Alphens EV

Nieuwe ontsluitingsweg bij Burggooi, omwonenden vrezen sluipverkeer en wildparkeerders

Maandag uitten bewoners van de Renaissancelaan bij de Raad van State hun zorgen over sluipverkeer zodra de nieuwe ontsluitingsweg naar de Goudse Schouw en de N11 wordt geopend. Daarnaast verwachten zij ook dat bezoekers van Archeon nog vaker in hun straat zullen parkeren om geld uit te sparen voor een parkeerticket.

Begin 2018 maakte de gemeente bekend dat de ontsluitingsweg vanuit Burggooi richting de Archeonlaan/Goudse Schouw, die uiteindelijk leidt richting de N11, er zo snel mogelijk zou komen. Deze weg maakt onderdeel uit van het masterplan Archeon en het ontwerpbestemmingsplan, en vormt een nieuwe verbinding. De weg ligt er inmiddels, maar de gemeente heeft de weg nog niet opengesteld. Een aantal bewoners is namelijk niet te spreken over de mogelijke gevolgen die dat voor hen heeft.

Sluipverkeer

De eerste vrees is het sluipverkeer. Door een rechtstreekse verbinding met de Goudse Schouw, maken bewoners zich zorgen over drukte in de straat met verkeer. Het verkeer zou niet alleen uit Burggooi komen, maar ook uit de naastgelegen wijk Kerk en Zanen. Ook verkeer richting het industrieterrein, waar in de nabije toekomst ook een nieuw Van der Valk Hotel wordt gerealiseerd, zou extra verkeer met zich meebrengen. Er zouden nu ook al veel auto’s en vrachtwagens door de straat rijden. Bewoners omschreven het bij de Raad van State dan ook als een extra afrit naar de N11. Maar de gemeente deelt deze zorgen niet. Zij verwachten niet dat veel verkeer uit Kerk en Zanen besluit om die route te nemen.

Wildparkeren

Bij omwonenden zijn er daarnaast ook zorgen over het parkeren in de Renaissancelaan. Bij Archeon zijn met 600 stuks wel genoeg parkeerplekken, maar hiervoor betalen bezoekers wel € 8. Er zullen genoeg bezoekers zijn die proberen om dit geld uit te sparen en in de Renaissancelaan zullen parkeren, zo zei een bewoner bij de Raad van State. “U wilt niet weten wat mensen allemaal doen om € 8 voor een parkeerplaats bij Archeon uit te sparen.”

Woordvoerders van de gemeente die aanwezig waren, zeiden op de vraag of er overleg was geweest met de bewoners, dat dit niet het geval was. Zij gaven aan dat Archeon eerder bestond en dat bewoners zelf de keuze hebben gemaakt om daar te gaan wonen. Zij gaven ook aan dat ze sluipverkeer naar Archeon dat geen parkeerkaartje wil kopen, niet kunnen voorkomen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie vandaag 14:10

Flinke achtervolging door Kerk en Zanen, drie verdachten aangehouden

Zondagavond 11 april vond er een flinke achtervolging plaats door Alphen, waaronder door Kerk en Zanen en het industriegebied. Hierbij reed de bestuurder meerdere keren tegen het verkeer in. De bestuurder van de auto bleek iets te diep in het glaasje gekeken te hebben.

Weer in Alphen vandaag 12:42

De maandag begon in Alphen met (natte) sneeuw

Aan de weerspreuk ‘april doet wat hij wil’ lijkt ook op maandag 12 april weer geen woord gelogen. Vier seizoenen in één dag is namelijk ook vandaag weer het geval. De zon wisselt zich nu af met wolkenvelden, maar vanochtend kregen we in Alphen ook te maken met (natte) sneeuw.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 10:55

Toyotarijders het meest 'merktrouw'

EDM onderzocht met het brandswitchmodel de merkloyaliteit van autobezitters in Nederland. Wat blijkt? Nederlanders zijn steeds minder merktrouw, maar Toyota rijders juist steeds meer. Is jouw volgende auto ook weer een Toyota? 

Overige vandaag 10:18

Gespot: jacht Somnium vaart door de Rijn

Het was weer passen en meten deze maandagochtend. Het 55 meter lange jacht Somnium voer namelijk door de Rijn in Alphen. En dat leverde zoals altijd weer mooie plaatjes op.