Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Terras

Het is feest in de horeca want ze zijn weer open. Maar dan wel volgens de regels van het RIVM. Dus flink afstand houden en vooral niet te gezellig worden. Dat laatste gaat natuurlijk niet lukken, want mensen klitten nu eenmaal op elkaar. Met het eerste kun je best creatief omgaan.

Creatief in de horeca betekent bijvoorbeeld dat er ineens overal terrassen verschijnen waar deze eerst niet waren. In de Julianastraat bijvoorbeeld. Heerlijk midden op de weg en laat de fietsers, die hier toch niets te zoeken hebben, maar afstappen.
Dat mag wat mij betreft best nog een stapje verder: gewoon altijd een fietsvrije Julianastraat tussen de Adventskerk en het Schoutenhuis. Moet kunnen, want je rijdt niet eens om als je de Paradijslaan neemt.

Creatief in de horeca betekent ook dat er opeens een supergroot terras op het Rijnplein is. Net als vroeger toen Dolce Vita er nog was. De Zaak mocht niet midden op het plein, want haar terras is langs de rivier. Maar nu in coronatijd kan het ineens wel.
Hetzelfde geldt trouwens op het Thorbeckeplein. Ook ineens vol terrassen die er voorheen toch echt een stuk krapper uitzagen.

Creatief in de horeca betekent ook dat er ineens een brandschoon doorzichtig scherm tussen elke twee zitjes is gezet bij Proto Tapas. Het zorgt voor een nette afscheiding en een heleboel tafeltjes, net als vroeger oergezellig.
Je ziet het nauwelijks en het geeft een onverwacht voordeel: privacy! Moest je voorheen op je woorden letten als je lustig aan de roddel was met je tafelgenoot, nu kun je normaal praten en de buren luisteren niet meer mee. Van mij mogen die schermen erin blijven, ook in het postcorona tijdperk.

Natuurlijk is er een ruim grijs gebied. Daar kleuren zowel de horecaondernemers als de bezoekers gewoon een beetje naast de lijntjes. Zo ontstaan er spontaan gezamenlijke huishoudens als je online wilt reserveren. Reserveren kan trouwens ook bij de deur. En kun je ook met anderen babbelen als je die anderhalve meter een beetje inkort en toch bij een tafeltje van kennissen gaat staan.

Kortom: het wordt zomer en wij nemen het er allemaal gewoon van of er niets aan de hand is!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.