Spies neemt petitie over speeltoestel in ontvangst

Buurtbewoners uit de Bomenbuurt in Alphen aan den Rijn hebben een petitie aangeboden aan wethouder Tseard Hoekstra en burgemeester Liesbeth Spies. In de petitie vragen zij om het onmiddellijk verwijderen van een speeltoestel. Onlangs is een 7-jarige jongen hier ongelukkig vanaf gevallen.

De petitie is door buurtbewoners opgezet en inmiddels 179 keer ondertekend. Wethouder Hoekstra en burgemeester Spies namen de petitie in ontvangst voor het begin van de raadsvergadering van donderdag 15 juni. Hoekstra meldde het een zeer vervelend ongeval te vinden en betuigde zijn medeleven. Maar: "Wij hebben een controle uitgevoerd. Het speeltoestel is goed. Het toestel is gecertificeerd en gecontroleerd. We hebben dit speeltoestel geplaatst op basis van gesprekken met buurtbewoners. Het speelgoed is in overleg gekozen."

Erik van Zuylen (GroenLinks) uitte later tijdens de raadsvergadering zijn zorgen over het speeltoestel. "Wij vinden dat de speeltoestellen niet geschikt zijn voor de jonge kinderen uit de buurt die juist gebruikmaken van deze speeltuin. Wij twijfelen er ook aan of er wel met de bewoners in de buurt is gepraat. Volgens ons is alleen gesproken met de bewoners van de Kastanjestraat, terwijl het om een wijkspeeltuin gaat."

Van de wethouder wilde GroenLinks weten hoe de gesprekken met de buurtbewoners zijn verlopen; wanneer er een extern onderzoek naar het toestel wordt gedaan en of de wethouder met de buurt in gesprek gaat.

Speeltoestel
Hoekstra vindt dat er juist uitgebreide contacten met de buurt waren, maar hij zal opnieuw met de buurt in gesprek gaan naar aanleiding van het ongeval en de petitie. Het speeltoestel zal ook niet eerder dan na dit gesprek weer open gaan. "Er zijn in deze buurt ongeveer evenveel kinderen in de verschillende leeftijdsgroepen, die moeten allemaal kunnen spelen. Er zijn in deze speeltuin daarom toestellen voor verschillende leeftijdsgroepen geplaatst."

De speeltuin aan de Kastanjestraat is begin dit jaar gerenoveerd en compleet met nieuwe speeltoestellen op 5 mei opgeleverd. Veel ouders vinden de nieuwe speeltoestellen te gevaarlijk voor de kinderen die in de wijkspeeltuin spelen. Zij willen veilige speeltoestellen 'zoals er voor de renovatie stonden'.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 11:55

Afsluiting kruising Pieter Doelmanstraat voor werkzaamheden

De gemeente kondigt aan dat de kruising Pieter Doelmanstraat, in samenwerking met aannemer Dura Vermeer, vanaf 29 april tot en met 3 mei tijdelijk afgesloten zal worden voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting is nodig vanwege de noodzakelijke werkzaamheden voor het aanbrengen van een pompput en het vernieuwen van de riolering.

Advertorial Evenement vandaag 09:24

Terugkeer van Culinair Alphen? Mysterieuze posts zet geruchtenmolen in gang

Een verrassende post van Culinair Alphen, het geliefde culinaire evenement dat sinds 2017 niet meer is georganiseerd, heeft de aandacht van Alphenaren getrokken. Verschillende mysterieuze socialemediaposts verschenen op het officiële Culinair Alphen-account, slechts bestaande uit puntjes en een cryptische boodschap:

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.