Lovergirls

In opmars? Ik kon m’n ogen niet geloven. Bestaat dit? Wat heb ik gemist? Stel je voor… Komt er op een prachtige zomerdag een mooie meid naar je toe terwijl je rustig op een terrasje zit. Rokje keurig kort, prachtig lange benen, zwoele, opwindende stem en een respectabele voorgevel… Ze spreekt je aan, komt aan je tafeltje zitten, trakteert op wat lekkere biertjes en vraagt je om je telefoonnummer. Je houdt contact en op een gegeven moment neemt ze je bijna dagelijks mee uit eten, koopt voetbalkaartjes voor je, kleren en sterker nog: ze brengt je met haar Hummer naar het stadion. Na de wedstrijd staat die namaaktank weer klaar en hoef je alleen maar in te stappen. Je hoeft niet naar d’r ouders toe, geen kaartje te sturen op 14 februari, ze zeikt niet als je naar andere vrouwen kijkt en als klap op de vuurpijl moet je – als tegenprestatie! – zo nu en dan eens met een mooie vriendin van d’r naar bed… Lovergirls. Waarom hadden we die tien jaar geleden niet?

Maar helaas, ik was te snel. Een tegenvaller volgde, want toen ik het artikel verder las, bleek bovenstaande slechts een utopie. Van een niet te filmen hoge rang. Want het gaat helemaal niet om mannen die ingepalmd worden om vervolgens de meest mooie dames volkomen vrijwillig (van beide kanten) in bed aan te treffen. Je zou het misschien verwachten gezien de term, maar het is niet zo. Sterker nog: lovergirls zijn loverboys, maar dan vrouwelijk. En ze zijn in opkomst, volgens Spits. Zo mooi als het leek, zo lelijk bleek het. En hé: leuk en aardig, dat puberale gelul van mij hierboven, maar... Ik heb een dochter. En die schijnt over een jaar of wat dus zelfs bij vriendinnen niet meer veilig te zijn. Volgens de stichting Stop Loverboys zou bij 85% van de aldaar gemelde zaken sprake zijn van betrokkenheid van lovergirls. Zij leveren ruim driekwart van de grondstoffen aan de evenveel gevreesde als gehate loverboys. Niks gratis voetbalkaartjes en witbiertjes terwijl zo’n geil mokkel op je schoot zit. Het zijn keiharde hoerenmadames, die net zoals hun met testosteron gevulde evenknieën, geen middelen schuwen om onzekere meisjes uit te buiten.

De tijd dat meisjes giechelend op een roze slaapkamer ‘Mean Girls’ keken, met een stiekeme fles Passoã en lauwe jus d’orange, is blijkbaar voorbij. Niets is meer onschuldig. Zelfs Wikipedia heeft de term ‘lovergirl’ opgenomen in haar assortiment. Ze stoken tussen ouders en dochters, gaan steeds meer met de betreffende dochter om, proberen het zo aan te pakken dat het ontwrichte grietje tegen de lovergirl gaat opkijken en slaan dan toe. Een angstaanjagende gedachte. Terwijl ik dit schrijf, lichten de waarschuwingslichtjes van de babyfoon ziedend op. Ze ligt te huilen. Of eigenlijk meer protesterend te krijsen. Bijna anderhalf en nu al een echte vrouw. Op zakformaat dan. Met een hele echte eigen wil, zoals dat hoort. Dat die dan niet altijd overeenkomt met die van mijzelf, neem ik maar op de koop toe. Nu kan het nog, een beetje ruzie maken. 

Maar over een jaar of dertien misschien niet meer. Er zit dus maar één ding op: héél lief zijn voor d’r, vooral in haar pubertijd. Al was ik dat al, natuurlijk. Maar puber of niet: straks moeten we (bijna) alles maar gewoon goed vinden. Vooral geen ruzie meer krijgen met onze dochters! Of zou er tegen die tijd weer wat uitgevonden zijn tegen dit beangstigende fenomeen? Zoiets als Carspotter.nl, ofzo? Sms 4400 en de naam van het vriendinnetje van uw dochter. Binnen een minuut weet u of u gerust ruzie kunt maken, of niet. Lovergirls, dus. Wat viel dat artikel tegen zeg..


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur gisteren 17:25

Expositie abstracte schilderijen Parkvilla foyer

Tot en met 5 januari 2020 exposeren Vera Pieterse en Bep Cherillo een deel van hun schilderijen in de foyer van Parkvilla in Alphen. De expositie bestaat uit schilderijen op doek met een abstracte stijl met soms daarin verborgen een realistische toets.

Gemeente gisteren 16:47

Scanauto controleert op betaald parkeren

Vanaf 2 december gaat Gemeente Alphen aan den Rijn een scanauto inzetten om te controleren of mensen betaald hebben voor het parkeren of een vergunning hebben.

Evenementen gisteren 16:08

Data van de Avond- en Dag LAURA zijn bekend

In 2020 vindt de 73e editie plaats van de fietsvierdaagse van de LAURA en de 51e editie van de avondfietsvierdaagse. De organisatie heeft de data van het evenement bekend gemaakt. Let op! De Dag Laura vindt in een andere week plaats.

Overige gisteren 15:22

Intertoys donatie-actie voor Jantje Beton van start

De donatie-actie van Intertoys voor Jantje Beton is van start gegaan. Tot en met 31 maart 2020 kun je bij de kassa van de Intertoys € 0,50 doneren aan Jantje Beton. De opbrengst komt ten goede aan projecten van Jantje Beton voor kinderen in kwetsbare posities.