PI Alphen

Minister Sander Dekker op bezoek bij PI Alphen: "Een groot compliment voor medewerkers en gedetineerden"

Op donderdag 18 juni bracht minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker een bezoek aan de Penitentiaire Inrichting (PI) in Alphen. Hij testte de nieuwe manier van bezoeken uit in één van de bezoekzalen. Minister Sander Dekker: “Het is vast even wennen aan het plexiglas en de telefoons, maar het werkt prima!”

Bij binnenkomst was het eerst tijd voor koffie. Minister Dekker sprak samen met directeur Cees Niessen over hoe het er de afgelopen periode aan toe ging in de gevangenis. Daarna kreeg de minister een rondleiding langs de bezoekzalen. “Het bezoek is goed verlopen”, vertelt Niessen. “In Alphen is natuurlijk een pilot gedraaid met het ontvangen van bezoek en dat wilde de minister graag in levende lijve ervaren. Hij heeft kunnen zien hoe het er hier aan toe gaat en hij heeft met het personeel gesproken.”

Aandacht en tijd voor het personeel

Ook de minister vond het erg interessant. Woordvoerder Bart Vis laat weten: “Minister Dekker was blij om eindelijk weer eens in de gevangenis te komen. Sinds de uitbraak van het coronavirus was hij niet meer op bezoek geweest. Hij vond het erg interessant om met de medewerkers in gesprek te gaan over hoe de proef is verlopen en hoe medewerkers de afgelopen periode hebben ervaren. Door met een aantal medewerkers gesproken te hebben, heeft hij hier nu een goed beeld van.” Het bezoek zou oorspronkelijk een uur duren, maar liep door de grote interesse van de minister uit naar 1,5 uur. “Minister Dekker is altijd erg geïnteresseerd in hoe het gaat, dus daar neemt hij graag wat extra tijd voor.”

Niessen: “Het is leuk om te zien dat minister Dekker langskwam en de medewerkers aandacht gaf. Hij maakte ook een compliment naar hen toe over de afgelopen periode." Ook medewerker Dennis heeft het bezoek van de minister als prettig ervaren: “Het is hartstikke leuk om de minister te ontmoeten en om te zien dat hij interesse toont en kijkt hoe het is gegaan.”

Lovende woorden

Voor de gedetineerden was het wennen dat ze niet met verlof mochten en geen bezoek mochten ontvangen. Op dinsdag 2 juni startte in PI Alphen een proef met bezoek achter plexiglas. “Inmiddels mogen gedetineerden weer één persoon op bezoek krijgen, maar we merken dat de Skype-aanvragen nog erg populair zijn. Dan kun je toch meerdere mensen tegelijk spreken”, vertelt Niessen.

Minister Dekker heeft lovende woorden voor het personeel en de gedetineerden van PI Alphen over het verloop van de afgelopen periode. “Een groot compliment aan iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd. Zowel aan de medewerkers aan de ene kant, maar ook aan de gevangenen die eigenlijk hebben gezegd van ja, we vinden het allemaal niet leuk, maar we hebben er wel begrip voor, want het is ook in ons belang dat het hier veilig en gezond blijft.”

Op social media gaat het gerucht dat er een coronabesmetting zou zijn in PI Alphen, maar dit gerucht is onjuist, zo bevestigt woordvoerder Jelika Thomas.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Kunst vandaag 16:16

Alphense kunstenaar VijfB tovert oude silo om tot blikvanger

De Alphense kunstenaar Joost Zwanenburg oprichter van VijfB heeft de oude voersilo van Uilen-dierenpark de Paay in Beesd onherkenbaar omgetoverd tot een waanzinnige blikvanger. Op de silo zijn nu prachtige kamelen weiden te zien.

Overige vandaag 15:32

Gezocht: maatjes voor mensen met dementie

Winnie is dit voorjaar dementiemaatje geworden van dhr. Fraterman. Iedere week fietsen of wandelen ze middag samen. Hoewel hij last heeft van dementie bedenkt dhr. Fraterman altijd zelf de tochten. Onderweg vertelt hij haar over vogels in de polders, waar Winnie veel van leert. 

Advertorial Eten en drinken vandaag 14:55

Verhalen uit Champagne: ontdek de champagnestreek bij La Bodega ’87!

Eigenaar Dennis van Veen reed tijdens zijn vakantie langs de Franse wijngaarden en de champagnestreek, waar hij uiteraard een tussenstop maakte. “Als echte wijnliefhebber en eigenaar van een wijnwinkel, voel je je als een kind in een snoepwinkel bij een champagnehuis in Frankrijk.”

Algemeen vandaag 12:04

Rondleidingen over Zwammerdamschepen weer mogelijk

Je kan je weer aanmelden voor een gratis rondleiding over Romeins Zwammerdam, op dinsdagmiddagen! Dit is de locatie waar het Romeinse vrachtschip, dat in Museumpark Archeon ligt, is gevonden.