Josh Walet
Algemeen

Nog steeds onduidelijkheid over toekomst kinderboerderij Bospark

Er is na de commissievergadering van gisteravond nog steeds geen duidelijkheid over de toekomst van kinderboerderij Bospark. Een meerderheid van de commissieleden is tegen de sluiting van Bospark maar waar het geld vandaan moet komen, is nog maar de vraag.

Het college moet het voorstel aanpassen, laat Stichting Alphense Kinderboerderijen weten. Gisteravond maakte het merendeel van de commissieleden bekend dat zij Bospark niet willen sluiten en een nieuw voorstel willen zien van het college van b en w. "Maar openhouden gaat niet", schrijft de secretaris van SAK. "Dat kan niet met het huidige budget. Althans, niet als je een kinderboerderij goed en verantwoord wilt laten draaien op de langere termijn."

Tot op heden komt de raad nog niet met oplossingen. De kinderboerderij zou met de nieuwe plannen terugkeren als het oorspronkelijke hertenkamp maar daar zijn maar weinig mensen het mee eens. "Als kinderboerderij kunnen wij niet nog meer geld werven. Wij doen naar onze mening al genoeg aan fondsenwerving en het leuren voor geld uit de maatschappij." Deze inkomsten ziet de kinderboerderij ook echter als aanvulling en dit kan niet de basis zijn waarop een stichting moet draaien. "De dagelijkse uitgaven aan personeelskosten en kosten voor het onderhouden van de dieren en panden moet zekerheid zijn en gedekt door de gemeente", stelt de stichting.

De gemeente kijkt tot nu toe ook niet naar andere potjes waar geld vandaan kan worden gehaald voor de kinderboerderij. "Het is voor ons dus nog een raadsel hoe ze het op gaan lossen", aldus SAK. De stichting gaat weer een periode van onzekerheid tegemoet, voor het bestuur, de vrijwilligers en de beheerders. De beheerders worden overbelast omdat zij niet voldoende uren kunnen afnemen, doen zij dit wel dan komen ze in financiële nood. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport vandaag 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.

NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild
Sport gisteren 17:04

NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild

Dit weekend vindt het NK Wakeboarden plaats bij Wet ’n Wild Wakepark. De beste Nederlandse wakeboarders zullen zich op zaterdag 24 en zondag 25 augustus verzamelen bij Wet ‘n Wild om te strijden om de titel ‘beste wakeboarder van Nederland’.