Kadidja Sangaré

Kadidja (19) timmert aan de weg als sporttalent: ‘’Een keer op de Olympische Spelen staan zou heel mooi zijn’’

De 19-jarige Kadidja Sangaré uit Alphen is al sinds zij zich kan herinneren bezig met sport. Naast dat zij in haar examenjaar op het Scala College zit, is zij ook een atlete boordevol talent. In deze editie van talent van de maand vertelt Kadidja over haar passie en haar toekomstdromen. 

Kadidja is geboren in Ivoorkust. Haar vader werkte hier al een aantal jaar en dus verhuisde het gezin Sangaré naar Nederland. Later kreeg zij nog een broertje die wel hier geboren werd. Op vroege leeftijd kreeg Kadidja al liefde voor de sport. ‘’Ik doe al aan atletiek sinds ik acht jaar oud ben. Sinds kleins af aan rende ik graag door het huis. Op school bleek ik er best goed in te zijn. Een leraar op de basisschool vroeg aan mij: waarom doe je geen atletiek?’’

Kadidja schreef zich in bij de Alphense atletiekvereniging en vanaf toen is het balletje gaan rollen. Inmiddels zit de 19-jarige atlete in het laatste jaar van het VWO op het Scala College, waar sport in het DNA zit. De school is namelijk pionier op het gebied van sport. Sinds 2003 is het Scala College een Topsport Talentschool. Kadidja werd door de NOC*NSF eerder uitgeroepen tot Nationaal Talent. Hierdoor kon zij tijdens schooltijd sporten, om haar droom achterna te jagen.

Mooie momenten 

Tijdens haar sportleven heeft Kadidja al veel mooie momenten meegemaakt. ‘’Ik ben zo’n twee jaar geleden Nederlands kampioen op de lange afstanden en verspringen geworden. Ook werd ik al een paar keer tweede en derde bij het hordelopen. Op de meerkamp werd ik ook al eens Nederlands kampioen.’’ Bij de vraag waar haar hart ligt binnen de atletiek, kan Kadidja maar moeilijk één onderdeel aanstippen. ‘’Ik kan niet kiezen. Ik ben daarin best divers. Mijn kracht ligt denk ik vooral bij het verspringen en de horde.’’ 

Kadidja heeft al veel atletiekwedstrijden gelopen. Zo sportte zij al in steden zoals Den Haag, Amsterdam en Breda. Maar ooit hoopt zij nog eens op internationaal toneel te mogen verschijnen, zoals op de Olympische Spelen. ‘’Mijn droom is om hier iets internationaal mee te doen. Een keer op de Olympische Spelen staan zou heel mooi zijn. Misschien in 2024 of 2028, wie weet.’’ 

Avontuur 

Voor Kadidja breken een aantal spannende weken aan. Zij zit in het laatste jaar van haar middelbare school. Als alles goed verloopt, dan gaat zij volgend jaar een nieuw avontuur aan. Het fanatieke sporttalent gaat het collegeleven ontdekken in de States. ‘’Ik zit in het examenjaar van mijn VWO. Als ik slaag dan ga ik naar de Western Carolina University, om daar aan atletiek te doen en te studeren. Dan ben ik daar de aankomende vier jaar te vinden.’’ Naast sporten denkt zij er ook aan om een rechtenstudie te volgen. ‘’Ik vind het heel spannend. Je bent in een nieuwe omgeving en je staat er dan alleen voor, maar het is superleuk. Het is wat ik wil.’’ 

 

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!