Parkvilla
Advertorial Kunst en Cultuur

Kunstverkoop voor Oekraïne in Parkvilla

Het gehele Parkvilla team wil graag een steentje bijdragen om de slachtoffers in Oekraïne te helpen. Dit deed Parkvilla al door het vertonen van de Oekraïne-film Donbass, waarvan de volledige opbrengst naar Stichting Vluchteling is gegaan. “Maar we willen graag nog meer doen.”

Birgitta Veld, verantwoordelijk voor de communicatie van Parkvilla, vertelt: “Wij hebben alle docenten en cursisten van Parkvilla gevraagd, een kunstwerk van eigen hand te doneren. Vanaf 9 april tot een nader te bepalen tijdstip organiseren wij een verkoop in het Parkvilla gebouw en de gehele opbrengst gaat naar Giro555.”

Er zijn al meer dan zeventig kunstwerken ingeleverd en de prijzen variëren van € 5 tot € 200. “Dus ook voor mensen met een kleine portemonnee is er kunst te koop.” De kunstwerken hangen en staan vanaf zaterdag in Parkvilla met prijskaartjes. Het is abstract, modern en realistisch werk, schilderijen en foto’s in allerlei formaten en soms met lijst, maar ook zonder. Het afrekenen gebeurt in de foyer en kopers kunnen dan gelijk het kunstwerk mee naar huis nemen. Op social media worden elke week foto’s van de kunstwerken geplaatst.

“Wij hopen dat veel mensen komen kijken en vooral dat er veel gekocht gaat worden! Er is voor elk wat wils. Dit is een unieke kans om laagdrempelig een kunstwerk te kopen en tegelijk een goed doel te sponsoren. Veel van de makers zijn al jarenlang bezig met kunst en hebben inmiddels een bepaald niveau bereikt. Natuurlijk bedanken wij iedereen, die een kunstwerk heeft gedoneerd, zonder deze giften konden wij dit niet organiseren”, aldus Birgitta Veld.

Parkvilla is gelegen in Park Rijnstroom, Cornelis Geellaan 2 in Alphen aan den Rijn.

Oekraine 1 schilderij parkvilla.jpg


Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.