Advertorial Economie

Première van jongerensoap BOOKA

Op 3 december liepen leerlingen van het Da Vinci College als echte soapsterren over de blauwe loper van Theater Ins Blau in Leiden om naar hun eigen soap te kijken!

Zestig VMBO-scholieren van het Da Vinci College Lammenschans in Leiden maakten een online serie van rapportages en vlogs. Zij leerden van professionele filmmakers acteren, scripts schrijven, interviews afnemen, filmen én monteren. Zo lieten zij ons zien wat hen bezighoudt: stress, groepsdruk, jezelf zijn, discriminatie, alcohol- en drugsgebruik, (cyber)pesten, depressie, liefde en geluk. Een leerling: “We streamen ons leven, creëren elke dag content op social media, kortom: ons hele leven staat online.”

Afleveringen
De vier afleveringen waren op 3 december te zien. Net zoals het produceren van de soap was ook deze avond in handen van de jongeren zelf. Ze presenteerden, interviewden en dansten op het podium.

Alcohol is uit de mode
Tijdens deze avond werden jongeren en volwassenen uitgedaagd met elkaar in debat te gaan. Door middel van stellingen werden de meningen tussen de ouderen en jongeren duidelijk. Opvallend was dat met de stelling: “alcohol is uit de mode” bijna alle jongeren het eens waren. Sjaak de Gouw, directeur Publieke Gezondheid van de GGD Hollands Midden en Marleen Damen, wethouder Gezondheid, Jeugdzorg en Welzijn van de gemeente Leiden, werden gevraagd te reageren op korte filmfragmenten.

Lesmateriaal
Rondom de soap, rapportages en vlogs hebben de GGD Hollands Midden en het Da Vinci College Lammenschans lesmateriaal ontwikkeld voor in de klas.

Dit project is financieel mogelijk gemaakt door Zorg en Zekerheid, het Da Vinci College Lammenschans, Zorg en Zekerheid, Gemeente Leiden, Fonds 1818, Public Cinema en GGD Hollands Midden.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Calimeroland
Blog Opinie 16 aug. 2019 19:57

MINERVA Calimeroland

Het is inmiddels meer dan 5 jaar later. Je zou zeggen dat het oude zeer dan wel een keer voltooid verleden tijd is. Maar nee, in de kleine dorpjes die met de grote boze stad tot één gemeente Alphen aan den Rijn zijn gefuseerd, is het nog altijd kommer en kwel.