Groene Hart Lyceum

Lyceumleerlingen komen voor het eerst in het nieuwe schoolgebouw

Een feestelijke dag voor leerlingen van het Groene Hart Lyceum in Alphen. Zij mochten op dinsdag 27 oktober namelijk voor het eerst kennis maken met hun nieuwe school. Alle leerjaren volgden apart van elkaar een programma op school om het gebouw te leren kennen. Woensdag is de eerste echte lesdag in het nieuwe schoolgebouw.

Vanaf het najaar van 2018 hebben de leerlingen in het oude gebouw van de Topmavo les gekregen, terwijl het Lyceum onder handen genomen werd. Ondertussen werd het oude gebouw grondig gerenoveerd en werd er een hele nieuwe vleugel bij gebouwd met een kleurige gevel.

Astrid Schouten, directeur Groene Hart Lyceum: “Vandaag zijn we gestart in ons nieuwe gebouw aan de Tolstraat. Een mooie dag! We hebben er lang naar uitgekeken en we zijn ontzettend trots op deze mooie plek om modern onderwijs aan te bieden aan onze leerlingen. De school is licht en kleurig en heeft een hele vriendelijke uitstraling. We weten zeker dat we ons hier allemaal weer snel thuis zullen voelen.”

lyceumleerlingen voor het eerst in nieuwe schoolgebouw2.jpeg

Op dinsdagochtend was het om 09:30 uur de beurt aan leerlingen uit de eerste klas om kennis te maken met het nieuwe gebouw. De kinderen maakten in groepjes van vier een speurtocht langs alle lokalen waar ze vanaf woensdag les zullen krijgen. Bij ieder lokaal was een opdracht om uit te voeren. Met een volle opdrachtkaart konden de leerlingen zich vervolgens melden bij hun mentor. De beloning voor al dat werk: een frietje bij de mobiele snackkraam die inmiddels buiten voor de deur stond.

De leerlingen zijn enthousiast over het gebouw, maar moeten nog wel hun weg vinden. “Ik vind het een mooi, modern gebouw met al die gekleurde ramen”, vertelt Lieke. Haar klasgenoot Minke vult aan: “Ik weet hier de weg nog niet, dus ik vind het vooral erg groot.” Ook Logan is vandaag voor het eerst in het nieuwe gebouw. Zijn eerste indruk: “Kleurrijk.” Amy Sluizeman vertelt: “Het gebouw is wel heel mooi en open met al die ramen.”

lyceumleerlingen voor het eerst in nieuwe schoolgebouw3.jpeg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 15:05

Oud-Alphenaar Raymond de Looze publiceert zelfhulpboek dat nét even anders is dan anders

Tijdens de coronacrisis zitten veel mensen in de reflectiestand: wat wil ik nou eigenlijk, wat betekent dit voor mij en waar sta ik nu? Dat bracht oud-Alphenaar Raymond de Looze op het idee om een zelfhulpboek te schrijven, maar dan alleen net even anders. “Het vertrekpunt van DIY Goeroe is dat alleen jij kunt bepalen wat jou helpt.”

Romeinen vandaag 11:55

ROMEINEN Boomstamkano

Tijdens de bouw van Ipse de Bruggen in Zwammerdam zijn drie Romeinse vrachtschepen en drie Romeinse boomstamkano's gevonden. De grote transportschepen voeren over de Rijn met hun goederen. De boomstamkano's werden gebruikt door vissers.

Overige vandaag 09:35

Gemeentehuis van Alphen te zien in serie Keizersvrouwen

Zoek je nog wat om te doen deze zondag? Kijk dan de serie Keizersvrouwen op Netflix. Daar kun je namelijk het gemeentehuis van Alphen in zien. Al gelijk in de eerste aflevering speelt een scène zich af op de iconische trappen in het Alphense gemeentehuis.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:17

Alphenaren twijfelen of ze zich zullen inenten met coronavaccin

Wereldwijd wordt er onderzoek gedaan naar vaccins tegen het nieuwe coronavirus. De eerste vaccins tegen corona worden in de komende maanden verwacht. Wij vroegen Alphenaren of zij van plan zijn om zich te laten inenten.