bymip

#lichtvoordathetuitgaat: ook Alphense kappers vragen aandacht voor situatie in de kappersbranche

Op donderdagavond zetten kapsalons tussen 18:00 en 20:00 uur het licht aan. De kappersbranche wil met deze actie strijden voor de heropening van de salons en voor financiële hulp. Ook kappers in Alphen doen mee.

De actie komt van de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV). De NCV wil met deze landelijke actie laten zien dat ze voor hun klanten het licht aan doen, voordat dit niet meer mogelijk is. Ook willen ze laten zien dat ze vechten voor hun bestaan en willen werken. Bovendien wijzen ze erop dat kappers in België, en binnenkort ook in Duitsland, wel weer aan de slag kunnen.

“De Nederlandse kapper is er ook klaar voor”, zegt de NCV. Ze vrezen dat als de kappers niet opengaan, Nederlanders besluiten om de grens over te gaan voor een knipbeurt. “Als de kapsalon open mag, voorkomt dat knippen in het zwarte circuit, waar de veiligheid niet gewaarborgd is. Er is dan ook sprake van eerlijke concurrentie omdat iedereen naar zijn eigen kapsalon kan en niet de grens over hoeft.”

Eén van de Alphense kappers die meedoet is Marlene Cremers, eigenaresse van Marna Hairclub Alphen aan den Rijn. “Al 14 jaar ben ik met hart en ziel ondernemer en haarstylist. Ook wij zijn voor de tweede keer getroffen doordat de salon haar deuren moest sluiten door de coronamaatregelen”, zegt Marna. Ze twijfelde dan ook geen moment om aan de landelijke actie mee te doen. “We moeten een hele lange adem hebben, en hopelijk is het einde in zicht en kunnen we binnenkort onze klanten weer ontvangen in onze salon!”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen gisteren 19:20

Geen nieuwe versoepelingen, wel ‘correcties’ op huidige maatregelen

‘’Als de verwachting uitkomt dat begin zomer iedereen die wil minimaal één keer gevaccineerd is, dan is dat het moment dat we weer grote stappen richting het normale leven kunnen zetten’’, zo begint premier Rutte zijn speech. Toch zijn er voor nu nog geen nieuwe versoepelingen. Wel wordt een aantal maatregelen gecorrigeerd.  

Politie gisteren 16:42

De meest opmerkelijke politiemeldingen van Alphen dit weekend

In totaal kwamen er afgelopen weekend 97 meldingen bij de meldkamer van de Politie Alphen aan den Rijn. De politie spreekt hierbij van een vrij gemiddeld weekend. Onder andere kreeg de politie maar liefst driemaal met dezelfde persoon te maken.

Calamiteiten gisteren 13:28

Grote brand aan Goudse Rijpad

Er is een grote brand in een dak van een gebouw aan het Goudse Rijpad in Alphen. Speciale 'rietendakteams' zijn ook onderweg.