Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Valentijnsdag

Ik vind Valentijnsdag helemaal niks. Het is niet eens een echte feestdag. In 2013 zei ik het al en ik ben niet van mening veranderd: ergens in de jaren negentig werd Valentijnsdag in Nederland een commercieel succes. Natuurlijk aangejaagd door de Amerikanen.

Ik ben erg voor tradities. Dat zal de leeftijd wel zijn. Iets met hang naar nostalgie.
Traditionele feesten zoals Pasen, Sinterklaas en Kerstmis heb ik aanzienlijk minder mee. Pasen zit er niet meer in sinds meneer Pastoor van de trappen werd gejaagd door mijn vader, Sinterklaas kwam niet verder dan een kartonnen doos met cadeautjes bij gebrek aan een echte Nederlandse familie en Kerstmis is naar god geholpen door mijn tweede echtgenoot.

Gelukkig is Valentijnsdag op z’n retour. Die wordt hier in de Randstad vanzelf ingehaald door het zuidelijke carnaval. In de winkels is er weinig van te zien. Behalve hier en daar een rode strik rond de onvermijdelijke doos bonbons of een hartje op een stok in een bos rode bloemen. En een paar olijk lachende in knalrode outfit gestoken dames op stelten met grote rode harten van Promolooks, die ook.

Online stikt het van geneuzel over Valentijnsdag. Valentijnstaarten. Valentijnskaarten. Valentijnswensen. Waar komt Valentijn vandaan. Het leukste vind ik dan een foto met de schedel van Valentijn versierd met bloemen in een glazen kistje. Lekker luguber.

Ik mis trouwens Valentijnsfilms op de tv. Niks geen Sound of Music of Titanic. Al zijn Bridget Jones en First Wives Club meer mijn ding.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 13:52

De Beren Alphen aan den Rijn gaat open voor bezorgen en afhalen

Het restaurant blijft voorlopig helaas nog even gesloten, maar voor iedereen die de echte klassiekers van De Beren Alphen aan den Rijn mist, is er goed nieuws. Heel goed nieuws! Vanaf donderdag 9 april is het mogelijk om de lekkerste gerechten af te halen of te laten bezorgen.

Coronavirus in Alphen vandaag 11:29

Coronatest drive-in voor zorgmedewerkers

Vanaf maandagmiddag 6 april kan het zorgpersoneel uit de regio Hollands Midden terecht bij de drive-in naast het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. Zij kunnen zich daar laten testen op het coronavirus.

Advertorial Winkels vandaag 10:35

Schoenen passen en kopen in deze tijd, hoe werkt dat?

We hebben minimaal nog drie weken te maken met ‘beperkte bewegingsvrijheid’. Ook bij Van Keeken gaat het allemaal net iets anders door de coronacrisis. “Voor ons is het belangrijkste dat klanten persoonlijke aandacht en advies blijven krijgen”, vertelt Kees van Keeken.

Coronavirus in Alphen vandaag 09:58

Door coronacrisis geen grootschalige herdenking Ridderhofdrama

Op donderdag 9 april is het negen jaar geleden dat de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof plaatsvond. Normaal gesproken wordt er op deze dag een herdenking gehouden bij De Bron, maar dit jaar zal de herdenking op een andere manier plaatsvinden.

Coronavirus in Alphen vandaag 08:54

Coronamaatregelen Ecopark aangepast

Het is de afgelopen weken druk bij het afvalbrengstation Ecopark De Limes. Door de maatregelen in verband met het coronavirus was het er nog drukker, maar de gemeente heeft nu besloten om het maximale aantal voertuigen dat tegelijk naar binnen mag te verhogen.