Alphens EV
Algemeen

Provincie staat 30 procent meer bouwplannen toe

De provincie Zuid-Holland constateert dat de druk op de woningbouw in de kleinere steden te groot is. Tegelijkertijd is het zo dat circa een derde van alle bouwplannen niet wordt gerealiseerd. Daarom mogen gemeenten nu 30 procent meer plannen dan er gebouwd wordt.

In de dagelijkse praktijk sneuvelt ongeveer 30 procent van alle bouwplannen. Dat komt bijvoorbeeld door bezwaren van omwonenden, faillissementen en andere onverwachte tegenslagen. Daardoor worden er minder woningen gebouwd dan er worden gepland. De provincie Zuid-Holland staat de gemeenten nu toe om 30 procent meer te plannen dan de verwachte behoefte.

Wethouder Gerard van As van Alphen aan den Rijn is blij met deze toezegging, maar hij heeft wel een aantal kanttekeningen. "Het is niet genoeg. Wij hopen daarom op een hoger percentage. Daarnaast is het aantal woningen dat we mogen bouwen sowieso niet voldoende om aan de behoefte te voldoen."
Ook is er onvoldoende ruimte in Alphen-Stad om het aantal toegestane woningen te bouwen. De sectoren sociale huurwoningen, huurwoningen voor het middensegment en seniorenwoningen staan het meeste onder druk.

Op de foto: wethouder Van As bij een van de bouwprojecten in het Stadshart


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport vandaag 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.

NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild
Sport gisteren 17:04

NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild

Dit weekend vindt het NK Wakeboarden plaats bij Wet ’n Wild Wakepark. De beste Nederlandse wakeboarders zullen zich op zaterdag 24 en zondag 25 augustus verzamelen bij Wet ‘n Wild om te strijden om de titel ‘beste wakeboarder van Nederland’.