Josh Walet

Rijndijk Oost heropend na maanden van afsluiting

Na ruim 7 maanden van afsluiting en renovatie is Rijndijk Oost op vrijdagochtend heropend voor het verkeer. Wethouder Relus Breeuwsma was aanwezig bij de opening.

De weg is een belangrijke verbinding tussen Alphen aan den Rijn en Hazerswoude-Rijndijk. Na meer dan een half jaar is de weg eindelijk klaar en open voor auto's en fietsen.

Fietspad

Een van de grootste verbeteringen aan Rijndijk Oost is de uitbreiding van het fietspad, dat nu deel uitmaakt van de doorfietsroute van de gemeente. Doorfietsroutes zijn speciaal ontworpen fietspaden die het voor fietsers gemakkelijker maken om lange afstanden af te leggen zonder belemmeringen. Deze routes zijn breed, goed verlicht en bieden een soepele doorstroming, waardoor fietsers veilig en snel van de ene naar de andere locatie kunnen reizen.

Rijbaan

De rijbaan heeft nieuw asfalt gekregen. De drempelplateaus zijn vernieuwd en de bermen verlaagd waardoor de regenwaterafvoer verbetert, zodat er geen water meer op de rijbaan blijft staan.

Symbolisch haalde wethouder Relus Breeuwsma de hekken weg, schakelde de slagboom uit en opende de weg. De heropening van Rijndijk Oost zal het dagelijkse woon-werkverkeer vergemakkelijken. Zo hoeft er niet meer omgereden te worden naar werk en kunnen scholieren uit Hazerswoude-Rijnwijk weer veilig over het vernieuwde fietspad naar school fietsen.

Opening Rijndijk

Opening Rijndijk


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Film gisteren 18:03

Bioscoopconcert André Rieu in Castellum!

Vanuit zijn pittoreske thuisstad Maastricht presenteert André Rieu een spectaculair concert die jij deze zomer op het witte doek bij Castellum kunt zien! Tijdens het bioscoopconcert wordt u betoverd met iconische filmmuziek, prachtige walsen, emotionele ballads en onverwachte nummers uit de hitlijsten. Mis het exclusieve bioscoopconcert ‘Power of Love’ niet!

Overige gisteren 16:51

Vuilcontainers bij appartementencomplex Castella buiten gebruik

De Tolstraat nabij het Rode Dorp zal tot 1 augustus afgesloten blijven vanwege renovatiewerkzaamheden aan het riool en straatwerk. Deze afsluiting heeft echter gevolgen voor de bewoners van het appartementencomplex Castella, waar de ondergrondse vuilcontainers voor 126 appartementen buiten gebruik zijn gesteld.

Bijeenkomst gisteren 15:29

Lotgenotenbijeenkomst voor mensen met alvleesklierkanker

Het Patiëntenplatform Living With Hope, het SamenhuiS en Scarabee, centra voor leven met en na kanker, nodigen getroffenen en hun naasten van harte uit voor een regionale lotgenotenbijeenkomst op donderdag 30 mei aanstaande.

Advertorial Evenement gisteren 14:08

Canondagen 2024 in Museumpark Archeon

Het laatste weekend van mei staat de Canon van Nederland centraal in Museumpark Archeon, want het zijn de Nationale Canondagen. Loop mee in de processie van Willibrordus en volg speciale rondleidingen over Trijntje in de prehistorie, de Romeinse Limes, de Karolingische periode en een speciale lezing over de ‘Zwarte dood’.

Overige gisteren 12:36

Alphense Sylvie van Klaveren beklimt Mont Ventoux voor onderzoek naar MS

Maandag, 20 mei, heeft Sylvie van Klaveren uit Alphen aan den Rijn, samen met haar naasten, de Mont Ventoux beklommen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). In een indrukwekkende tijd van vier uur en 45 minuten legden zij de eenentwintig kilometer lange tocht naar de top van de 'kale berg' af.

Advertorial Evenement gisteren 11:05

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer 2024 is begonnen

Het aftellen is begonnen! Over anderhalve week staan er weer duizenden bezoekers te zingen en te dansen op het evenemententerrein langs de Zegerplas. Het driedaagse festival trapt op vrijdag 31 mei af met Snelle, Krezip, Shake the Lake en Afrojack.