Advertorial Economie

Première van jongerensoap BOOKA

Op 3 december liepen leerlingen van het Da Vinci College als echte soapsterren over de blauwe loper van Theater Ins Blau in Leiden om naar hun eigen soap te kijken!

Zestig VMBO-scholieren van het Da Vinci College Lammenschans in Leiden maakten een online serie van rapportages en vlogs. Zij leerden van professionele filmmakers acteren, scripts schrijven, interviews afnemen, filmen én monteren. Zo lieten zij ons zien wat hen bezighoudt: stress, groepsdruk, jezelf zijn, discriminatie, alcohol- en drugsgebruik, (cyber)pesten, depressie, liefde en geluk. Een leerling: “We streamen ons leven, creëren elke dag content op social media, kortom: ons hele leven staat online.”

Afleveringen
De vier afleveringen waren op 3 december te zien. Net zoals het produceren van de soap was ook deze avond in handen van de jongeren zelf. Ze presenteerden, interviewden en dansten op het podium.

Alcohol is uit de mode
Tijdens deze avond werden jongeren en volwassenen uitgedaagd met elkaar in debat te gaan. Door middel van stellingen werden de meningen tussen de ouderen en jongeren duidelijk. Opvallend was dat met de stelling: “alcohol is uit de mode” bijna alle jongeren het eens waren. Sjaak de Gouw, directeur Publieke Gezondheid van de GGD Hollands Midden en Marleen Damen, wethouder Gezondheid, Jeugdzorg en Welzijn van de gemeente Leiden, werden gevraagd te reageren op korte filmfragmenten.

Lesmateriaal
Rondom de soap, rapportages en vlogs hebben de GGD Hollands Midden en het Da Vinci College Lammenschans lesmateriaal ontwikkeld voor in de klas.

Dit project is financieel mogelijk gemaakt door Zorg en Zekerheid, het Da Vinci College Lammenschans, Zorg en Zekerheid, Gemeente Leiden, Fonds 1818, Public Cinema en GGD Hollands Midden.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:43

Auto drie keer over de kop bij Hazerswoude

Een bestuurder van een auto is vanmiddag drie keer over de kop geslagen op de N11 ter hoogte van Hazerswoude. De bestuurder kon zelf uit de auto komen.

Overige vandaag 15:30

Designstoel voor Alphenaar Ad de Bruijn

Winnaar Ad de Bruijn en zijn vrouw Yvonne ontvingen afgelopen week de designfauteuil Caruzzo van Leolux uit handen van Gert de Jeu, eigenaar van Berden by Houweling. Ad: “Eigenlijk bizar dat we dit winnen, want we hebben nog nooit iets gewonnen. Wij zijn hier echt enorm blij mee. Zo’n stoel past heel goed bij ons.”  

Horeca vandaag 14:40

Officiële opening Knøss

Zaterdag 21 september is de officiële opening van horecagelegenheid Knøss. Speciaal voor de opening zijn er gratis kaneelbroodjes voor alle gasten!  

Politiek vandaag 13:40

Fietsknelpunten Top 10 wordt vervangen door Programma Fiets

Gemeente Alphen aan den Rijn wil veel meer voorrang geven aan fietsers. Daarom is een visie gemaakt met een Fietsprogramma. Het gemeentelijke fietsbeleid vervangt de nu toe gebruikt Top 10 Fietsknelpunten van de Fietsersbond.