Alphens EV

Partijen werken samen aan toekomst Alphens centrum

Voorzitter van de VOC Kees van Keeken opende maandagavond de bijeenkomst voor winkeliers met ‘Ik had twintig jaar geleden nooit kunnen bedenken dat de retail er nu zo uit zou zien’. In Alphen staat 12% van de winkels leeg, het helpt ook niet dat een deel van het centrum een bouwput is en het openingsbeleid is nog steeds een heikel punt tussen de winkeliers.

Ook heeft het centrum concurrentie van andere winkelcentra in de omgeving, waar Alphenaren graag naar toe gaan. "De routes naar het centrum zijn ook niet altijd even logisch en soms is het een zooitje”, aldus van Keeken. “De oplossing voor deze knelpunten zijn een goed beleid en veel geduld.”

Een werkgroep is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe visie voor het Alphens stadshart. Hiermee willen zij de gastvrijheid van Alphen optimaliseren. Alphen moet als aantrekkelijk winkelgebied op de kaart komen te staan bij Alphenaren en niet Alphenaren. “Dit begint met een aantrekkelijk parkeerbeleid, opgevulde winkelpanden en een diversiteit aan winkeliers en type winkels”, legt van Keeken uit.

Groener en praktischer
"Het Alphens centrum moet groener en praktischer worden", aldus centrummanager Marc Krimpenfort. “Ik ben trots op de samenwerkingen die we in Alphen hebben met alle organisaties, de gemeente en winkeliers. Samen met de gebiedsadviseurs gaan we aan de slag om het centrum aantrekkelijker te maken. De Alphenaren moeten weer trots worden op ons centrum maar er is nog een hoop te doen”, aldus Krimpenfort. Een voorbeeld van een praktischer centrum zijn de nieuwe plannen voor de van Boetzelaerstraat, waar 'de Toussaint' op de plek van de oude V&D komt en de straat een metamorfose krijgt.

Wethouder Gerard van As is het hier ook mee eens. "We zijn al druk bezig met de aanpak van het centrum maar er valt nog veel te doen. Het gaat mij niet snel genoeg maar met de plannen voor het Aarkadekwartier en het V&D pand zijn we al een eind op weg. Bij het Aarkadekwartier komt straks ook een prachtig stadsplein, dit zorgt ook weer voor meer groen in het centrum."

De Raadhuisstraat kan ook wel een metamorfose gebruiken als het aan van As ligt. "Het is soms net alsof je dronken bent als je door die straat loopt, zo scheef loopt het." 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:58

Hoe het komt dat er zomaar leidingen liggen bij De Aarhof

Onlangs werd bekend dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Alphense centrale  bibliotheek circa 6 ton meer zullen kosten. Dit komt omdat kabels moeten worden verlegd. De vraag rees uiteraard waarom het vooraf niet bekend was dat deze kabels er liggen.

Politiek gisteren 19:50

Commissaris van de Koning bezoekt Alphen aan den Rijn

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, brengt donderdag 14 november een officieel werkbezoek aan de gemeente Alphen aan den Rijn. In het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark voert Smit verschillende gesprekken.

Calamiteiten gisteren 19:43

24-jarige man vermist

Op dit moment is een 24-jarige man vermist vanaf de Argostraat in Alphen.  

Politiek gisteren 18:37

Sluitende begroting gemeente ondanks miljoenen tegenvaller

Het Rijk heeft onlangs bekendgemaakt hoeveel geld er naar de gemeenten gaat. Naar nu blijkt, gaat het landelijk zo goed dat de gemeenten minder geld in het laatje krijgen. Dat komt omdat landelijk minder geld wordt uitgegeven dan verwacht.

Advertorial Horeca gisteren 17:16

Culinair genieten in de wintermaanden bij Wet ’n Wild

Wet ’n Wild pakt in de wintermaanden uit met een culinair wintermenu. De nieuwe dinerkaart is seizoensgebonden en verandert iedere maand, om zo de meest passende seizoensproducten voor te schotelen.