Rijnvicus/Gemeente Alphen aan den Rijn
Gemeente

Rijnvicus en Stichting WerkVinden Alphen samen op weg naar werk

Op maandag 15 juli was de ondertekening van de samenwerkingsafspraken tussen Rijnvicus en WerkVinden Alphen.

Beide organisaties vinden het belangrijk om elkaar aan te vullen en hebben een gezamenlijk doel: namelijk om voor zoveel mogelijk mensen een betaalde baan te vinden. Beide partijen hebben veel contacten met werkzoekenden en werkgevers.

Afspraken
Om de samenwerking meer kracht bij te zetten en verwachtingen helder te hebben zijn er afspraken gemaakt. De belangrijkste afspraken zijn:
- Rijnvicus gaat op zoek naar een juiste match voor een vacature indien WerkVinden geen match kan maken.
- WerkVinden adviseert kleine werkgevers op gebied van personele uitbreiding. Wanneer specifieke kennis nodig is, brengt WerkVinden de werkgever in contact met Rijnvicus.
- WerkVinden informeert werkgevers over diensten van Rijnvicus.
- Rijnvicus en WerkVinden werken met vaste aanspreekpunten voor elkaar.

Rijnvicus
Rijnvicus is het leerwerkbedrijf van de gemeenten Alphen aan den Rijn en voert ook de Participatiewet uit voor de gemeenten Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Binnen het leerwerkbedrijf werken medewerkers voor wie de afstand naar banen op arbeidsmarkt (nog) te groot is. Rijnvicus maakt prachtige producten en is een gewaardeerd dienstverlener. Rijnvicus begeleidt ieder jaar honderden werkzoekenden naar werk.

Stichting WerkVinden Alphen
Stichting WerkVinden is een neutrale vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden (voornamelijk WW-ers) in de regio belangeloos helpt bij het vinden van werk. De hulp van WerkVinden bestaat onder andere uit: lezingen, workshops, netwerken/wandelen en individuele begeleiding. Speciale aandacht is er voor de 50-plusser. Daarnaast adviseert men kleine werkgevers bij het opstellen van vacatures en vinden van werknemers.

Foto: van links naar rechts Chantal Ekkel (teamleider Werkgeversservicepunt Rijnvicus), Clary Pijnappel (voorzitter WerkVinden Alphen), Rick Blaauwbroek (manager Arbeidsparticipatie Rijnvicus), Nico Moen (bestuurslid WerkVinden Alphen), Anne van Arkel (werkgeversadviseur Werkgeversservicepunt Rijnvicus) en Rogier van Arkel (ambassadeur WerkVinden Alphen).


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Calimeroland
Blog Opinie gisteren 19:57

MINERVA Calimeroland

Het is inmiddels meer dan 5 jaar later. Je zou zeggen dat het oude zeer dan wel een keer voltooid verleden tijd is. Maar nee, in de kleine dorpjes die met de grote boze stad tot één gemeente Alphen aan den Rijn zijn gefuseerd, is het nog altijd kommer en kwel.