Kinderraad kiest voor extra toegankelijke en inclusieve speeltuinen

Woensdagmiddag heeft er een kinderraadsvergadering plaatsgevonden waar kinderwethouders presentaties hebben gegeven over verschillende speerpunten. Na de stemming werd duidelijk waar het geld naartoe zal gaan.

De vergadering werd geopend door burgemeester Liesbeth Spies en kinderburgemeester Maud, waarbij aandacht werd gegeven aan de actualiteiten in Syrië en Turkije. Vervolgens kregen de kinderwethouders stuk voor stuk de mogelijkheid om hun presentatie te geven. Na deze presentaties was het aan de kinderraad om te kiezen waar de € 10.000 aan uitgegeven zal worden.

Presentaties

Presentatie 1 – Een schoner en groener Alphen aan den Rijn

De eerste kinderwethouder hechtte waarde aan het milieu. Het idee was als volgt: iedere maand wordt er een opruimactie gedaan in een ander gedeelte van de gemeente. Tegen een beloning van €0,50 per zak (maximaal drie zakken) en de kans op een bioscoopbon kunnen kinderen afval inleveren.

Presentatie 2 – Inclusieve speeltuinen, toegankelijk voor kinderen met een beperking

De tweede presentatie werd gegeven door twee kinderwethouders. Zij wilden speeltuinen maken voor mensen met een beperking, zodat zij ook op een veilige manier buiten kunnen spelen.

Presentatie 3 – Gratis sporten voor kinderen die dat niet kunnen

Ook de derde presentatie werd door twee kinderwethouders gegeven. In hun ogen was sporten op ieder vlak goed. Vandaar dat zij ervoor willen zorgen dat sporten gratis wordt voor kinderen onder de armoedegrens en migranten.

Realisatie van inclusieve speeltuinen

Uiteindelijk heeft de kinderraad met één stem in het voordeel gekozen voor inclusieve speeltuinen. Wel kwamen er al snel twijfels vanuit verschillende raadsleden over de realisatie. “Eén toestel kost al snel € 5.000. Misschien moeten we meer aandacht geven aan de bestaande speeltuinen gericht op mensen met een beperking”, zo klonk het vanuit het publiek.

De burgemeester sneed het idee aan en riep de kinderraad op voor oplossingen om tijdens de volgende vergadering tot een concreet idee te komen. Zo zullen de kinderen in de komende weken foto’s van soortgelijke speeltuinen in de omgeving maken. Een ander idee was iemand met een beperking uitnodigen om diegene te laten vertellen over zijn/ haar ervaring en wensen voor speeltuinen.

De volgende vergadering zal plaatsvinden op 12 april.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.