Algemeen

NS wil watertappunt op stations Alphen en Boskoop

De NS wil gratis watertappunten aanleggen op de stations in Alphen aan den Rijn en Boskoop. Het eerste watertappunt werd woensdag op station Alkmaar geopend. De NS wil op nog tweehonderd stations drinkwatertappunten aanleggen, waaronder twee in onze gemeente.

NS ziet het aanbieden van drinkwater als extra service en wil de toegang tot water zo makkelijk mogelijk maken voor alle OV-reizigers. Met het watertappunt komt NS tegemoet aan de groeiende vraag van reizigers naar gratis kraanwater om eigen flesjes te vullen, stelt de NS. Daarnaast wil NS het drinken van kraanwater verder stimuleren en daarmee ook direct bijdragen aan het verminderen van zwerfafval.

NS heeft de ambitie om de geplande watertappunten voor het eind van 2019 aan te leggen. Het is niet bekend wanneer de aanleg start op de stations in Alphen en Boskoop.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport vandaag 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.

NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild
Sport gisteren 17:04

NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild

Dit weekend vindt het NK Wakeboarden plaats bij Wet ’n Wild Wakepark. De beste Nederlandse wakeboarders zullen zich op zaterdag 24 en zondag 25 augustus verzamelen bij Wet ‘n Wild om te strijden om de titel ‘beste wakeboarder van Nederland’.