Alphens EV

Nieuwe ontsluitingsweg bij Burggooi, omwonenden vrezen sluipverkeer en wildparkeerders

Maandag uitten bewoners van de Renaissancelaan bij de Raad van State hun zorgen over sluipverkeer zodra de nieuwe ontsluitingsweg naar de Goudse Schouw en de N11 wordt geopend. Daarnaast verwachten zij ook dat bezoekers van Archeon nog vaker in hun straat zullen parkeren om geld uit te sparen voor een parkeerticket.

Begin 2018 maakte de gemeente bekend dat de ontsluitingsweg vanuit Burggooi richting de Archeonlaan/Goudse Schouw, die uiteindelijk leidt richting de N11, er zo snel mogelijk zou komen. Deze weg maakt onderdeel uit van het masterplan Archeon en het ontwerpbestemmingsplan, en vormt een nieuwe verbinding. De weg ligt er inmiddels, maar de gemeente heeft de weg nog niet opengesteld. Een aantal bewoners is namelijk niet te spreken over de mogelijke gevolgen die dat voor hen heeft.

Sluipverkeer

De eerste vrees is het sluipverkeer. Door een rechtstreekse verbinding met de Goudse Schouw, maken bewoners zich zorgen over drukte in de straat met verkeer. Het verkeer zou niet alleen uit Burggooi komen, maar ook uit de naastgelegen wijk Kerk en Zanen. Ook verkeer richting het industrieterrein, waar in de nabije toekomst ook een nieuw Van der Valk Hotel wordt gerealiseerd, zou extra verkeer met zich meebrengen. Er zouden nu ook al veel auto’s en vrachtwagens door de straat rijden. Bewoners omschreven het bij de Raad van State dan ook als een extra afrit naar de N11. Maar de gemeente deelt deze zorgen niet. Zij verwachten niet dat veel verkeer uit Kerk en Zanen besluit om die route te nemen.

Wildparkeren

Bij omwonenden zijn er daarnaast ook zorgen over het parkeren in de Renaissancelaan. Bij Archeon zijn met 600 stuks wel genoeg parkeerplekken, maar hiervoor betalen bezoekers wel € 8. Er zullen genoeg bezoekers zijn die proberen om dit geld uit te sparen en in de Renaissancelaan zullen parkeren, zo zei een bewoner bij de Raad van State. “U wilt niet weten wat mensen allemaal doen om € 8 voor een parkeerplaats bij Archeon uit te sparen.”

Woordvoerders van de gemeente die aanwezig waren, zeiden op de vraag of er overleg was geweest met de bewoners, dat dit niet het geval was. Zij gaven aan dat Archeon eerder bestond en dat bewoners zelf de keuze hebben gemaakt om daar te gaan wonen. Zij gaven ook aan dat ze sluipverkeer naar Archeon dat geen parkeerkaartje wil kopen, niet kunnen voorkomen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.