Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Lockdown

De kerstvakantie is dit jaar ineens een stuk langer dan andere jaren. Officieel van nu tot over een maand door die lockdown. Voor veel mensen duurt ie trouwens al het hele jaar. Nu dan een paar weken met een gezellige kerstboom en een paar nieuwe tradities.

Nieuwe tradities. Omdat de oude niet meer kunnen. Dus geen pakjesavond, nachtmis en familiediners. Geen verre vliegvakanties naar de zon of naar de sneeuw. Geen verplichte bezoeken en geen verplichte eindejaar borrels. Dat zal na de kerstdagen met Oud & Nieuw precies hetzelfde zijn. Ik voorspel bij deze dat de nieuwjaarsrecepties ook gaan sneuvelen, zo achter het gesneuvelde vuurwerkgedoe aan.

Ergens hebben we dit jaar een afslag naar vroeger genomen. Geen verre vliegvakanties. Geen wintersport. Geen funshoppen. Geen geldsmijterij om met de mooiste en duurste outfit aan de kerstdis te verschijnen. Gewoon geen gedoe. Maar wel nieuwe hobby’s of de oude weer afstoffen. We zijn weer gaan lezen, puzzelen en spelletjes doen.

Er blijken zelfs mensen die hun telefoon in gebruik hebben genomen voor waar ie ooit voor is uitgevonden: gesprekken met mensen die je niet in levende lijve kunt zien. Internet blijkt nu het erop aankomt in elke lockdown een levenslijn voor mensen die toch al de deur niet meer uitkunnen. En de ouderwetse pakketjes zijn terug van weggeweest, al zijn het nu geen zelfgebreide truien van je oma, maar flanellen huispyjama’s van je internetwinkel.

Ik vind die lockdown eigenlijk wel best.
Lekker thuis op de designerbank of aan de werktafel of aan mijn bureau. Voor het eerst in jaren zelfs weer een beetje kerstsfeer in huis.
Dat was nog wel een ding. Ik had alles maar dan ook alles een paar jaar geleden in een saggerijnig moment weggegooid. Geen bal meer te zien. Alleen nog een goudkleurige papieren kerstster die in een vergeten hoekje in de bezemkast lag te verstoffen.

Gelukkig was daar op de valreep de BFF, die in deze tijd van het jaar niet zo van de compromissen is en dus geen tegenspraak duldt. Op naar De Bosrand pal voordat de lockdown dan echt begon.
Lekker kerstshoppen: honderd knalrode kerstballen, lichtjes op batterijen, een kingsize kerstster een levende, een tas vol rode kaarsen, wierrook, een levensgrote gans van stro en mos met zaad voor de vogels, rode slingers en een minikerstboom voor naast de voordeur.
Mijn kerst kan niet meer stuk. Ik hoop de jouwe ook niet, met je eigen nieuwe tradities!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 12:50

Uniek én hartverwarmend: kledingactie om de Alphense horeca te steunen

Alphen krijgt een eigen kledinglijn. En niet zomaar een kledinglijn! Alle marge komt namelijk ten goede aan de door corona getroffen Alphense horecaondernemers. De kledinglijn bestaat uit hoodies en T-shirts, waarbij € 12,50 netto per verkocht item ten goede komt aan de favoriete horecagelegenheid van de koper.

Advertorial Sport vandaag 12:13

Alphia wil Alphense jeugd in beweging brengen en start lokale campagne

Voetbalvereniging Alphia start met een lokale campagne gericht op de Alphense jeugd. Met deze campagne wil de voetbalclub niet alleen nieuwe jeugdleden werven, maar ook een onderliggende boodschap verspreiden aan de jeugd: ga lekker voetballen, juist in deze tijd.