Alphens EV

Provincie staat 30 procent meer bouwplannen toe

De provincie Zuid-Holland constateert dat de druk op de woningbouw in de kleinere steden te groot is. Tegelijkertijd is het zo dat circa een derde van alle bouwplannen niet wordt gerealiseerd. Daarom mogen gemeenten nu 30 procent meer plannen dan er gebouwd wordt.

In de dagelijkse praktijk sneuvelt ongeveer 30 procent van alle bouwplannen. Dat komt bijvoorbeeld door bezwaren van omwonenden, faillissementen en andere onverwachte tegenslagen. Daardoor worden er minder woningen gebouwd dan er worden gepland. De provincie Zuid-Holland staat de gemeenten nu toe om 30 procent meer te plannen dan de verwachte behoefte.

Wethouder Gerard van As van Alphen aan den Rijn is blij met deze toezegging, maar hij heeft wel een aantal kanttekeningen. "Het is niet genoeg. Wij hopen daarom op een hoger percentage. Daarnaast is het aantal woningen dat we mogen bouwen sowieso niet voldoende om aan de behoefte te voldoen."
Ook is er onvoldoende ruimte in Alphen-Stad om het aantal toegestane woningen te bouwen. De sectoren sociale huurwoningen, huurwoningen voor het middensegment en seniorenwoningen staan het meeste onder druk.

Op de foto: wethouder Van As bij een van de bouwprojecten in het Stadshart


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:30

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 26 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Er werd een nieuwe kinderburgemeester gekozen. Alphense boeren deden mee aan het boerenprotest. En een verjaardagsfeest resulteerde in een drama. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Limesjaar 2022 vandaag 12:51

ROMEINEN Bataafse Opstand

De Bataafse Opstand is heel bekend uit de schoolboekjes. Dat tijdens deze opstand ook in Albaniana, het Romeinse Alphen aan den Rijn, werd huisgehouden is een stuk minder bekend. Maar helaas, het Alphense fort brandde tot de grond toe af.

Winactie Eten en drinken vandaag 11:48

WIN barbecue catering op locatie van Ray’s Barbecue Place

Ben jij een liefhebber van barbecueën? En organiseer jij binnenkort een feestje? Let dan op! Wij mogen namens Ray’s Barbecue Place een barbecue catering op locatie weggeven. En dat ter waarde van maar liefst € 500!

Werken vandaag 09:33

De nieuwste vacatures van week 26

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, vind je hier.