Pixabay

Man (58) verspreidt online haatberichten over Alphense huisarts en wordt veroordeeld door rechter

Vanaf 2021 werd een Alphense huisarts online aan de schandpaal genageld. Dit omdat hij, volgens Marcel van T., een verkeerd medisch oordeel heeft gegeven. De verdachte stond hiervoor terecht.

Op 14 februari 2021 overleed de vader van Marcel van T. Uit onderzoek van onder andere Robert-Jan van Rijn bleek dat het slachtoffer positief getest was op corona en dat er verder geen aanwijzingen waren naar een mogelijke andere doodsoorzaak. De Alphense huisarts vulde daarom het coronavirus als vermoedelijke doodsoorzaak in.

Volgens Van T. kon dit echter geen doodsoorzaak zijn. Hij stelde dat zijn vader al jaren hartpatiënt was, en dat zijn 85-jarige vader zich prima voelde op de dag voor zijn overlijden. De huisarts krijgt daarom een ultimatum voorgesteld: de doodsoorzaak herzien of onderzocht worden door het Medisch Tuchtcollege.

Twitter

Ook wordt de huisarts publiekelijk aan de schandpaal genageld. Voor de website CommonSense TV schrijft Van T. uitgebreid over de kwestie. Verder noemt hij de huisarts corrupt, omdat de ‘foute dokter’ volgens de verdachte geld zou verdienen aan foutieve doodsverklaringen. Het artikel gaat, met foto en adres, viraal op onder andere Twitter. Hierdoor werd het leven van de huisarts, zijn gezin en zijn praktijk sterk beïnvloed. Patiënten keerden Van Rijn de rug en de man werd meerdere keren bedreigd.

De verdachte stond daarom terecht. De rechter stelt dat laster is bewezen tijdens de zitting. Ook heeft de verdachte veel losgemaakt in andere personen, waaronder bedreigingen. Ook dit is volgens de rechter strafbaar. Marcel van T. (58) is daarom dinsdag veroordeeld tot een (deels voorwaardelijke) geldboete en een vergoeding aan de arts voor immateriële schade.

Opluchting

Onder huisartsen klinkt een opluchting over het uitgesproken vonnis. Robbert-Jan van Rijn en collega’s worden sinds de coronacrisis vaker bedreigd en beledigd. Deze uitspraak laat zien dat dit niet geaccepteerd wordt en dat ook dit probleem, mede-veroorzaakt door de coronapandemie, aangepakt moet worden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 18:32

Alphen werkt mee aan landelijk onderzoek naar winkelgedrag

De gemeente Alphen aan den Rijn doet mee aan een grootschalig landelijk onderzoek naar winkelcentra in de maand oktober. Dit gebeurt door straatenquêtes in het Stadshart en door het invullen van vragenlijsten. "We willen graag meer objectieve inzichten in het gebruik van winkelcentra", geeft wethouder Gerard van As als reden.

Overige vandaag 17:04

Kom shoppen op de kinderkledingbeurs 29 september

Vrijdagavond 29 september is er weer een kinderkledingbeurs aan het Lauraplein in Alphen aan den Rijn. Leuke en kwalitatief goede (merk)kleding voor klassieke kledingbeurs-prijzen.

Overige vandaag 14:34

De Sportvrouw en Alphen Vitaal bundelen hun krachten

Al twaalf jaar lang is De Sportvrouw een bekende naam in de gemeente Alphen aan den Rijn. Met een gevarieerd en toegankelijk aanbod voor vrouwen zorgt deze stichting voor sport- en beweegactiviteiten op maat. Hun voornaamste doel is om meer vrouwen aan het sporten te krijgen, zodat ze actief en gezond blijven. Dit streven heeft de afgelopen jaren zijn vruchten afgeworpen. Om deze missie voort te zetten, slaat De Sportvrouw de handen ineen met Alphen Vitaal.

Advertorial Evenementen vandaag 14:11

Hobby Game Shop in Alphen: Side7 opent eerste fysieke deuren

Tien jaar geleden begon Side7 als een online winkel, maar op 30 september openen ze met trots hun allereerste fysieke winkel in Alphen aan den Rijn. Deze stap markeerde een enerverende evolutie voor het bedrijf, dat zich richt op de wereld van anime, spellen en collectibles.

Advertorial Theater vandaag 13:11

Royal Opera House nieuw seizoen 23 / 24 met buffet

Parkvilla brengt vanaf 15 oktober de eerste voorstelling van het Royal Opera House op het filmdoek. Opnames van live opera en ballet voorstellingen vanuit het wereldberoemde Royal Opera House in Covent Garden, Londen. Voor het eerst biedt Parkvilla na afloop van alle voorstellingen optioneel een steeds wisselend buffet aan.

Wonen en bouwen vandaag 11:52

Nieuwbouwproject ‘Noorderlicht’ zorgt voor dubbele reacties

In 2024 wil Woonforte beginnen met het bouwen van nieuwe woningen in het stationsgebied, tussen het spoor en de Zuidpoolsingel. Het project heet 'Noorderlicht' en is een groot nieuwbouwproject van Woonforte. Bewoners hieromheen zijn niet te spreken over de plannen.