PI Alphen

Minister Sander Dekker op bezoek bij PI Alphen: "Een groot compliment voor medewerkers en gedetineerden"

Op donderdag 18 juni bracht minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker een bezoek aan de Penitentiaire Inrichting (PI) in Alphen. Hij testte de nieuwe manier van bezoeken uit in één van de bezoekzalen. Minister Sander Dekker: “Het is vast even wennen aan het plexiglas en de telefoons, maar het werkt prima!”

Bij binnenkomst was het eerst tijd voor koffie. Minister Dekker sprak samen met directeur Cees Niessen over hoe het er de afgelopen periode aan toe ging in de gevangenis. Daarna kreeg de minister een rondleiding langs de bezoekzalen. “Het bezoek is goed verlopen”, vertelt Niessen. “In Alphen is natuurlijk een pilot gedraaid met het ontvangen van bezoek en dat wilde de minister graag in levende lijve ervaren. Hij heeft kunnen zien hoe het er hier aan toe gaat en hij heeft met het personeel gesproken.”

Aandacht en tijd voor het personeel

Ook de minister vond het erg interessant. Woordvoerder Bart Vis laat weten: “Minister Dekker was blij om eindelijk weer eens in de gevangenis te komen. Sinds de uitbraak van het coronavirus was hij niet meer op bezoek geweest. Hij vond het erg interessant om met de medewerkers in gesprek te gaan over hoe de proef is verlopen en hoe medewerkers de afgelopen periode hebben ervaren. Door met een aantal medewerkers gesproken te hebben, heeft hij hier nu een goed beeld van.” Het bezoek zou oorspronkelijk een uur duren, maar liep door de grote interesse van de minister uit naar 1,5 uur. “Minister Dekker is altijd erg geïnteresseerd in hoe het gaat, dus daar neemt hij graag wat extra tijd voor.”

Niessen: “Het is leuk om te zien dat minister Dekker langskwam en de medewerkers aandacht gaf. Hij maakte ook een compliment naar hen toe over de afgelopen periode." Ook medewerker Dennis heeft het bezoek van de minister als prettig ervaren: “Het is hartstikke leuk om de minister te ontmoeten en om te zien dat hij interesse toont en kijkt hoe het is gegaan.”

Lovende woorden

Voor de gedetineerden was het wennen dat ze niet met verlof mochten en geen bezoek mochten ontvangen. Op dinsdag 2 juni startte in PI Alphen een proef met bezoek achter plexiglas. “Inmiddels mogen gedetineerden weer één persoon op bezoek krijgen, maar we merken dat de Skype-aanvragen nog erg populair zijn. Dan kun je toch meerdere mensen tegelijk spreken”, vertelt Niessen.

Minister Dekker heeft lovende woorden voor het personeel en de gedetineerden van PI Alphen over het verloop van de afgelopen periode. “Een groot compliment aan iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd. Zowel aan de medewerkers aan de ene kant, maar ook aan de gevangenen die eigenlijk hebben gezegd van ja, we vinden het allemaal niet leuk, maar we hebben er wel begrip voor, want het is ook in ons belang dat het hier veilig en gezond blijft.”

Op social media gaat het gerucht dat er een coronabesmetting zou zijn in PI Alphen, maar dit gerucht is onjuist, zo bevestigt woordvoerder Jelika Thomas.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.