Sterk in Matches
Advertorial Werken

Krapte op de arbeidsmarkt biedt extra kansen voor Sterk in Matches bij het invullen van vacatures

Twee Alphense ondernemers, Arjan de Gast en Dennis Bergers, begeven zich al enige tijd op het speelveld van online recruitment / job marketing. Arjan geeft aan: ”Dit is personeel werven op een goedkope en moderne manier. Job marketing gaat via social media, waaronder Facebook, Instagram en LinkedIn. Maar ook via Google advertising helpen wij bedrijven aan de juiste kandidaten.”

Bij Sterk in Matches krijgt het bedrijf niet te maken met hoge werving- en selectiefees. De klant betaalt per campagne in plaats van per aangenomen kandidaat. De campagnes worden vanuit de naam en huisstijl uitgevoerd vanuit het bedrijf en de kandidaten komen bij het bedrijf in dienst. Dennis: ”Juist nu er krapte op de arbeidsmarkt is, zien wij kansen. Juist nu kunnen we bedrijven helpen aan personeel door op een moderne en voordelige manier kandidaten te werven."

Sterk in Matches is landelijk actief. Arjan en Dennis geven aan dat ze in Alphen aan den Rijn (nog) niet actief zijn. Wel hebben ze hier hun kantoor en zijn ze zelf woonachtig in Alphen. Ze spreken de ambitie uit om Alphense ondernemers ook te helpen bij het invullen van vacatures.

Gerichter en voordeliger

Met een online recruitment-campagne bereiken bedrijven gerichter en voordeliger nieuwe medewerkers. Het benutten van het bereik van social media en Google zorgt dat sollicitanten bedrijven weten te vinden. Dennis vult aan: “Op basis van demografische gegevens, interesses en online gedrag bereiken wij de ideale kandidaat voor de openstaande vacature. Als de kandidaat niet naar de vacature komt, dan brengen wij de vacature naar de kandidaat.”

De vacaturetekst wordt vertaald naar aansprekende content. Deze content wordt geplaatst op de kanalen waar de doelgroep zich meerdere malen per dag begeeft. De gebruiker ziet straks tussen de diverse nieuwtjes van zijn of haar favoriete voetbalclub de vacature staan. Denk hierbij aan kanalen zoals Facebook, Instagram en LinkedIn. In Nederland zijn er miljoenen social media-gebruikers: 10,4 miljoen op Facebook, 5,9 miljoen op Instagram en 5 miljoen op LinkedIn. Oftewel: het gros van de Nederlandse beroepsbevolking bevindt zich op deze kanalen.

De online content plaatst Sterk in Matches onder de bedrijfsnaam. Alle naamsbekendheid die via online recruitment onder potentiële nieuwe medewerkers wordt bereikt, is dus voor het bedrijf. Een mooi zijeffect hiervan is dat het bedrijf zich kan positioneren als een aantrekkelijke werkgever en continu zichtbaar is bij de ideale doelgroep.

Arjan:” Naast de online kanalen gebruiken wij een recruitment tool. Hierdoor hebben we de mogelijkheid om in verschillende databases naar kandidaten te zoeken. Dit is onderdeel van onze dienstverlening en zit bij de prijs inbegrepen. Door deze extra service kunnen wij in principe altijd kandidaten leveren."

Wil jij aan de slag gaan met online recruitment / job marketing via Sterk in Matches? De recruitment specialist van Sterk in Matches gaat het gesprek graag aan met bedrijven die op zoek zijn naar personeel. Meer informatie over deze dienstverlening is te vinden op: https://sterkinmatches.nl/diensten/online-recruitment/.


Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.