Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Terras

Het is feest in de horeca want ze zijn weer open. Maar dan wel volgens de regels van het RIVM. Dus flink afstand houden en vooral niet te gezellig worden. Dat laatste gaat natuurlijk niet lukken, want mensen klitten nu eenmaal op elkaar. Met het eerste kun je best creatief omgaan.

Creatief in de horeca betekent bijvoorbeeld dat er ineens overal terrassen verschijnen waar deze eerst niet waren. In de Julianastraat bijvoorbeeld. Heerlijk midden op de weg en laat de fietsers, die hier toch niets te zoeken hebben, maar afstappen.
Dat mag wat mij betreft best nog een stapje verder: gewoon altijd een fietsvrije Julianastraat tussen de Adventskerk en het Schoutenhuis. Moet kunnen, want je rijdt niet eens om als je de Paradijslaan neemt.

Creatief in de horeca betekent ook dat er opeens een supergroot terras op het Rijnplein is. Net als vroeger toen Dolce Vita er nog was. De Zaak mocht niet midden op het plein, want haar terras is langs de rivier. Maar nu in coronatijd kan het ineens wel.
Hetzelfde geldt trouwens op het Thorbeckeplein. Ook ineens vol terrassen die er voorheen toch echt een stuk krapper uitzagen.

Creatief in de horeca betekent ook dat er ineens een brandschoon doorzichtig scherm tussen elke twee zitjes is gezet bij Proto Tapas. Het zorgt voor een nette afscheiding en een heleboel tafeltjes, net als vroeger oergezellig.
Je ziet het nauwelijks en het geeft een onverwacht voordeel: privacy! Moest je voorheen op je woorden letten als je lustig aan de roddel was met je tafelgenoot, nu kun je normaal praten en de buren luisteren niet meer mee. Van mij mogen die schermen erin blijven, ook in het postcorona tijdperk.

Natuurlijk is er een ruim grijs gebied. Daar kleuren zowel de horecaondernemers als de bezoekers gewoon een beetje naast de lijntjes. Zo ontstaan er spontaan gezamenlijke huishoudens als je online wilt reserveren. Reserveren kan trouwens ook bij de deur. En kun je ook met anderen babbelen als je die anderhalve meter een beetje inkort en toch bij een tafeltje van kennissen gaat staan.

Kortom: het wordt zomer en wij nemen het er allemaal gewoon van of er niets aan de hand is!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 16:05

Eerste gedetineerde fietst volgende week naar zijn werk

In augustus is de pilot op de Beperkt Beveiligde Afdeling van start gegaan in Penitentiaire Inrichting (PI) Alphen. Gedetineerden die in aanmerking komen voor re-integratieverlof, mogen ‘buiten de muren’ arbeid verrichten. Volgende week fietst de eerste gedetineerde uit PI Alphen naar zijn werk.

Coronavirus in Alphen vandaag 15:16

‘Lightversie’ van bron- en contactonderzoek door veel nauwe contacten

Personen die besmet zijn met het coronavirus, hebben steeds meer nauwe sociale contacten, zo meldt GGD Hollands Midden. Het nabellen van tientallen contacten kost veel tijd. Daarom zal er in sommige gevallen gekozen worden voor een ‘lightversie’ van het bron- en contactonderzoek.

Alphens Restaurantweek vandaag 14:29

Nog een week tot de Alphens Restaurantweek

Over precies een week gaat de zomereditie van de Alphens Restaurantweek van start. Van Italiaanse pizza en Argentijns vlees tot bourgondisch dineren en steengrillen, tijdens de Alphens Restaurantweek kan het allemaal!

Calamiteiten vandaag 13:52

Vermiste man is weer terecht

Sinds woensdagavond 12 augustus wordt een dementerende man vermist vanaf de Zonnedauw in Alphen. Zijn familie hoopt dat hij snel gevonden wordt, omdat hij dringend zijn medicatie nodig heeft.

Wonen en bouwen vandaag 13:17

Informatiemarkt om vergroenen voortuinen te stimuleren

Begin augustus vond er een informatiemarkt plaats op de Lauwers in Alphen. Het thema? Operatie Steenbreek, een landelijk initiatief om het vergroenen van particuliere voortuinen te stimuleren.