PeterFranken.tv

Marjon Verkleij CDA-lijsttrekker voor waterschapsverkiezingen Hoogheemraadschap van Rijnland

Afgelopen maart zwaaide Marjon Verkleij af als raadslid en fractievoorzitter van CDA Alphen aan den Rijn. In haar laatste raadsvergadering ontving Verkleij daarvoor een koninklijke onderscheiding. Een definitief afscheid van de politiek blijkt het niet te zijn: Verkleij is op 30 juni gekozen als CDA-lijsttrekker voor de Waterschapsverkiezingen van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

In 2009 heeft Verkleij ook al meegedaan met de Waterschapsverkiezingen voor het CDA. Zij was toen met voorkeurstemmen gekozen tot lid de Verenigde Vergadering van Rijnland. Een jaar later, in 2010, is Verkleij begonnen als raadslid in de gemeente Alphen aan den Rijn. Zij heeft tot 2014 die dubbelpositie vervuld. De motivatie van haar was om de kloof tussen inwoner en politiek te verkleinen. De afgelopen twaalf jaar heeft Verkleij zich als CDA-raadslid en fractievoorzitter ingezet voor onder andere een goede balans tussen natuur, leefruimte en woningen, de kinderraad, kinderburgemeester en het kinderlintje, het duurzaamheidsloket en de laatste jaren nog vele anderen zaken op het sociaal domein breed. 

Lijsttrekker waterschapsverkiezingen Hoogheemraadschap Rijnland

Dat Marjon Verkleij na haar afscheid bij CDA Alphen aan den Rijn niet stil zou gaan zitten stond al vast. Verkleij is onlangs aangetreden als voorzitter van de Stichting Molenviergang Aarlanderveen. Daarnaast ligt het werk op Brentano’s kaasboerderij, die Marjon met haar man Ben, dochter en partner van haar dochter draaiende houdt, nooit stil.

Nu maakt Verkleij dus na een korte pauze haar herintrede in de politiek: als lijsttrekker voor de waterschapsverkiezingen van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Op 15 maart 2023 worden, tegelijk met de leden van de Provinciale Staten, de leden van de algemeen besturen van de waterschappen gekozen. De waterschappen zorgen door beheer van dijken, sluizen, waterstanden en zuivering voor de waterhuishouding. Zo heeft het Hoogheemraadschap van Rijnland bijvoorbeeld de Ringdijk van Boskoop verbeterd, net als de dijken langs de Kortsteekterweg en Ziendeweg in Alphen aan den Rijn.

Participatie en waterbewustzijn

Op 30 juni is Verkleij in de Algemene Ledenvergadering van het CDA Zuid-Holland gekozen als CDA-lijsttrekker voor het Hoogheemraadschap Rijnland. Marjon Verkleij: “Het is een eer deze rol te mogen vervullen! Zeker in een sector die nog vaak gedomineerd wordt door mannen. Samen met de andere kandidaten ga ik de komende periode op pad om de gemeenten binnen Rijnland te bezoeken. We zullen onze ambitie voor het voetlicht brengen wat we de komende periode en ook op langere termijn willen bereiken.”

Ze vervolgt: “De opgaven zijn groot. Denk maar aan wat de gevolgen van de klimaatverandering zijn voor onze veiligheid in een gebied waar 1,2 miljoen mensen leven tot wel 5 meter onder zeeniveau en de behoefte aan schoon (drink)water met daarbij de zorg voor de waterkwaliteit. Tevens zullen we goed luisteren wat ons lokaal wordt meegegeven wat er van Rijnland wordt verwacht. Want zonder participatie en waterbewustzijn van onze inwoners gaat het halen van de doelen niet lukken!”

Ook Jeroen van Gool, die Marjon opvolgde als CDA-fractievoorzitter, is erg blij met de benoeming van Verkleij: “Marjon is een krachtige vrouw met veel passie voor waterbeheer en -kwaliteit. Met haar ruime kennis en ervaring is zij de juiste vrouw op de juiste plek die het waterschap kan wensen. Namens het CDA Alphen aan den Rijn wensen wij Marjon veel succes met deze nieuwe rol als lijsttrekker, die haar ongetwijfeld als een gegoten jas zal zitten!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Dronefotografie gisteren 15:53

Alphen vanuit de lucht: de zomerse Zegerplas

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer de Zegerplas in de zomer.

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 13:42

Familievoorstelling naar mega populaire bestseller in Castellum te zien!

Na het grote succes van ‘De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen’ die zowel de Zapp Theaterprijs als een Zilveren Krekel won, komt Meneer Monster terug met een nog geschifter stuk. De boomhut is inmiddels 52 verdiepingen hoog! Op zaterdag 24 september is de familievoorstelling te zien in Theater Castellum.

Verkeer en vervoer gisteren 13:35

Storing Albert Sweitzerbrug zorgt voor vastlopen verkeer

Vanwege een storing aan de Albert Schweitzerbrug loopt het verkeer op verschillende plekken in Alphen aan den Rijn vast. Het is nog onduidelijk wat er precies met de brug aan de hand is. Op dit moment weten we dat één van de brugkleppen niet naar beneden gaat.

Stadsdichter gisteren 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.