Archieffoto

Laura fietsvierdaagse start vandaag

Voor de 42e maal start maandag de Avondlaura. Vier dagen lang fietsen mensen dertig kilometer door de regio Alphen. Ook dit jaar doen er weer honderden mensen mee.Tussen 17.30 en 19.30 uur vertrekken de deelnemers vanuit de speeltuin van vogelpark Avifauna, om daar na een mooie tocht ook weer te finishen.De Daglaura wordt van 5 tot en met 8 juli verreden. In vier dagen tijd wordt dan naar Leiden, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam gefietst. De organisatie zet dan routes van veertig-, zestig- en honderd kilometer uit.
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Milieu en duurzaamheid gisteren 15:11

Boodschappen doen zonder plastic? Doe mee met de Zero Waste Tour!

Binnenkort is weer de Week Zonder Afval. In dit kader worden op 4 juni Zero Waste Tours georganiseerd op 40 locaties in heel Nederland. Lokale gidsen laten dan zien bij welke winkels je verpakkingsvrij boodschappen kunt doen. Ook in Alphen aan den Rijn zijn twee tours gepland.

Limesjaar 2022 gisteren 12:35

ROMEINEN Cananefaten

Toen het Alphense fort Albaniana in de eerste eeuw werd gebouwd, woonden er heel weinig mensen in wat nu Zuid-Holland is. Later werden bewoners bekend onder de naam Cananefaten. Deze bevolkingsgroep bewoonde vooral het huidige Westland en mondjesmaat waren er een paar losse nederzettingen langs de kust.

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 11:27

Alles over de start van het nieuwe theaterseizoen

Het programma is klaar, de brochure wordt gedrukt en Castellum maakt zich op voor de verkoop van een nieuw en bruisend theaterseizoen. Er mag alvast verklapt worden dat Waylon, Peter Pannekoek en Van der Laan & Woe in 22/23 naar Castellum komen en er staat nog veel meer moois op stapel...