PI Alphen

Minister Sander Dekker op bezoek bij PI Alphen: "Een groot compliment voor medewerkers en gedetineerden"

Op donderdag 18 juni bracht minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker een bezoek aan de Penitentiaire Inrichting (PI) in Alphen. Hij testte de nieuwe manier van bezoeken uit in één van de bezoekzalen. Minister Sander Dekker: “Het is vast even wennen aan het plexiglas en de telefoons, maar het werkt prima!”

Bij binnenkomst was het eerst tijd voor koffie. Minister Dekker sprak samen met directeur Cees Niessen over hoe het er de afgelopen periode aan toe ging in de gevangenis. Daarna kreeg de minister een rondleiding langs de bezoekzalen. “Het bezoek is goed verlopen”, vertelt Niessen. “In Alphen is natuurlijk een pilot gedraaid met het ontvangen van bezoek en dat wilde de minister graag in levende lijve ervaren. Hij heeft kunnen zien hoe het er hier aan toe gaat en hij heeft met het personeel gesproken.”

Aandacht en tijd voor het personeel

Ook de minister vond het erg interessant. Woordvoerder Bart Vis laat weten: “Minister Dekker was blij om eindelijk weer eens in de gevangenis te komen. Sinds de uitbraak van het coronavirus was hij niet meer op bezoek geweest. Hij vond het erg interessant om met de medewerkers in gesprek te gaan over hoe de proef is verlopen en hoe medewerkers de afgelopen periode hebben ervaren. Door met een aantal medewerkers gesproken te hebben, heeft hij hier nu een goed beeld van.” Het bezoek zou oorspronkelijk een uur duren, maar liep door de grote interesse van de minister uit naar 1,5 uur. “Minister Dekker is altijd erg geïnteresseerd in hoe het gaat, dus daar neemt hij graag wat extra tijd voor.”

Niessen: “Het is leuk om te zien dat minister Dekker langskwam en de medewerkers aandacht gaf. Hij maakte ook een compliment naar hen toe over de afgelopen periode." Ook medewerker Dennis heeft het bezoek van de minister als prettig ervaren: “Het is hartstikke leuk om de minister te ontmoeten en om te zien dat hij interesse toont en kijkt hoe het is gegaan.”

Lovende woorden

Voor de gedetineerden was het wennen dat ze niet met verlof mochten en geen bezoek mochten ontvangen. Op dinsdag 2 juni startte in PI Alphen een proef met bezoek achter plexiglas. “Inmiddels mogen gedetineerden weer één persoon op bezoek krijgen, maar we merken dat de Skype-aanvragen nog erg populair zijn. Dan kun je toch meerdere mensen tegelijk spreken”, vertelt Niessen.

Minister Dekker heeft lovende woorden voor het personeel en de gedetineerden van PI Alphen over het verloop van de afgelopen periode. “Een groot compliment aan iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd. Zowel aan de medewerkers aan de ene kant, maar ook aan de gevangenen die eigenlijk hebben gezegd van ja, we vinden het allemaal niet leuk, maar we hebben er wel begrip voor, want het is ook in ons belang dat het hier veilig en gezond blijft.”

Op social media gaat het gerucht dat er een coronabesmetting zou zijn in PI Alphen, maar dit gerucht is onjuist, zo bevestigt woordvoerder Jelika Thomas.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Natuur en recreatie vandaag 12:24

De Huttenbouw krijgt een home edition

In Hazerswoude-Rijndijk beleeft de Huttenbouw 2.0 zijn vierde editie. Omdat corona de bouw van een huttendorp verhindert, heeft de organisatie er een ‘home edition’ van gemaakt. 

Advertorial Winkels vandaag 11:47

Een stralend gebit met De Tandenbleker Nederland

Alphen is weer een nieuwe onderneming rijker. Vanaf donderdag 6 augustus zal de tandenbleker een filiaal openen in Alphen aan den Rijn. Je vindt ze aan de Hooftstraat 21.

Overige vandaag 10:17

Zwemmen in de Rijn? Dan riskeer je een boete

Zwemmen in de Rijn. Het klinkt misschien aantrekkelijk, zeker met deze temperaturen. Maar zwemmen in de Rijn is niet alleen gevaarlijk, het is ook nog eens verboden. Net als het springen van bruggen. De politie, boa's en provincie controleren hierop en wie zich niet aan de regels houdt, kan een boete van € 140 verwachten.

Natuur en recreatie vandaag 09:22

Boomfeestdag verplaatst naar 17 maart 2021

Op 18 maart zou de 64ste editie van de Nationale Boomfeestdag gevierd worden in ons land. Alphen aan den Rijn zou de hoofdstad zijn van deze viering. Helaas zijn vrijwel alle activiteiten in maart vanwege de coronacrisis afgelast. Ook de Nationale Viering Boomfeestdag in Alphen aan den Rijn is uitgesteld tot nader orde. 

Alphens Restaurantweek gisteren 19:29

Alphens Restaurantweek: Bij Hen - wees er als de kippen bij!

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Bij Hen.

Evenementen gisteren 16:47

Spooktocht en kamperen met MAX in het komend weekend

Op zaterdag 8 augustus organiseert Stichting MAX weer de ‘Nacht van MAX’ in Alphen aan den Rijn. Dit avondprogramma bestaat uit een spooktocht en de mogelijkheid om je tentje op te slaan op het grasveld naast het jongerencentrum/poppodium. Uiteraard alles volgens de geldende maatregelen vanuit het RIVM.