Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Terras

Het is feest in de horeca want ze zijn weer open. Maar dan wel volgens de regels van het RIVM. Dus flink afstand houden en vooral niet te gezellig worden. Dat laatste gaat natuurlijk niet lukken, want mensen klitten nu eenmaal op elkaar. Met het eerste kun je best creatief omgaan.

Creatief in de horeca betekent bijvoorbeeld dat er ineens overal terrassen verschijnen waar deze eerst niet waren. In de Julianastraat bijvoorbeeld. Heerlijk midden op de weg en laat de fietsers, die hier toch niets te zoeken hebben, maar afstappen.
Dat mag wat mij betreft best nog een stapje verder: gewoon altijd een fietsvrije Julianastraat tussen de Adventskerk en het Schoutenhuis. Moet kunnen, want je rijdt niet eens om als je de Paradijslaan neemt.

Creatief in de horeca betekent ook dat er opeens een supergroot terras op het Rijnplein is. Net als vroeger toen Dolce Vita er nog was. De Zaak mocht niet midden op het plein, want haar terras is langs de rivier. Maar nu in coronatijd kan het ineens wel.
Hetzelfde geldt trouwens op het Thorbeckeplein. Ook ineens vol terrassen die er voorheen toch echt een stuk krapper uitzagen.

Creatief in de horeca betekent ook dat er ineens een brandschoon doorzichtig scherm tussen elke twee zitjes is gezet bij Proto Tapas. Het zorgt voor een nette afscheiding en een heleboel tafeltjes, net als vroeger oergezellig.
Je ziet het nauwelijks en het geeft een onverwacht voordeel: privacy! Moest je voorheen op je woorden letten als je lustig aan de roddel was met je tafelgenoot, nu kun je normaal praten en de buren luisteren niet meer mee. Van mij mogen die schermen erin blijven, ook in het postcorona tijdperk.

Natuurlijk is er een ruim grijs gebied. Daar kleuren zowel de horecaondernemers als de bezoekers gewoon een beetje naast de lijntjes. Zo ontstaan er spontaan gezamenlijke huishoudens als je online wilt reserveren. Reserveren kan trouwens ook bij de deur. En kun je ook met anderen babbelen als je die anderhalve meter een beetje inkort en toch bij een tafeltje van kennissen gaat staan.

Kortom: het wordt zomer en wij nemen het er allemaal gewoon van of er niets aan de hand is!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Graan

In de eerste periode van het Romeinse castellum Albaniana moet het leger voor haar eigen voedsel zorgen. En dat is niet gemakkelijk. In de regio zijn op de hoger gelegen gronden wel ijzertijdboerderijen, maar de bewoners zijn zelfvoorzienend. De villa's, grote Romeinse productieboerderijen, ontbreken.

Cultuur vandaag 10:43

Alphense leerlingen primair onderwijs verzekerd van kunst- en cultuureducatie

Het kunst en cultuurprogramma primair onderwijs voor 2021-2022 is gepresenteerd. Acht schoolorganisaties en Fonds Alphen hebben al drie keer een convenant met de stichting Het Cultuurpalet afgesloten. Zo wordt er gegarandeerd voor alle groepen (7200 leerlingen en 36 basisscholen) een aanbod gecreëerd.

Maatschappelijk gisteren 17:41

Pilot voor toezicht houden bij Zegerplas deze zomer van start

In de zomer zoeken veel Alphenaren de verkoeling op, waarvoor de Zegerplas een populaire plek is. Bij drukte zit een ongeluk in een klein hoekje. Om dit te voorkomen, gaan vrijwilligers van de Alphense Reddingsbrigade in de zomermaanden als proef toezicht houden bij de Zegerplas.