Parkvilla
Advertorial Kunst en Cultuur

Kunst door de Brievenbus: kunst voor en door senioren

Op 16 november starten de cultuurcoaches van Alphen aan den Rijn en Parkvilla met een nieuw kunstproject voor senioren: Kunst door de Brievenbus. Deelnemende ouderen krijgen via de post iedere twee weken een beeldende opdracht thuis toegestuurd. 

Onderzoek laat zien dat kunst en cultuur positief bijdraagt aan de levenskwaliteit van ouderen. "Iedereen kan meedoen met de materialen die je in huis hebt en je kunt de lat zo hoog leggen als je zelf wilt. Het doel is ontspannen en creatief bezig zijn en dat het leidt tot verbinding. Wij hopen op veel deelnemers", aldus Irene Cournil, cultuurcoach.

"Dit project is ontwikkeld in Doetinchem door Amphion Cultuurbedrijf en was direct een groot succes. Daar is dit project al uitgebreid naar alle omliggende dorpen en ruim honderd ouderen doen wekelijks mee met de opdrachten. Dit jaar is er zelfs een expositie georganiseerd waar het werk getoond werd", vertelt Cournil. "In Alphen aan den Rijn beginnen we in seniorencomplex Westerhove op de Anna van Burenlaan en we hopen snel ook andere senioren als deelnemer in te kunnen schrijven."

Vrijwilligers gezocht

"Voor dit project zijn wij op zoek naar vrijwilligers, die ons maar ook de deelnemers een handje willen helpen. Taken bestaan bijvoorbeeld uit het tweewekelijks rondbrengen van de opdrachten, het contact onderhouden met de deelnemers maar ook op het gebied van planning en administratie zoeken wij vrijwilligers."

Woensdag 16 november tussen 14:00 en 16:00 uur is Irene Cournil aanwezig in de activiteitenruimte van Westerhove om te vertellen over het project. Er zijn voorbeelden van de opdrachten te zien en de eerste deelnemers kunnen zich aanmelden en direct beginnen.

Neem voor meer informatie contact op via cultuurcoaches@parkvilla.nl


Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente gisteren 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.