Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Afstand houden

Een van de belangrijke zaken om het coronavirus een klein beetje in de hand te houden, is afstand nemen van andere mensen. We weten natuurlijk dat het Nederlandse volkje niet bepaald achteraan heeft gestaan bij het uitdelen van eigenwijs. Dus dat afstand houden is voor sommigen heel erg moeilijk.

Neem nu die jongedame die met de lift naar boven wil waarmee een heer net naar beneden komt. De lift stopt, de deuren gaan open en de jongedame wil naar binnen. Nu wil de heer eruit, maar dan wel met de gepaste afstand van 1,5 meter. Dat is te moeilijk voor het wicht, want die man kan er zo ook wel langs. Buiten het risico op corona is het natuurlijk een zaak van gewoon fatsoen om iemand eerst uit te laten stappen en daarna pas een lift in te lopen.

Het kan ook anders. Neem nu de man in de lift die op een verdieping stopt en daar netjes wacht totdat de dame die staat te wachten instapt. Dat wil de dame niet, want zij is een risicogeval. Dus meldt de man dat hij direct de lift terug zal sturen en dat doet hij ook gewoon.

Ook geen voorbeeld is het grietje in de supermarkt. Zij is nog wel zo snugger om een stapje opzij te doen voor de klant. Maar, als er een broodje valt en de klant vangt het op en het broodje blijft keurig om een vinger zitten. Dan wil het grietje dat broodje gewoon in een zakje stoppen bij de andere broodjes. De klant zegt nog zo dat dat niet kan…

Als de supermarkten met z’n allen afspreken dat een beperkt aantal klanten tegelijk boodschappen mag doen, dan weten ze al dat dat lastig gaat worden. Wat doe je dan als supermarkt? Dan zet je mensen bij de ingang die klaarstaan met een uitgeteld aantal karretjes en ontsmettende middelen. Elke klant verplicht een karretje en het kan niet meer misgaan.

Dat zou je althans denken.

Binnen vijf minuten is daar die jongeman met haast die alles en iedereen opzij duwt en zijn karretje gewoon heeft laten staan. En die vrouw die haar karretje middenin de supermarkt neerzet en zelf heen en weer gaat lopen, omdat ze zonder karretje overal veel beter bij kan.
Als klap op de vuurpijl staat daar die man in de deuropening van de uitgang te wachten op zijn vrouw die nog staat af te rekenen. Opzij gaan? Dat is hij niet van plan totdat vrouwlief hem enigszins nijdig wenkt om weg te gaan bij die deur.

Mensen, zo moeilijk is het echt niet. Je houdt gewoon anderhalve meter afstand. Altijd. Dus niet samen in de lift. Niet in een deuropening gaan staan. Boodschappen doen, al is het er maar eentje, met een kar die je gewoon blijft vasthouden. En vooral: in de elleboog niezen en geen handen schudden!


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 15:07

Talent van de maand: Roberto van Raamsdonk

De 22-jarige Roberto van Raamsdonk (Rovara) uit Alphen timmert hard aan de weg. Samen met de winnaar van The X Factor in Australië, Joey Djia brengt hij deze maand een single uit. “Ik ben heel erg trots op het resultaat.”

De Heerlijkheid van Alfen gisteren 13:24

De Heerlijkheid van Alfen: strategisch Alphen

Alphen was in de middeleeuwen en later niet alleen een gezapig dorp van boeren en turfgravers. Vlakbij lag een belangrijk strategisch punt waar hard om werd gevochten: de Goudse sluis. Gastauteur Bertus Brokamp is Alphenaar, militair historisch geograaf, maakt harnassen en doet steekspelen in het openluchtmuseum Archeon. Hij heeft zich verdiept in de militaire kant van de Alphense geschiedenis.

Advertorial Winkels gisteren 11:12

Primera Aarhof start met digitaliseren van oud beeld-, en geluidsmateriaal

Voor veel mensen een bekende vraag: wat doen we met al die oude negatieven? Of: zou het niet zonde zijn als onze trouwfilm verloren zou gaan? Primera Jacobs in Winkelcentrum Aarhof heeft het antwoord. Je kunt sinds kort terecht voor het digitaliseren van kostbare dia's, negatieven, alle gangbare videoformaten zoals VHS, MiniDV, Hi8, Super8, Vinyl, en nog veel meer!

Coronavirus in Alphen gisteren 10:17

Aquasport, peuterzwemmen en recreatief zwemmen hervat

Vanaf maandag 8 juni start De Thermen2 weer met Aquarobics, Seniorfit, Peuterzwemmen en Recreatief zwemmen. De Thermen2 mocht de zwembaden in Alphen aan den Rijn drie weken geleden weer openen. De herstart van zwemlessen en banenzwemmen bleek zo soepel te zijn verlopen dat een volgende stap gezet kan worden.

Heel Alphen Beweegt gisteren 09:33

#HeelAlphenBeweegt brengt Alphenaren in beweging

Bewegen is belangrijk. Door te bewegen blijf je gezond en zit je lekkerder in je vel. Bewegen, en daarmee zorgen voor je gezondheid, is essentieel voor jong en oud. Maar bewegen heeft ook een sociale component, want het zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Daarom wordt op maandag 8 juni gestart met #HeelAlphenBeweegt.

Blog Opinie 5 jun. 2020 19:59

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.