Regenboog Alliantie Alphen

Regenboog Alliantie Alphen tevreden over verloop Coming Out Day

Dinsdag 11 oktober was het Coming Out Day, een internationale dag van aandacht en respect voor de LHBTIQA+ gemeenschap. Ook in Alphen aan den Rijn werd hier op verschillende manieren aandacht aan besteed.

Dinsdagochtend werd de regenboogvlag, het symbool voor inclusiviteit, op verschillende plekken gehesen. Bij het gemeentehuis werd dit gedaan door burgemeester Liesbeth Spies, wethouder Anouk Noordermeer, en raadsleden. Ook bij de Penitentiaire Inrichting, het politiebureau, en het Scala college werd de vlag gehesen.

Bij datzelfde Scala College was er op die dag een plek ingericht waar jongeren, die daar behoefte aan hadden, elkaar konden opzoeken en met elkaar konden praten.

Regenboogborrel

In de middag organiseerde de gemeente Alphen aan den Rijn in samenwerking met de Regenboog Alliantie Alphen een regenboogborrel bij Café Ciao. “Het was een fijne middag waar we gezellig samen waren. En ik ben echt blij met de opkomst.”, vertelt een bezoeker.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

Regenboog borrel

El Houb

Als afsluiter was er bij Parkvilla een speciale voorvertoning van de film El Houb, de eerste speelfilm die de gevoeligheid rond coming-out in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap bespreekbaar maakt. Bezoekers waren hier wel even stil van:

“Ik vond het een erg indrukwekkende film. Er waren wel momenten waar ik eventjes moest slikken. Zonder te veel te verklappen is het een film die zeker overbrengt hoe moeilijk een coming out kan zijn. En dat het echt nog lang niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is als we zouden willen.”

De film El Houb is nog in Parkvilla te zien op zaterdag 29 oktober, woensdag 2 november en dinsdag 8 november.

Zendmast

Om Coming Out Day compleet te maken werd de Alphense zendmast op 11 oktober kleurrijk verlicht. Elke lamp kreeg een andere kleur, waarmee verwezen werd naar de regenboogvlag.

zendmast gekleurd.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.