AZC/De Thermen2

Nieuwe trainster/coach van AZC dames 1 moet dames waterpolo naar een hoger niveau tillen

Al langere tijd leeft bij AZC Alphen waterpolo de ambitie om het dames waterpolo in Alphen naar een hoger niveau te brengen. Met het aanstellen van Melissa Dongelmans hoopt AZC dit te kunnen bereiken.

Komend seizoen (2021-2022) wil AZC van start gaan met een nieuw te vormen dames 1 waterpoloteam. Hiervoor heeft AZC bij de KNZB een aanvraag ingediend om met dit nieuwe team in te mogen stromen op 2e klasse Bond niveau, hetgeen in overweging is genomen. In het verleden hebben vele talenten AZC verlaten om elders te gaan spelen, of erger, ze zijn gestopt omdat er geen aansluiting was om naar de dames door te stromen.

John Jansen, voorzitter van AZC, reageert: “We hebben altijd de wens gehad om naast de heren ook een hoger niveau voor AZC dames/meisjes te bereiken. Bij AZC hebben we voldoende faciliteiten en badwater uren om de dames naar een hoger niveau te brengen.” Dat willen ze gaan doen met Melissa Dongelmans, die aan de slag gaat als trainster/coach van het AZC waterpolo dames-team.

Nieuwe generatie

“Super enthousiast zijn we over de toezegging van Dongelmans om als trainster/coach aan dames 1 haar bijdrage te willen leveren”, zegt Jansen. “Met haar kennis en expertise gaat dit een mooie start van deze nieuwe uitdaging binnen AZC worden.” Dongelmans heeft jarenlang op het hoogste (inter)nationale niveau gespeeld bij GZC Donk, waar ze diverse keren landskampioen is geworden en deelnam aan meerdere Europese toernooien.

“Na jaren op top niveau gespeeld te hebben wil ik graag mijn kennis aan de nieuwe generatie overdragen. Ik ben blij dat dit bij mijn oude cluppie AZC kan”, geeft Dongelmans aan. “Ik ben ervan overtuigd dat dit initiatief goed ontvangen wordt door de huidige leden, maar ook door vele oud AZC-speelsters die nu elders spelen. We willen een team vormen met huidige talentvolle leden, aangevuld met een aantal ervaren speelsters die oud lid zijn of in de omgeving Alphen woonachtig zijn. Met deze combinatie hopen we een mooie herstart te maken voor het dameswaterpolo bij AZC.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:50

Vier samen Koningsdag bij Lodge Alphen

Koningsdag komt eraan en dat betekent: tijd voor een feestje, ook nu. Vier samen met vrienden en/of familie jouw Koningsdag op het kleedjesterras bij Lodge Alphen!

Evenementen vandaag 14:00

Party alert: het eerste deel van de line up voor Vrij & Blij 2021 is bekend

Het moment waarop iedereen het afgelopen jaar heeft gewacht, is daar. We mogen weer feesten! Vrij & Blij 2021 belooft in juli twee dagen feest, en bij een goed feest horen grote artiesten. De organisatie is trots dat ze het eerste deel van de line up bekend kunnen maken, deel twee volgt zeer binnenkort.