PeterFranken.tv

Marjon Verkleij CDA-lijsttrekker voor waterschapsverkiezingen Hoogheemraadschap van Rijnland

Afgelopen maart zwaaide Marjon Verkleij af als raadslid en fractievoorzitter van CDA Alphen aan den Rijn. In haar laatste raadsvergadering ontving Verkleij daarvoor een koninklijke onderscheiding. Een definitief afscheid van de politiek blijkt het niet te zijn: Verkleij is op 30 juni gekozen als CDA-lijsttrekker voor de Waterschapsverkiezingen van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

In 2009 heeft Verkleij ook al meegedaan met de Waterschapsverkiezingen voor het CDA. Zij was toen met voorkeurstemmen gekozen tot lid de Verenigde Vergadering van Rijnland. Een jaar later, in 2010, is Verkleij begonnen als raadslid in de gemeente Alphen aan den Rijn. Zij heeft tot 2014 die dubbelpositie vervuld. De motivatie van haar was om de kloof tussen inwoner en politiek te verkleinen. De afgelopen twaalf jaar heeft Verkleij zich als CDA-raadslid en fractievoorzitter ingezet voor onder andere een goede balans tussen natuur, leefruimte en woningen, de kinderraad, kinderburgemeester en het kinderlintje, het duurzaamheidsloket en de laatste jaren nog vele anderen zaken op het sociaal domein breed. 

Lijsttrekker waterschapsverkiezingen Hoogheemraadschap Rijnland

Dat Marjon Verkleij na haar afscheid bij CDA Alphen aan den Rijn niet stil zou gaan zitten stond al vast. Verkleij is onlangs aangetreden als voorzitter van de Stichting Molenviergang Aarlanderveen. Daarnaast ligt het werk op Brentano’s kaasboerderij, die Marjon met haar man Ben, dochter en partner van haar dochter draaiende houdt, nooit stil.

Nu maakt Verkleij dus na een korte pauze haar herintrede in de politiek: als lijsttrekker voor de waterschapsverkiezingen van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Op 15 maart 2023 worden, tegelijk met de leden van de Provinciale Staten, de leden van de algemeen besturen van de waterschappen gekozen. De waterschappen zorgen door beheer van dijken, sluizen, waterstanden en zuivering voor de waterhuishouding. Zo heeft het Hoogheemraadschap van Rijnland bijvoorbeeld de Ringdijk van Boskoop verbeterd, net als de dijken langs de Kortsteekterweg en Ziendeweg in Alphen aan den Rijn.

Participatie en waterbewustzijn

Op 30 juni is Verkleij in de Algemene Ledenvergadering van het CDA Zuid-Holland gekozen als CDA-lijsttrekker voor het Hoogheemraadschap Rijnland. Marjon Verkleij: “Het is een eer deze rol te mogen vervullen! Zeker in een sector die nog vaak gedomineerd wordt door mannen. Samen met de andere kandidaten ga ik de komende periode op pad om de gemeenten binnen Rijnland te bezoeken. We zullen onze ambitie voor het voetlicht brengen wat we de komende periode en ook op langere termijn willen bereiken.”

Ze vervolgt: “De opgaven zijn groot. Denk maar aan wat de gevolgen van de klimaatverandering zijn voor onze veiligheid in een gebied waar 1,2 miljoen mensen leven tot wel 5 meter onder zeeniveau en de behoefte aan schoon (drink)water met daarbij de zorg voor de waterkwaliteit. Tevens zullen we goed luisteren wat ons lokaal wordt meegegeven wat er van Rijnland wordt verwacht. Want zonder participatie en waterbewustzijn van onze inwoners gaat het halen van de doelen niet lukken!”

Ook Jeroen van Gool, die Marjon opvolgde als CDA-fractievoorzitter, is erg blij met de benoeming van Verkleij: “Marjon is een krachtige vrouw met veel passie voor waterbeheer en -kwaliteit. Met haar ruime kennis en ervaring is zij de juiste vrouw op de juiste plek die het waterschap kan wensen. Namens het CDA Alphen aan den Rijn wensen wij Marjon veel succes met deze nieuwe rol als lijsttrekker, die haar ongetwijfeld als een gegoten jas zal zitten!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 15:47

Betere bescherming voor molenbiotopen alle Alphense molens

De Rijnlandse Molenstichting diende bezwaarschriften in over de forse aantasting van de molenbiotoop van de Vrouwgeestmolen in Alphen aan den Rijn. Naar aanleiding hiervan heeft de gemeente nu alle molenbiotopen in de bestemmingsplannen onderzocht.

Advertorial Theater vandaag 12:50

Tweede bijeenkomst: verhalen delen uit het Rooie Dorp

Het Rooie Dorp in Alphen aan den Rijn is een markante plek vol verhalen die het waard zijn om verteld te worden. Parkvilla gaat samen met de bewoners deze verhalen laten zien in de vorm van een theaterstuk. 

Verkeer en vervoer vandaag 11:42

Nieuw plan voor tankstation en snellaadplekken langs N207

Ondernemer Peter van Eijk heeft plannen om langs de N207 tussen Alphen aan den Rijn en Leimuiden een nieuw tankstation te bouwen. Het onbemande TinQ-station komt bij de rotonde van de N207 en de Vriezenweg, aan de kant van Leimuiden.