Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Lockdown

De kerstvakantie is dit jaar ineens een stuk langer dan andere jaren. Officieel van nu tot over een maand door die lockdown. Voor veel mensen duurt ie trouwens al het hele jaar. Nu dan een paar weken met een gezellige kerstboom en een paar nieuwe tradities.

Nieuwe tradities. Omdat de oude niet meer kunnen. Dus geen pakjesavond, nachtmis en familiediners. Geen verre vliegvakanties naar de zon of naar de sneeuw. Geen verplichte bezoeken en geen verplichte eindejaar borrels. Dat zal na de kerstdagen met Oud & Nieuw precies hetzelfde zijn. Ik voorspel bij deze dat de nieuwjaarsrecepties ook gaan sneuvelen, zo achter het gesneuvelde vuurwerkgedoe aan.

Ergens hebben we dit jaar een afslag naar vroeger genomen. Geen verre vliegvakanties. Geen wintersport. Geen funshoppen. Geen geldsmijterij om met de mooiste en duurste outfit aan de kerstdis te verschijnen. Gewoon geen gedoe. Maar wel nieuwe hobby’s of de oude weer afstoffen. We zijn weer gaan lezen, puzzelen en spelletjes doen.

Er blijken zelfs mensen die hun telefoon in gebruik hebben genomen voor waar ie ooit voor is uitgevonden: gesprekken met mensen die je niet in levende lijve kunt zien. Internet blijkt nu het erop aankomt in elke lockdown een levenslijn voor mensen die toch al de deur niet meer uitkunnen. En de ouderwetse pakketjes zijn terug van weggeweest, al zijn het nu geen zelfgebreide truien van je oma, maar flanellen huispyjama’s van je internetwinkel.

Ik vind die lockdown eigenlijk wel best.
Lekker thuis op de designerbank of aan de werktafel of aan mijn bureau. Voor het eerst in jaren zelfs weer een beetje kerstsfeer in huis.
Dat was nog wel een ding. Ik had alles maar dan ook alles een paar jaar geleden in een saggerijnig moment weggegooid. Geen bal meer te zien. Alleen nog een goudkleurige papieren kerstster die in een vergeten hoekje in de bezemkast lag te verstoffen.

Gelukkig was daar op de valreep de BFF, die in deze tijd van het jaar niet zo van de compromissen is en dus geen tegenspraak duldt. Op naar De Bosrand pal voordat de lockdown dan echt begon.
Lekker kerstshoppen: honderd knalrode kerstballen, lichtjes op batterijen, een kingsize kerstster een levende, een tas vol rode kaarsen, wierrook, een levensgrote gans van stro en mos met zaad voor de vogels, rode slingers en een minikerstboom voor naast de voordeur.
Mijn kerst kan niet meer stuk. Ik hoop de jouwe ook niet, met je eigen nieuwe tradities!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.