Verpleeghuis Oudshoorn

Nachtwacht On Tour brengt een bezoek aan Oudshoorn

Voor sommige bewoners in verpleeghuizen is het lastig om op pad te gaan om musea zoals het Rijksmuseum te bezoeken. Daarom brengt het Rijksmuseum het icoon van Nederland: de Nachtwacht, graag naar hen toe. Niet de echte natuurlijk, maar wel een levensechte reproductie op ware grootte.

Begin maart is de Nachtwacht opgebouwd om tot 22 maart op het Dorpsplein in Oudshoorn te blijven staan. In deze drie weken worden rondom het beroemde schilderij verschillende activiteiten voor de bewoners georganiseerd.

Zo is er een meet & greet met ‘Rembrandt’ waarbij hij meer vertelt over zijn meesterwerk. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten zoals de Nachtwachtquiz, een virtuele tour door het Rijksmuseum en een prijsvraag. Ook kunnen de bewoners in de voetsporen van Rembrandt treden en een zelfportret schilderen.

Nachtwacht on Tour is een samenwerking tussen het Rijksmuseum en Philips. De Nachtwacht in Oudshoorn wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van Oudshoorn. Door de coronamaatregelen kunnen alleen bewoners en hun bezoek van de Nachtwacht genieten.

Rembrandt nachtwacht alrijne oudshoorn 2.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 12:22

Krijg een GRATIS boxspring bij Dutch Dream Slaapcomfort!

Ben je op zoek naar een nieuwe boxspring? Zijn je matrassen doorgezakt en is je bed aan vervanging toe? Wacht dan niet langer. De hele maand juli krijg je bij Dutch Dream Slaapcomfort namelijk een boxspring CADEAU!

Politiek vandaag 10:50

Gemeente Alphen aan den Rijn financieel gezond

Hoewel de gemeente het op papier goed doet wat betreft de financiën, is een waarschuwing op zijn plaats. Wethouder financiën, Gert van den Ham, meldt dan ook: "Voor nu ziet het er goed uit, maar de wereld is in beweging."

Overige vandaag 09:14

World Servants Alphen gaat aan de slag in Oeganda

Negen dienstbare Alphenaren steken deze zomer hun handen uit de mouwen in Oeganda. Van 16 juli tot 5 augustus gaan ze in het dorp Cinya aan de slag om een kleuterschool te bouwen. Op 10 juli 2022 om 09:30 uur wordt in de Adventskerk een dienst gehouden om hen uit te zwaaien.