Josh Walet

Proef met ruimere openingstijden voor terrassen

Tijdens de zomermaanden mogen alle horecaondernemers met terras bij wijze van pilot hun terrassen langer open houden.

In de maanden juli, augustus en september wordt een proef uitgevoerd met verruimde openingstijden van terrassen. Gedurende de pilot worden de terrastijden in de hele gemeente gelijkgetrokken met de terrastijden van de Hoge Zijde. Dit betekent concreet dat horecaondernemers met een terras hun terrassen open mogen houden tot 00:30 uur, in plaats van tot 23:00 uur.

De aanleiding voor de pilot is een motie van GroenLinks en Nieuw Elan in de gemeenteraad van december 2020 om de terrastijden aan de Hoge en Lage Zijde bij wijze van pilot gelijk te trekken. Om alle horecaondernemers met terras de mogelijkheid te geven mee te doen aan de proef, is deze uitgebreid naar de hele gemeente.

Voorwaarden voor deelname aan de pilot

Onder voorbehoud dat de landelijke coronamaatregelen in juli, augustus en september toestaan dat de terrassen langer openblijven, moeten horecaondernemers aan enkele voorwaarden voldoen om mee te doen aan de pilot. In de eerste plaats moeten zij zich aanmelden bij de gemeente. Ook moeten zij omwonenden informeren, klachten registreren en meewerken aan een evaluatie die tussentijds en achteraf plaatsvindt. Op basis van de evaluatie wordt het beleid waarin de regels voor terrassen beschreven staan, mogelijk in 2022 aangepast.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Winacties tien jaar Alphens vandaag 09:53

WINNEN: een diner voor twee bij Proeflokaal Bregje

Alphens.nl bestaat deze week 10 jaar en daarom pakken we uit met toffe winacties. Dit keer mogen wij een diner voor twee bij Proeflokaal Bregje weggeven. Dat wordt ongetwijfeld genieten!

Rechtszaak gisteren 18:29

Rechtbank oordeelt: celstraf voor complotdenker

Zaterdag protesteerde een groep mensen bij de Alphense gevangenis nog voor het vrijlaten van complotdenker Wouter Raatgever (53). Maar vrijlating zit er voorlopig nog niet in. De 53-jarige is veroordeeld tot negen maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

Politie gisteren 17:02

Man is rijbewijs kwijt nadat hij met slok te veel op ging rijden

In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 juni heeft een Alphense bestuurder wel heel diep in het glaasje gekeken. De 20-jarige man blies als beginnend bestuurder maar liefst 560 UG/L. Dat is meer dan zes keer zoveel als de toegestane hoeveelheid.