Sterk in Matches
Advertorial Werken

Krapte op de arbeidsmarkt biedt extra kansen voor Sterk in Matches bij het invullen van vacatures

Twee Alphense ondernemers, Arjan de Gast en Dennis Bergers, begeven zich al enige tijd op het speelveld van online recruitment / job marketing. Arjan geeft aan: ”Dit is personeel werven op een goedkope en moderne manier. Job marketing gaat via social media, waaronder Facebook, Instagram en LinkedIn. Maar ook via Google advertising helpen wij bedrijven aan de juiste kandidaten.”

Bij Sterk in Matches krijgt het bedrijf niet te maken met hoge werving- en selectiefees. De klant betaalt per campagne in plaats van per aangenomen kandidaat. De campagnes worden vanuit de naam en huisstijl uitgevoerd vanuit het bedrijf en de kandidaten komen bij het bedrijf in dienst. Dennis: ”Juist nu er krapte op de arbeidsmarkt is, zien wij kansen. Juist nu kunnen we bedrijven helpen aan personeel door op een moderne en voordelige manier kandidaten te werven."

Sterk in Matches is landelijk actief. Arjan en Dennis geven aan dat ze in Alphen aan den Rijn (nog) niet actief zijn. Wel hebben ze hier hun kantoor en zijn ze zelf woonachtig in Alphen. Ze spreken de ambitie uit om Alphense ondernemers ook te helpen bij het invullen van vacatures.

Gerichter en voordeliger

Met een online recruitment-campagne bereiken bedrijven gerichter en voordeliger nieuwe medewerkers. Het benutten van het bereik van social media en Google zorgt dat sollicitanten bedrijven weten te vinden. Dennis vult aan: “Op basis van demografische gegevens, interesses en online gedrag bereiken wij de ideale kandidaat voor de openstaande vacature. Als de kandidaat niet naar de vacature komt, dan brengen wij de vacature naar de kandidaat.”

De vacaturetekst wordt vertaald naar aansprekende content. Deze content wordt geplaatst op de kanalen waar de doelgroep zich meerdere malen per dag begeeft. De gebruiker ziet straks tussen de diverse nieuwtjes van zijn of haar favoriete voetbalclub de vacature staan. Denk hierbij aan kanalen zoals Facebook, Instagram en LinkedIn. In Nederland zijn er miljoenen social media-gebruikers: 10,4 miljoen op Facebook, 5,9 miljoen op Instagram en 5 miljoen op LinkedIn. Oftewel: het gros van de Nederlandse beroepsbevolking bevindt zich op deze kanalen.

De online content plaatst Sterk in Matches onder de bedrijfsnaam. Alle naamsbekendheid die via online recruitment onder potentiële nieuwe medewerkers wordt bereikt, is dus voor het bedrijf. Een mooi zijeffect hiervan is dat het bedrijf zich kan positioneren als een aantrekkelijke werkgever en continu zichtbaar is bij de ideale doelgroep.

Arjan:” Naast de online kanalen gebruiken wij een recruitment tool. Hierdoor hebben we de mogelijkheid om in verschillende databases naar kandidaten te zoeken. Dit is onderdeel van onze dienstverlening en zit bij de prijs inbegrepen. Door deze extra service kunnen wij in principe altijd kandidaten leveren."

Wil jij aan de slag gaan met online recruitment / job marketing via Sterk in Matches? De recruitment specialist van Sterk in Matches gaat het gesprek graag aan met bedrijven die op zoek zijn naar personeel. Meer informatie over deze dienstverlening is te vinden op: https://sterkinmatches.nl/diensten/online-recruitment/.


Meer nieuws

Politiek vandaag 16:49

Plan voor bescherming van cultuurhistorie valt goed

De plannen van wethouder Erik van Zuylen voor beleid rond cultuurhistorie vallen goed bij de Alphense politiek. De beheersverordening en het bestemmingsplan cultuur gaan beide als hamerstuk naar de gemeenteraad die dit beleid zal goedkeuren. Bij de plannen gaat het vooral om bescherming van historisch erfgoed.

Advertorial Kinderen vandaag 15:33

Theater Castellum geeft Mad Science V.I.Pakketje weg

Op zondag 6 februari gaat het er knallend aan toe in Castellum met de voorstelling Mad Science (5+). Het theater mag twee V.I.Pakketjes vol met proefjes en experimenten weggeven. 

Wonen en bouwen vandaag 12:10

Nieuwbouw Scala College officieel begonnen: eerste paal is de grond in

De eerste paal voor de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg is de grond in. De realisatie van de nieuwbouw voor het Scala College is daarmee gestart. De bouw is in handen van Du Prie bouw & ontwikkeling. De oplevering wordt verwacht in juni 2023.