Josh Walet

Rolstoeltennis-topper Esther Vergeer bij TV Nieuwe Sloot

Op 9 juni geeft de Esther Vergeer Foundation een tennis clinic aan de rolstoeljeugd van Tennisvereniging Nieuwe Sloot, aan aspirant rolstoeltennissers en aan kids die het gewoon eens willen proberen vanuit een rolstoel. Voormalig Grand Slam winnares Esther Vergeer is ook bij het event aanwezig.

Sporten is niet voor iedereen een gegeven. Vooral voor kinderen met een lichamelijke beperking is dit soms een uitdaging. De Esther Vergeer Foundation maakt sporten op een gewone vereniging mogelijk voor die kinderen. Door de Foundation kunnen kinderen genieten van sport in verenigingsverband.  

Nieuwe Sloot 

Bij de foundation zijn verschillende initiatieven waar het kind en de sport voorop staat. Zo is er Join the club, hier kunnen kinderen met een lichamelijke beperking wekelijks ‘gewoon’ sporten op een gewone vereniging. Ook tennisvereniging Nieuwe Sloot draagt hierbij haar steentje bij en is al sinds 2014 onderdeel van het initiatief. ‘’Hier zijn we nog altijd trots op. Inmiddels kunnen we spreken over een hele afdeling rolstoeltennis. We danken de foundation in alle ondersteuning die wij van ze krijgen! Van het in bruikleen hebben van rolstoelen tot aan kennisdeling en ondersteuning in werving’’, aldus de tennisvereniging. 

Participeren

Ben jij nog geen 18 jaar en ben je geïnteresseerd in rolstoeltennis? Kom het eens proberen bij Tennisvereniging Nieuwe Sloot! Vind je het leuk om mee te doen? Meld je aan bij robin@esthervergeerfoundation.nl en zorg dat je erbij bent op 9 juni om 17:00 uur op de tennisbanen van TV Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn. 

flyer Esther Vergeer Foundation

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:44

Het nieuws van week 23 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van te kort aan horecapersoneel en een pilot om de terrassen langer open te houden tot aan het Europees Kampioenschap dat deze week aftrapte en Thomas Berge die het aan de stok kreeg met handhavers. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht. 

Werken gisteren 14:10

Het nieuwe vacature aanbod van week 23

Op zoek naar leuke baan of een nieuwe uitdaging in Alphen of omgeving? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Alphens.nl heeft haar eigen vacaturepagina. Op deze pagina zijn diverse soorten vacatures in verschillende branches te vinden. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Handelsnederzetting

Als er een castellum 'in the middle of nowhere' wordt gebouwd, verschijnt er binnen de kortste keren ook een handelsnederzetting. Dat zal in Alphen aan den Rijn niet anders zijn geweest. In zo'n kampdorp wonen gezinnen van soldaten, ambachtslieden en handelaren.

Overige gisteren 10:12

Betalen Alphense hondenbezitters straks geen hondenbelasting meer?

Een hond is je beste vriend, maar daar moet je jaarlijks wel wat voor over hebben. Althans, in de helft van de gemeenten in Nederland moet je nu nog hondenbelasting betalen, maar een meerderheid van de Tweede Kamer wil van de belasting af. En dat scheelt Alphense hondenbezitters jaarlijks tientallen euro’s.