Pixabay

Man (58) verspreidt online haatberichten over Alphense huisarts en wordt veroordeeld door rechter

Vanaf 2021 werd een Alphense huisarts online aan de schandpaal genageld. Dit omdat hij, volgens Marcel van T., een verkeerd medisch oordeel heeft gegeven. De verdachte stond hiervoor terecht.

Op 14 februari 2021 overleed de vader van Marcel van T. Uit onderzoek van onder andere Robert-Jan van Rijn bleek dat het slachtoffer positief getest was op corona en dat er verder geen aanwijzingen waren naar een mogelijke andere doodsoorzaak. De Alphense huisarts vulde daarom het coronavirus als vermoedelijke doodsoorzaak in.

Volgens Van T. kon dit echter geen doodsoorzaak zijn. Hij stelde dat zijn vader al jaren hartpatiënt was, en dat zijn 85-jarige vader zich prima voelde op de dag voor zijn overlijden. De huisarts krijgt daarom een ultimatum voorgesteld: de doodsoorzaak herzien of onderzocht worden door het Medisch Tuchtcollege.

Twitter

Ook wordt de huisarts publiekelijk aan de schandpaal genageld. Voor de website CommonSense TV schrijft Van T. uitgebreid over de kwestie. Verder noemt hij de huisarts corrupt, omdat de ‘foute dokter’ volgens de verdachte geld zou verdienen aan foutieve doodsverklaringen. Het artikel gaat, met foto en adres, viraal op onder andere Twitter. Hierdoor werd het leven van de huisarts, zijn gezin en zijn praktijk sterk beïnvloed. Patiënten keerden Van Rijn de rug en de man werd meerdere keren bedreigd.

De verdachte stond daarom terecht. De rechter stelt dat laster is bewezen tijdens de zitting. Ook heeft de verdachte veel losgemaakt in andere personen, waaronder bedreigingen. Ook dit is volgens de rechter strafbaar. Marcel van T. (58) is daarom dinsdag veroordeeld tot een (deels voorwaardelijke) geldboete en een vergoeding aan de arts voor immateriële schade.

Opluchting

Onder huisartsen klinkt een opluchting over het uitgesproken vonnis. Robbert-Jan van Rijn en collega’s worden sinds de coronacrisis vaker bedreigd en beledigd. Deze uitspraak laat zien dat dit niet geaccepteerd wordt en dat ook dit probleem, mede-veroorzaakt door de coronapandemie, aangepakt moet worden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:45

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 21 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van de zesde editie van de Alphense Avond4Daagse en de opbouw van het Zomerspektakel aan het meer tot aan een onveilige busluifel en een klemgereden bestuurder. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Alphens Restaurantweek 2023 gisteren 14:53

Laatste kans: lever je bonnetje in en maak kans op een reis naar Jordanië

Deze maand vond de Alphens Restaurantweek plaats. Elf dagen lang kon je genieten van heerlijke meergangendiners voor een smakelijke prijs. Aan deze editie zat ook een avontuurlijke twist; met jouw etentje maak je namelijk kans op een reis. Lever nog snel je bonnetje in en wie weet ben jij de gelukkige winnaar!

Kunst in Alphen gisteren 13:02

Kunst in Alphen: De zoektocht als vorm van belang

Wat staat er in Alphen aan den Rijn allemaal aan kunst? Om bewuster te worden van al het moois in Alphen zoekt Alphens het voor je uit: welke kunstenaar schuilt hierachter, wat is het verhaal erachter en waar is deze te zien?

Wonen en bouwen gisteren 11:17

Iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden

Weet jij nog dat je uit huis ging? Waarschijnlijk kreeg je hulp van je ouders, vrienden of familie en waren zij er als het even niet mee zat. Maar wat als je dat niet hebt?