Groene Hart Lyceum

Lyceumleerlingen komen voor het eerst in het nieuwe schoolgebouw

Een feestelijke dag voor leerlingen van het Groene Hart Lyceum in Alphen. Zij mochten op dinsdag 27 oktober namelijk voor het eerst kennis maken met hun nieuwe school. Alle leerjaren volgden apart van elkaar een programma op school om het gebouw te leren kennen. Woensdag is de eerste echte lesdag in het nieuwe schoolgebouw.

Vanaf het najaar van 2018 hebben de leerlingen in het oude gebouw van de Topmavo les gekregen, terwijl het Lyceum onder handen genomen werd. Ondertussen werd het oude gebouw grondig gerenoveerd en werd er een hele nieuwe vleugel bij gebouwd met een kleurige gevel.

Astrid Schouten, directeur Groene Hart Lyceum: “Vandaag zijn we gestart in ons nieuwe gebouw aan de Tolstraat. Een mooie dag! We hebben er lang naar uitgekeken en we zijn ontzettend trots op deze mooie plek om modern onderwijs aan te bieden aan onze leerlingen. De school is licht en kleurig en heeft een hele vriendelijke uitstraling. We weten zeker dat we ons hier allemaal weer snel thuis zullen voelen.”

lyceumleerlingen voor het eerst in nieuwe schoolgebouw2.jpeg

Op dinsdagochtend was het om 09:30 uur de beurt aan leerlingen uit de eerste klas om kennis te maken met het nieuwe gebouw. De kinderen maakten in groepjes van vier een speurtocht langs alle lokalen waar ze vanaf woensdag les zullen krijgen. Bij ieder lokaal was een opdracht om uit te voeren. Met een volle opdrachtkaart konden de leerlingen zich vervolgens melden bij hun mentor. De beloning voor al dat werk: een frietje bij de mobiele snackkraam die inmiddels buiten voor de deur stond.

De leerlingen zijn enthousiast over het gebouw, maar moeten nog wel hun weg vinden. “Ik vind het een mooi, modern gebouw met al die gekleurde ramen”, vertelt Lieke. Haar klasgenoot Minke vult aan: “Ik weet hier de weg nog niet, dus ik vind het vooral erg groot.” Ook Logan is vandaag voor het eerst in het nieuwe gebouw. Zijn eerste indruk: “Kleurrijk.” Amy Sluizeman vertelt: “Het gebouw is wel heel mooi en open met al die ramen.”

lyceumleerlingen voor het eerst in nieuwe schoolgebouw3.jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:18

De fietsrotonde nabij het NS-station is verwijderd

De fietsrotonde langs de Prins Bernhardlaan nabij het NS-station in Alphen aan den Rijn is verwijderd. De rotondes wordt vaak verkeerd gebruikt (tegen de richting in) en vormt een obstakel midden op het fietspad. Met het verwijderen van de fietsrotonde ontstaat er meer ruimte, waardoor je als fietser comfortabeler en zonder hinderlijke obstakels je route kunt vervolgen.

Stadsdichter gisteren 15:45

Chanty Louis is de nieuwe stadsdichter van Alphen

Zondag werd de nieuwe stadsdichter van Alphen gekozen. Lars Ferwerda gaf het stokje over aan de Alphense Chanty Louis (31). Ze schrijft gedichten over streven naar verbinding en strijden tegen racisme.

Evenement gisteren 13:43

Geslaagd Alphens Boksgala met hoogstaande gevechten

In de Rijnstreekhal vond afgelopen zaterdag het jaarlijkse Alphense Boksgala plaats, georganiseerd door Boksschool Teus de Kruyf. Met een tribune die tot de nok toe gevuld was, was het evenement een groot succes met zeventien amateurpartijen en drie professionele gevechten.