Josh Walet

Politie waarschuwt voor nieuwe babbeltruc met verplichte rookmelders

Vanaf 1 juli is het verplicht om op elke verdieping van je woning een brandmelder te plaatsen. Oplichters maken hier misbruik van. Zij gaan als zogenaamde ‘controleurs brandmelders’ langs de deuren.

Er wordt (nog) niet gecontroleerd op de plaatsing van brandmelders. Oplichters gebruiken de babbeltruc om je woning te betreden. Zij hebben vaak een zelfgemaakte identiteitskaart bij zich. Terwijl zij door de woning lopen, nemen zij diverse waardevolle spullen mee. 

De politie waarschuwt daarom voor deze nieuwe babbeltruc: “Laat ze buiten en sluit de deur. Kijk goed naar de personen en bel desnoods 112. Waar gaan ze heen of zijn ze met een voertuig?” Dit laatste is vooral belangrijk voor het opsporen van de oplichters. Woningcorporaties installeren of controleren wel op rookmelders, maar dit doen zij nooit onaangekondigd.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Kinderen vandaag 11:06

49e editie Huttenbouw van start gegaan

Maandagochtend 8 augustus is de 49e editie van de Huttenbouw van start gegaan. Op de nieuwe locatie aan de Olympiaweg 2a, op de parkeerplaats tegenover Stichting MAX zal de komende week volop gebouwd en getimmerd worden. 

Weekoverzicht gisteren 16:27

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 31 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van een volledig uitgebrande woning en brand in de Ridderbuurt tot aan de redding van een pasgeboren kalfje. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Evenementen gisteren 14:39

Kom jij 21 augustus naar de Zenichi Lifestyle beurs?

Zondag 21 augustus is de eerste Zenichi Lifestyle beurs, die wordt gehouden in hotel Groenendijk te Hazerswoude-Rijndijk. Je kan hier tussen 10:30 en 17:30 uur terecht voor alles wat te maken heeft met gezondheid voor lichaam en geest.