Josh Walet

Kermis op Koningsdag permanent naar Europapark

De kermis zal voortaan op Koningsdag in het Europapark plaatsvinden. Dat is de uitkomst van een evaluatie van gemeente Alphen aan den Rijn. Wel is er een aantal verbeterpunten, zoals de plaatsing van grote attracties en het parkeren in de wijk.

De komende jaren is de kermis op Koningsdag te vinden in het Europapark. "De locatie is heel geschikt, want in de omgeving wonen veel gezinnen met kinderen", zegt burgemeester Liesbeth Spies. "Het Europapark bevalt goed, er waren ook relatief weinig klachten."

Grote attracties
De in totaal veertien klachten gaan vooral over overlast door de plaatsing van een aantal grote attracties. Deze stonden vlak bij de appartementencomplexen bij winkelcentrum Atlas. Door de hoogte was er een ongewenst gebrek aan privacy, naast veel lawaai en licht. Zowel de kermisexploitant als de gemeente vindt dit een ongewenste situatie.

De grotere hoge attracties met veel geluid en licht worden dit jaar op een andere plek geplaatst. Hiervoor moeten echter wel maatregelen worden getroffen, omdat deze attracties een zware ondergrond nodig hebben. "Daar zullen we ook rekening mee houden als er in de loop van de jaren onderhoud in het park nodig is."

Parkeren
De parkeeroverlast zal worden verminderd door de bebording verder van het park af neer te zetten. Er zal vooral worden verwezen naar alternatieve parkeergelegenheid bij Rivierduinen en de Euromarkt. Ook wordt hierover meer en eerder op social media gecommuniceerd. "Het mooiste is natuurlijk als wijkbewoners komen lopen en anderen op de fiets naar de kermis gaan. Een auto naast de kermis half op de weg met twee wielen in de berm, willen we echt niet meer."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 13:46

Hoog laag bedden bij Dutch Dream Slaapcomfort

Wist je dat Dutch Dream ook hoog laag bedden in hun assortiment hebben? Deze bedden zijn naast elektrisch verstelbaar ook in hoogte verstelbaar. Ideaal voor meer gemak en comfort, voor zorgbehoevende mensen of voor iemand met bijvoorbeeld ademhalings-, maag- of slokdarmklachten. 

Sport vandaag 12:53

Succes op NK meerkamp voor Alphense sporters

In het weekend van 4 en 5 februari was in Apeldoorn het Omnisport geopend voor het Nederlandse Kampioenschap meerkamp. Hier zijn verschillende Alphense sporters naar huis gegaan met een prijs.