Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Valentijnsdag

Ik vind Valentijnsdag helemaal niks. Het is niet eens een echte feestdag. In 2013 zei ik het al en ik ben niet van mening veranderd: ergens in de jaren negentig werd Valentijnsdag in Nederland een commercieel succes. Natuurlijk aangejaagd door de Amerikanen.

Ik ben erg voor tradities. Dat zal de leeftijd wel zijn. Iets met hang naar nostalgie.
Traditionele feesten zoals Pasen, Sinterklaas en Kerstmis heb ik aanzienlijk minder mee. Pasen zit er niet meer in sinds meneer Pastoor van de trappen werd gejaagd door mijn vader, Sinterklaas kwam niet verder dan een kartonnen doos met cadeautjes bij gebrek aan een echte Nederlandse familie en Kerstmis is naar god geholpen door mijn tweede echtgenoot.

Gelukkig is Valentijnsdag op z’n retour. Die wordt hier in de Randstad vanzelf ingehaald door het zuidelijke carnaval. In de winkels is er weinig van te zien. Behalve hier en daar een rode strik rond de onvermijdelijke doos bonbons of een hartje op een stok in een bos rode bloemen. En een paar olijk lachende in knalrode outfit gestoken dames op stelten met grote rode harten van Promolooks, die ook.

Online stikt het van geneuzel over Valentijnsdag. Valentijnstaarten. Valentijnskaarten. Valentijnswensen. Waar komt Valentijn vandaan. Het leukste vind ik dan een foto met de schedel van Valentijn versierd met bloemen in een glazen kistje. Lekker luguber.

Ik mis trouwens Valentijnsfilms op de tv. Niks geen Sound of Music of Titanic. Al zijn Bridget Jones en First Wives Club meer mijn ding.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:15

DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum.

Overige vandaag 16:06

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:52

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Advertorial Algemeen vandaag 14:03

Walk&Talk 3 maart

Werkzoekend? Wat doet het met jou en wat doet het met je directe omgeving? Van de ene op de andere dag moet je min of meer gedwongen op zoek naar ander werk. Het verliezen van je baan kan veel vragen oproepen.

Blog Opinie vandaag 13:25

Alleen Alphense Boys voetbalt zondag

Er wordt weinig gevoetbald komend weekeinde. Van de Alphense clubs komt alleen Alphense Boys in actie. Dat gaat zondag gebeuren in Leidschendam waar RKAVV de tegenstander is.