Pixabay

Oud-gymleraar vrijgesproken in hoger beroep van ontucht met minderjarige leerlinge

De oud-gymleraar van het Ashram College in Alphen aan den Rijn die was aangeklaagd voor ontucht met een minderjarige leerlinge, is donderdag 21 maart in hoger beroep vrijgesproken door het gerechtshof in Den Haag. Het hof vindt dat er niet is bewezen dat de minderjarige leerling op de ten laste gelegde datum een leerlinge was van de docent.

Tijdens het hoger beroep van twee weken geleden vertelde de 31-jarige dat hij zelf slachtoffer van sexting was. Als 15-jarige stuurde hij een naaktfoto naar een andere leerlinge die vervolgens rondging op de hele school. Daardoor was hij drie jaar lang depressief.

Uiteindelijk leidden de berichtjes volgens het Openbaar Ministerie tot de ontucht. De vrijpartij vond plaats in 2018, toen de docent 25 jaar was en de leerlinge 17 jaar. De oud-gymleraar werd daarvoor in juni 2023 tot een maand celstraf veroordeeld. Vervolgens ging hij in hoger beroep, omdat hij het niet eens was met de uitspraak. De oud-gymleraar was daarnaast ook bang dat hij nooit meer zou kunnen werken als docent. Met een strafblad kon hij namelijk geen Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) meer krijgen.

Na het examen

De verdachte was gymdocent op de school waar de aangeefster haar havo-opleiding volgde. Hij is nooit de leraar van de aangeefster geweest. Toen de aangeefster in haar eindexamenjaar zat is er contact ontstaan tussen beiden. Dit contact bestond uit veelvuldig WhatsApp contact, vanaf april 2018 was dit volgens de aangeefster dagelijks. Wat wordt bevestigd in het dossier bevindende berichtenverkeer.

Op 13 juni 2018 heeft de aangeefster vernomen dat zij was geslaagd voor haar havodiploma. Op 6 juli 2018 is de aangeefster naar school gekomen om haar boeken in te leveren. Zij heeft die dag contact gezocht met de verdachte. De verdachte heeft vervolgens aangeboden de aangeefster met zijn auto naar huis te brengen. Onderweg hebben de in de tenlastelegging beschreven seksuele handelingen plaatsgevonden in de auto van de verdachte.

De stelling van de raadsman is dat aangeefster uiterlijk op 20 juni 2018 was uitgeschreven van de school waar zij haar examen heeft gedaan, en dat er dus vanaf 20 juni 2018 geen sprake meer van was dat de aangeefster aan de opleiding van de verdachte was toevertrouwd. Het hof heeft de man dus vrijgesproken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Bikkels on Bikes: Fietsend naar Vietnam vandaag 17:03

Bikkels on Bikes: Het Balatonmeer

Het Balatonmeer is het grootste meer van Hongarije. Veel Hongaren hebben hier een tweede huisje of appartement om te genieten van het water en het warme weer. Hoe is het om langs dit meer te fietsen en waarom is het zo geliefd dat gaan wij ontdekken. Het balatonmeer is zo groot, toen mijn vader vanuit Griekenland naar huis vloog met het vliegtuig op een heldere dag vertelde de piloot, als je nu uit het raam kijkt, kun je het balaton meer duidelijk zien, het grootste meer van Hongarije.

Advertorial Theater vandaag 15:45

Een spektakel vol interactie in Castellum!

Stap binnen in de wereld van Checkpoint Theater en laat je meeslepen in een ongekend spektakel dat al je zintuigen prikkelt en je hart sneller doet kloppen!

Werken vandaag 14:16

Vacatureoverzicht week 17: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Verkeer en vervoer vandaag 11:55

Afsluiting kruising Pieter Doelmanstraat voor werkzaamheden

De gemeente kondigt aan dat de kruising Pieter Doelmanstraat, in samenwerking met aannemer Dura Vermeer, vanaf 29 april tot en met 3 mei tijdelijk afgesloten zal worden voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting is nodig vanwege de noodzakelijke werkzaamheden voor het aanbrengen van een pompput en het vernieuwen van de riolering.

Advertorial Evenement vandaag 09:24

Terugkeer van Culinair Alphen? Mysterieuze posts zet geruchtenmolen in gang

Een verrassende post van Culinair Alphen, het geliefde culinaire evenement dat sinds 2017 niet meer is georganiseerd, heeft de aandacht van Alphenaren getrokken. Verschillende mysterieuze socialemediaposts verschenen op het officiële Culinair Alphen-account, slechts bestaande uit puntjes en een cryptische boodschap:

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.