Bibliotheek Rijn en Venen
Advertorial Kunst en Cultuur

Kunstproject van Femke van Gemert in Bibliotheek Hazerswoude-Rijndijk

Op dinsdag 20 december gaat het kunstproject Onderlinge Verbondenheid van Femke van Gemert van start in Bibliotheek Hazerswoude-Rijndijk. "We beginnen met het inzamelen van afgedankt textiel, waarbij we alle hulp goed kunnen gebruiken!"

Dus heb je thuis nog oude kleding, gordijnen, dekbedovertrekken, theedoeken of badlakens liggen? Lever deze dan schoon en in een gesloten zak in bij Bibliotheek Hazerswoude-Rijndijk. Inleveren kan tot 20 februari 2023.

Femke van Gemert

Na jarenlang in de mode- en interieurwereld gewerkt te hebben als ontwerper en trendforecaster, besloot Femke van Gemert anders met textiel om te gaan. Toen ze zag dat de bergen afgedankte kleding wereldwijd groeiden en groeiden, en de consumptie maar bleef stijgen, besloot ze al haar kunstwerken van afvaltextiel te gaan maken. Met textiel dat jij niet meer nodig hebt zal Femke in verschillende workshops in het voorjaar een kunstwerk maken, geïnspireerd op de natuur.

Workshops en Fashion Swap

"Tijdens de workshops gaan we aan de slag met het knippen en naaien van het materiaal. Daarna leert Femke ons het oude ambacht van het touwen twisten en vlechten. Ook zal in het kader van dit project op 21 februari 2023 een Fashion Swap worden georganiseerd in Bibliotheek Hazerswoude-Rijndijk. We nodigen je van harte uit om mee te doen aan alle activiteiten! Data en tijden vind je op onze website", aldus Bibliotheek Rijn en Venen.

Locatie: Bibliotheek Hazerswoude-Rijndijk, Joseph Haydnlaan 3, 2394 GJ, Hazerswoude-Rijndijk.

Onderlinge Verbondenheid in Bibliotheek Hazerswoude-Rijndijk wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Mondriaan Fonds en het SBH Fonds.


Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente gisteren 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.