Sterk in Matches
Advertorial Werken

Krapte op de arbeidsmarkt biedt extra kansen voor Sterk in Matches bij het invullen van vacatures

Twee Alphense ondernemers, Arjan de Gast en Dennis Bergers, begeven zich al enige tijd op het speelveld van online recruitment / job marketing. Arjan geeft aan: ”Dit is personeel werven op een goedkope en moderne manier. Job marketing gaat via social media, waaronder Facebook, Instagram en LinkedIn. Maar ook via Google advertising helpen wij bedrijven aan de juiste kandidaten.”

Bij Sterk in Matches krijgt het bedrijf niet te maken met hoge werving- en selectiefees. De klant betaalt per campagne in plaats van per aangenomen kandidaat. De campagnes worden vanuit de naam en huisstijl uitgevoerd vanuit het bedrijf en de kandidaten komen bij het bedrijf in dienst. Dennis: ”Juist nu er krapte op de arbeidsmarkt is, zien wij kansen. Juist nu kunnen we bedrijven helpen aan personeel door op een moderne en voordelige manier kandidaten te werven."

Sterk in Matches is landelijk actief. Arjan en Dennis geven aan dat ze in Alphen aan den Rijn (nog) niet actief zijn. Wel hebben ze hier hun kantoor en zijn ze zelf woonachtig in Alphen. Ze spreken de ambitie uit om Alphense ondernemers ook te helpen bij het invullen van vacatures.

Gerichter en voordeliger

Met een online recruitment-campagne bereiken bedrijven gerichter en voordeliger nieuwe medewerkers. Het benutten van het bereik van social media en Google zorgt dat sollicitanten bedrijven weten te vinden. Dennis vult aan: “Op basis van demografische gegevens, interesses en online gedrag bereiken wij de ideale kandidaat voor de openstaande vacature. Als de kandidaat niet naar de vacature komt, dan brengen wij de vacature naar de kandidaat.”

De vacaturetekst wordt vertaald naar aansprekende content. Deze content wordt geplaatst op de kanalen waar de doelgroep zich meerdere malen per dag begeeft. De gebruiker ziet straks tussen de diverse nieuwtjes van zijn of haar favoriete voetbalclub de vacature staan. Denk hierbij aan kanalen zoals Facebook, Instagram en LinkedIn. In Nederland zijn er miljoenen social media-gebruikers: 10,4 miljoen op Facebook, 5,9 miljoen op Instagram en 5 miljoen op LinkedIn. Oftewel: het gros van de Nederlandse beroepsbevolking bevindt zich op deze kanalen.

De online content plaatst Sterk in Matches onder de bedrijfsnaam. Alle naamsbekendheid die via online recruitment onder potentiële nieuwe medewerkers wordt bereikt, is dus voor het bedrijf. Een mooi zijeffect hiervan is dat het bedrijf zich kan positioneren als een aantrekkelijke werkgever en continu zichtbaar is bij de ideale doelgroep.

Arjan:” Naast de online kanalen gebruiken wij een recruitment tool. Hierdoor hebben we de mogelijkheid om in verschillende databases naar kandidaten te zoeken. Dit is onderdeel van onze dienstverlening en zit bij de prijs inbegrepen. Door deze extra service kunnen wij in principe altijd kandidaten leveren."

Wil jij aan de slag gaan met online recruitment / job marketing via Sterk in Matches? De recruitment specialist van Sterk in Matches gaat het gesprek graag aan met bedrijven die op zoek zijn naar personeel. Meer informatie over deze dienstverlening is te vinden op: https://sterkinmatches.nl/diensten/online-recruitment/.


Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 16:45

Zoveel nieuwbouwwoningen kreeg Alphen erbij in 2022

Nederland bevindt zich in een woningcrisis. Ook Alphenaren merken dat er hoge nood is voor woningen. Om uit de crisis te komen zullen veel woningen gebouwd moeten worden. In 2022 werd landelijk daarom het hoogste aantal nieuwbouwwoningen opgeleverd in het afgelopen decennium.

Sport gisteren 15:38

Ajax: "Heitinga maakt seizoen af als hoofdtrainer Ajax"

Vorige week werd de 39-jarige Alphenaar en oud-voetballer John Heitinga naar voren geschoven als interim-trainer bij Ajax na het ontslag van Schreuder. Ajax maakt nu bekend dat Heitinga het seizoen als hoofdtrainer af zal maken.

Gemeente gisteren 13:12

Gemeente stelt groot geldbedrag beschikbaar voor kadevervanging Aarkade

Al zo’n vijftien jaar is de gemeente Alphen aan den Rijn bezig met het ontwikkelen van Stadshart Lage Zijde. Naast het bouwen en vernieuwen van woningen op meerdere locaties zal ook de openbare ruimte aangepakt worden. Daarvoor heeft de gemeente ruim een miljoen opzij gezet.

Advertorial Sport gisteren 12:01

Lodge Alphen Après-ski Feest

Jetzt Gehts Los! Over enkele weken vindt de eerste editie van het Lodge Alphen Après-ski Feest plaats. Trek je skipak maar uit de kast want op 18 februari gaan ze weer los in de Biergarten. Samen met de DJ en La Chouffe wordt er een spetterend feest van gemaakt. Bestel snel je ticket want vol = vol.

Rechtszaak gisteren 11:08

Alphense ambtenaren omgekocht door aannemer

Wat doe je als aannemer als je extra klussen wil in de gemeente en wil kunnen winnen van je concurrenten? Een 67-jarige aannemer uit Bodegraven wordt verdacht van het omkopen van ambtenaren om zo een streepje voor te hebben.