Kim Vos
Advertorial Theater

Isabelle Beernaert met OXYTOCIN in Castellum

Choreograaf Isabelle Beernaert (bekend van ‘So You Think You Can Dance’ en ‘The Ultimate Dance Battle’) vertaalt het alledaagse leven naar prachtige choreografieën. 

In haar nieuwe voorstelling OXYTOCIN laat ze zien waarom het belangrijk is om elkaar aan te kunnen raken. Op 29 oktober is de voorstelling te zien in Theater Castellum.

Hoe belangrijk is warmte en liefde? Die vraag hield Isabelle in coronatijd bezig. Bij veel mensen ontstond als reactie een verlangen om elkaar vast te pakken en te knuffelen, ook wel huidhonger genoemd. Isabelle: “Die ‘honger’ had ik zelf ook, een verlangen naar het knuffelhormoon oxytocine. Het bracht me terug naar mijn kindertijd, naar het internaat, waar ik van mijn achtste tot mijn dertiende heb gewoond toen ik op de balletschool zat. Ik ben daar heel eenzaam geweest. Overdag was ik aan het dansen, maar ’s nachts lag ik te huilen in bed, omdat ik de knuffels van mijn moeder zo miste.”

Isabelle groeide op in Kortrijk (België) in een muzikaal gezin. Als kind speelde ze drums en trombone en eenmaal op het conservatorium ook piano en saxofoon. Toen ze acht jaar was, ging ze naar de professionele opleiding van de Koninklijke Balletschool in Antwerpen. “Dansen vond ik het allerleukste. Het is eigenlijk ook een instrument, maar dan van je lichaam.”

Toen ze nog maar dertien jaar oud was, wist ze al heel stellig dat ze niet alleen dans wilde uitvoeren, maar ook creëren. Ze werd aangetrokken door alles wat met de voorstelling te maken heeft: decor, licht, kostuums. “Mijn klasgenootjes keken alleen naar de pasjes van de dansers en hoe hoog een been de lucht in ging, maar ik zag veel meer dan dat. Het gaat ook om mijn nieuwsgierigheid: hoe bewegen mensen, dieren, dingen? Wat gebeurt er als er beweging is?”

Kaarten

OXYTOCIN is op zaterdag 29 oktober (aanvang 20:15 uur) te zien in Theater Castellum. Een lichte voorstelling die toont dat de wereld niet zo donker is als we vaak denken. Het is geen sombere voorstelling, benadrukt Isabelle, maar een van liefde en hoop.

Koop tickets


Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.