Rijnvicus/Gemeente Alphen aan den Rijn

Rijnvicus en Stichting WerkVinden Alphen samen op weg naar werk

Op maandag 15 juli was de ondertekening van de samenwerkingsafspraken tussen Rijnvicus en WerkVinden Alphen.

Beide organisaties vinden het belangrijk om elkaar aan te vullen en hebben een gezamenlijk doel: namelijk om voor zoveel mogelijk mensen een betaalde baan te vinden. Beide partijen hebben veel contacten met werkzoekenden en werkgevers.

Afspraken
Om de samenwerking meer kracht bij te zetten en verwachtingen helder te hebben zijn er afspraken gemaakt. De belangrijkste afspraken zijn:
- Rijnvicus gaat op zoek naar een juiste match voor een vacature indien WerkVinden geen match kan maken.
- WerkVinden adviseert kleine werkgevers op gebied van personele uitbreiding. Wanneer specifieke kennis nodig is, brengt WerkVinden de werkgever in contact met Rijnvicus.
- WerkVinden informeert werkgevers over diensten van Rijnvicus.
- Rijnvicus en WerkVinden werken met vaste aanspreekpunten voor elkaar.

Rijnvicus
Rijnvicus is het leerwerkbedrijf van de gemeenten Alphen aan den Rijn en voert ook de Participatiewet uit voor de gemeenten Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Binnen het leerwerkbedrijf werken medewerkers voor wie de afstand naar banen op arbeidsmarkt (nog) te groot is. Rijnvicus maakt prachtige producten en is een gewaardeerd dienstverlener. Rijnvicus begeleidt ieder jaar honderden werkzoekenden naar werk.

Stichting WerkVinden Alphen
Stichting WerkVinden is een neutrale vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden (voornamelijk WW-ers) in de regio belangeloos helpt bij het vinden van werk. De hulp van WerkVinden bestaat onder andere uit: lezingen, workshops, netwerken/wandelen en individuele begeleiding. Speciale aandacht is er voor de 50-plusser. Daarnaast adviseert men kleine werkgevers bij het opstellen van vacatures en vinden van werknemers.

Foto: van links naar rechts Chantal Ekkel (teamleider Werkgeversservicepunt Rijnvicus), Clary Pijnappel (voorzitter WerkVinden Alphen), Rick Blaauwbroek (manager Arbeidsparticipatie Rijnvicus), Nico Moen (bestuurslid WerkVinden Alphen), Anne van Arkel (werkgeversadviseur Werkgeversservicepunt Rijnvicus) en Rogier van Arkel (ambassadeur WerkVinden Alphen).


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 10:28

Kerstvakantie in de Alphense zwembaden

De Thermen2 organiseert in de zwembaden tijdens de kerstvakantie verschillende activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

Gemeente vandaag 09:03

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Advertorial Overige gisteren 18:59

‘Dit is sport voor de huid’

Wanneer de huid ouder wordt, neemt de veerkracht af. Dan kun je natuurlijk je toevlucht nemen tot botox of fillers, maar er zijn ook natuurlijke middelen om het verouderingsproces tegen te gaan. Een bindweefselmassage, bijvoorbeeld. Beauty Boutique Josien heeft zich al in een vroeg stadium gespecialiseerd in deze innovatieve massagetechnieken en boekt daarmee mooie resultaten.

Sport gisteren 17:01

Dove voetballers klaar voor Barcelona

Van 10 tot en met 12 april 2020 vindt het internationaal zaalvoetbaltoernooi plaats in Barcelona. Dit is niet zomaar een toernooi, het is namelijk een toernooi voor dove voetballers. Alphenaar Goran Trajanov (30) is een crowdfundingsactie gestart om het voor zijn team mogelijk te maken om hieraan deel te nemen.