Pixabay

Man (58) verspreidt online haatberichten over Alphense huisarts en wordt veroordeeld door rechter

Vanaf 2021 werd een Alphense huisarts online aan de schandpaal genageld. Dit omdat hij, volgens Marcel van T., een verkeerd medisch oordeel heeft gegeven. De verdachte stond hiervoor terecht.

Op 14 februari 2021 overleed de vader van Marcel van T. Uit onderzoek van onder andere Robert-Jan van Rijn bleek dat het slachtoffer positief getest was op corona en dat er verder geen aanwijzingen waren naar een mogelijke andere doodsoorzaak. De Alphense huisarts vulde daarom het coronavirus als vermoedelijke doodsoorzaak in.

Volgens Van T. kon dit echter geen doodsoorzaak zijn. Hij stelde dat zijn vader al jaren hartpatiënt was, en dat zijn 85-jarige vader zich prima voelde op de dag voor zijn overlijden. De huisarts krijgt daarom een ultimatum voorgesteld: de doodsoorzaak herzien of onderzocht worden door het Medisch Tuchtcollege.

Twitter

Ook wordt de huisarts publiekelijk aan de schandpaal genageld. Voor de website CommonSense TV schrijft Van T. uitgebreid over de kwestie. Verder noemt hij de huisarts corrupt, omdat de ‘foute dokter’ volgens de verdachte geld zou verdienen aan foutieve doodsverklaringen. Het artikel gaat, met foto en adres, viraal op onder andere Twitter. Hierdoor werd het leven van de huisarts, zijn gezin en zijn praktijk sterk beïnvloed. Patiënten keerden Van Rijn de rug en de man werd meerdere keren bedreigd.

De verdachte stond daarom terecht. De rechter stelt dat laster is bewezen tijdens de zitting. Ook heeft de verdachte veel losgemaakt in andere personen, waaronder bedreigingen. Ook dit is volgens de rechter strafbaar. Marcel van T. (58) is daarom dinsdag veroordeeld tot een (deels voorwaardelijke) geldboete en een vergoeding aan de arts voor immateriële schade.

Opluchting

Onder huisartsen klinkt een opluchting over het uitgesproken vonnis. Robbert-Jan van Rijn en collega’s worden sinds de coronacrisis vaker bedreigd en beledigd. Deze uitspraak laat zien dat dit niet geaccepteerd wordt en dat ook dit probleem, mede-veroorzaakt door de coronapandemie, aangepakt moet worden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.