Alphens EV

Nieuwe ontsluitingsweg bij Burggooi, omwonenden vrezen sluipverkeer en wildparkeerders

Maandag uitten bewoners van de Renaissancelaan bij de Raad van State hun zorgen over sluipverkeer zodra de nieuwe ontsluitingsweg naar de Goudse Schouw en de N11 wordt geopend. Daarnaast verwachten zij ook dat bezoekers van Archeon nog vaker in hun straat zullen parkeren om geld uit te sparen voor een parkeerticket.

Begin 2018 maakte de gemeente bekend dat de ontsluitingsweg vanuit Burggooi richting de Archeonlaan/Goudse Schouw, die uiteindelijk leidt richting de N11, er zo snel mogelijk zou komen. Deze weg maakt onderdeel uit van het masterplan Archeon en het ontwerpbestemmingsplan, en vormt een nieuwe verbinding. De weg ligt er inmiddels, maar de gemeente heeft de weg nog niet opengesteld. Een aantal bewoners is namelijk niet te spreken over de mogelijke gevolgen die dat voor hen heeft.

Sluipverkeer

De eerste vrees is het sluipverkeer. Door een rechtstreekse verbinding met de Goudse Schouw, maken bewoners zich zorgen over drukte in de straat met verkeer. Het verkeer zou niet alleen uit Burggooi komen, maar ook uit de naastgelegen wijk Kerk en Zanen. Ook verkeer richting het industrieterrein, waar in de nabije toekomst ook een nieuw Van der Valk Hotel wordt gerealiseerd, zou extra verkeer met zich meebrengen. Er zouden nu ook al veel auto’s en vrachtwagens door de straat rijden. Bewoners omschreven het bij de Raad van State dan ook als een extra afrit naar de N11. Maar de gemeente deelt deze zorgen niet. Zij verwachten niet dat veel verkeer uit Kerk en Zanen besluit om die route te nemen.

Wildparkeren

Bij omwonenden zijn er daarnaast ook zorgen over het parkeren in de Renaissancelaan. Bij Archeon zijn met 600 stuks wel genoeg parkeerplekken, maar hiervoor betalen bezoekers wel € 8. Er zullen genoeg bezoekers zijn die proberen om dit geld uit te sparen en in de Renaissancelaan zullen parkeren, zo zei een bewoner bij de Raad van State. “U wilt niet weten wat mensen allemaal doen om € 8 voor een parkeerplaats bij Archeon uit te sparen.”

Woordvoerders van de gemeente die aanwezig waren, zeiden op de vraag of er overleg was geweest met de bewoners, dat dit niet het geval was. Zij gaven aan dat Archeon eerder bestond en dat bewoners zelf de keuze hebben gemaakt om daar te gaan wonen. Zij gaven ook aan dat ze sluipverkeer naar Archeon dat geen parkeerkaartje wil kopen, niet kunnen voorkomen.

De uitspraak is over zes weken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens.nl Magazine gisteren 14:43

Vrijwilliger Arry Zwaan: ‘’Het is een uit de hand gelopen hobby’’

Elke vereniging heeft ze: de duizendpoten waarvan het werk dat ze doen voor de club niet altijd direct zichtbaar is. Ze zijn de ‘Haarlemmerolie’ voor de club en dus vrijwel onmisbaar. Een lichtend voorbeeld daarvan is ARC’er Arry Zwaan. Ik spreek hem in mei, als hij ‘dienst’ heeft om de organisatie rond de eerste trainingen in coronatijd te regelen.

Romeinen gisteren 11:59

ROMEINEN Caligae

De Romeinen hadden een traditie in leer bewerken die tot op de dag van vandaag grotendeels hetzelfde is gebleven. Het leer werd gelooid en geverfd. Schoenen, laarzen en slippers waren kleurrijk, rijkelijk gedecoreerd en stevig.

Weer in Alphen 16 jan. 2021 18:27

Alphen kleurt langzaam wit

De eerste sneeuw van het jaar is gevallen. In de loop van de middag dwarrelden de eerste sneeuwvlokken naar beneden en sindsdien kleurt Alphen langzaam steeds witter. En dat levert mooie plaatjes op!

Alphens.nl Magazine 16 jan. 2021 15:54

Vrijwilliger Willem Versteeg: ‘’Dat virus draag je altijd met je mee’’

Geboren in Den Haag in een familie waar vrijwel iedereen in dienst was van de telefoondienst. Zijn lidmaatschap van een toneelvereniging bracht hem eigenlijk naar Alphen en voetbaldier als hij was zocht hij, omdat hij zaterdag werkte, een zondagsclub. Zo kwam hij bij Alphense Boys. De rest is geschiedenis. Dit is het verhaal van Willem Versteeg, een vrijwilliger pur sang.