Advertorial Economie

Première van jongerensoap BOOKA

Op 3 december liepen leerlingen van het Da Vinci College als echte soapsterren over de blauwe loper van Theater Ins Blau in Leiden om naar hun eigen soap te kijken!

Zestig VMBO-scholieren van het Da Vinci College Lammenschans in Leiden maakten een online serie van rapportages en vlogs. Zij leerden van professionele filmmakers acteren, scripts schrijven, interviews afnemen, filmen én monteren. Zo lieten zij ons zien wat hen bezighoudt: stress, groepsdruk, jezelf zijn, discriminatie, alcohol- en drugsgebruik, (cyber)pesten, depressie, liefde en geluk. Een leerling: “We streamen ons leven, creëren elke dag content op social media, kortom: ons hele leven staat online.”

Afleveringen
De vier afleveringen waren op 3 december te zien. Net zoals het produceren van de soap was ook deze avond in handen van de jongeren zelf. Ze presenteerden, interviewden en dansten op het podium.

Alcohol is uit de mode
Tijdens deze avond werden jongeren en volwassenen uitgedaagd met elkaar in debat te gaan. Door middel van stellingen werden de meningen tussen de ouderen en jongeren duidelijk. Opvallend was dat met de stelling: “alcohol is uit de mode” bijna alle jongeren het eens waren. Sjaak de Gouw, directeur Publieke Gezondheid van de GGD Hollands Midden en Marleen Damen, wethouder Gezondheid, Jeugdzorg en Welzijn van de gemeente Leiden, werden gevraagd te reageren op korte filmfragmenten.

Lesmateriaal
Rondom de soap, rapportages en vlogs hebben de GGD Hollands Midden en het Da Vinci College Lammenschans lesmateriaal ontwikkeld voor in de klas.

Dit project is financieel mogelijk gemaakt door Zorg en Zekerheid, het Da Vinci College Lammenschans, Zorg en Zekerheid, Gemeente Leiden, Fonds 1818, Public Cinema en GGD Hollands Midden.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 15:40

Politie houdt meerdere personen aan in het verkeer

De politie was in de nacht van vrijdag op zaterdag druk met verschillende zaken in het verkeer. Er werden meerdere personen aangehouden, waaronder voor rijden onder invloed.

Sport vandaag 14:43

Daan Spruit rijdt sterk op NK Pure Sprint

Met stormachtige wind en zo nu en dan fikse buien werd voor het eerst na 49 jaar weer een NK langebaan schaatsen georganiseerd op de nostalgische Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. Alphenaar Daan Spruit wist goede resultaten neer te zetten.

Advertorial Cultuur vandaag 13:37

De Holland-Amerika lijn van Ocobar in Parkvilla

De Rotterdamse band Ocobar pakt de koffers voor de trans-Atlantische trip en gaat op zoek naar de muziek, beelden en verhalen die de Holland-Amerika lijn teweeg heeft gebracht. Met songs en verhalen van onder anderen Willie Nelson, Eric Clapton, Shocking Blue en Golden Earring. Een heerlijk muzikaal avondje uit op vrijdag 6 maart in Parkvilla.

Sport vandaag 12:55

Goud voor Femke Pluim op NK Indooratletiek

Femke Pluim, actief bij AAV’36, heeft afgelopen weekend de Nederlandse titel op het onderdeel polsstokhoogspringen heroverd. Dit deed ze in een seizoensbeste hoogte van 4.45 meter.

Evenementen vandaag 12:00

De smakelijkste week van Alphen komt er weer aan

Van donderdag 19 t/m zondag 29 maart is het weer zover: de Alphens Restaurantweek. Dit jaar met keuze uit verschillende prijsklassen: €20, € 25 en € 30. Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren!

Winactie Horeca vandaag 11:26

Win een lunch voor twee personen bij WOODSTONE

Bij WOODSTONE Pizza and Wine kun je uitstekend terecht voor een heerlijke lunch. Heb jij zin om binnenkort uit lunchen te gaan? Goed nieuws! Wij mogen 3x een lunch weggeven voor twee personen bij WOODSTONE!