SP Alphen aan den Rijn

Mysterie rondom verdwenen verkiezingsborden in Alphen aan den Rijn deels opgehelderd

Van diverse politieke partijen zijn deze week reclameborden en spandoeken gesloopt en verdwenen. De dader van de verdwenen reclameborden en spandoeken is inmiddels bekend. Wat blijkt? Het waren de handhavers van de gemeente.

Rond de verkiezingstijd zijn de handhavers van de gemeente extra alert. Er gelden namelijk aangescherpte regels omdat de ervaring leert dat niet alle partijen zich aan de regels houden wat betreft het plaatsen van reclameborden en spandoeken.

Dat ging deze week alleen niet helemaal goed. De handhavers hebben namelijk posters weggehaald van politieke partijen waarvan de dachten dat deze zonder toestemming geplaatst waren. De gemeente werkt inmiddels met man en macht om de posters vandaag weer terug te plaatsen.

D66 laat weten niet blij te zijn. “Wij zijn, zoals je je uiteraard kunt voorstellen, zeer ontstemd hierover.” Een zeer verontwaardigde Gert van den Ham, lijsttrekker D66 Alphen aan den Rijn: “Dit zal bij de evaluatie van deze verkiezingscampagne uitvoerig besproken worden. Het laatste woord is hier nog niet over gezegd!”

Het volledige mysterie is alleen nog niet opgelost. De dader die de reclameborden en posters gesloopt heeft, is nog niet terecht. Daarvan is aangifte gedaan. Woensdag werd al duidelijk dat lijsttrekker Iris van de Kolk (SP) niet blij was met de gesloopte reclameborden en spandoeken. ‘Lafaards’, zo noemde ze de daders.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 12:30

Kordate actie van 7-jarig meisje redt haar vader

Zondag 26 mei omstreeks 09:30 uur ontving de politie een melding van een onwelwording in een woning. Een 7-jarig meisje zag dat haar vader onwel werd en twijfelde geen moment. Ze belde direct haar moeder, die vervolgens de hulpdiensten inschakelde.

Jubileum vandaag 11:59

Geslaagd jubileumfeest bij Winkelcentrum de Baronie

Op zaterdag 25 mei was het feest in winkelcentrum de Baronie, want ze vierden hun 10-jarig jubileum! Alle bezoekers van het winkelcentrum waren uitgenodigd om dit bijzondere moment samen te vieren. Tussen 11:00 en 16:00 uur was jong en oud welkom om te genieten van een gevarieerd programma vol optredens en leuke activiteiten.

Politie en handhaving vandaag 10:33

Ruzie in speeltuin escaleert: Politie Alphen aan den Rijn grijpt in

Op zaterdag 25 mei omstreeks 16:00 uur ontving de politie Alphen aan den Rijn een melding van een ruzie in de speeltuin aan de kruising van de Hugo de Grootstraat en de Jan Nieuwenhuijzenstraat. Wat aanvankelijk leek op een alledaagse jeugdruzie, escaleerde snel toen ouders zich ermee gingen bemoeien.

Advertorial Theater vandaag 09:45

Avondvullend programma bij Parkvilla met expositie, filmklassieker en muziek

Parkvilla organiseert op 12 juni een avondvullend programma rondom de indrukwekkende expositie LEF - Let’s Embrace Freedom - van fotograaf Henk Veldhuizen. Met deze tentoonstelling wil Henk laten zien hoe mooi het is als je vrijheid hebt om jezelf te zijn. Op deze avond is er de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan. 

Advertorial Onderwijs gisteren 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek gisteren 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.