RT84 Oude Rijn verzorgt Valentijnsdiner in Oudshoorn

Voor de derde maal verzorgt de Round Table 84 Oude Rijn een Valentijnsdiner voor de bewoners van verzorgingshuis Oudshoorn en hun partners in Alphen aan den Rijn. De bewoners en hun partners krijgen een geheel verzorgd diner aangeboden.

In 2017 begon de serviceclub met dit initiatief om met name de partners van de bewoners een mooie dag te bezorgen. "Zij zijn een vaak vergeten groep die ook de nadelen ervaren van de opname van hun geliefde in een verzorgingshuis. Waar bewoners iedere dag zorg en aandacht ontvangen, komt de partner er veelal alleen voor te staan", stelt RT84. Op de dag van de liefde wil de RT84 op deze manier de geliefden op een laagdrempelige manier bij elkaar brengen en in het zonnetje zetten. 

De opzet lijkt simpel, maar de uitwerking is bijzonder. "Het is juist het laagdrempelige karakter en de simpele boodschap van liefde, die als enorm bijzonder wordt ervaren door de geliefden. Het zijn echt de kleine dingen die het doen", aldus Birgitta Weimaar, directrice van Oudshoorn. Ook bij het Ministerie van VWS is het initiatief inmiddels bekend. Het Valentijnsdiner zal dan ook geopend en bijgewoond worden door de heer C. van der Burg, Directeur-generaal Langdurige Zorg.

Sponsoring
Het initiatief wordt mogelijk gemaakt via sponsoring. De serviceclub doet dan ook een oproep om sponsorbijdragen aan te melden via secretaris@roundtable84.nl. Dat kan een financiële bijdrage zijn, maar ook een bijdrage in bijvoorbeeld de catering of fotografie. RT84 Voorzitter Rik de Bruin: "Dit jaar gaan we maar liefst veertig paren verwennen met een liefdevol diner. Laten we er als gemeente ook in 2019 een prachtige herinnering van maken."


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 13:26

Dessous Lingerie

Op zoek naar lingerie, bad-, nacht- of beenmode? Je bent voor deze – en andere – artikelen aan het juiste adres bij Dessous Lingerie. Kom je in oktober langs? Dan kun je profiteren van de kortingsactie!  

Cultuur vandaag 12:06

Officiële opening STA-ART

Na 2,5 jaar op het adres De Aarhof 15 aanwezig te zijn geweest, is Galerie STA-ART vanaf 25 oktober te vinden in het voormalige winkelpand van Halfords, Aarhof 41. Op zaterdag 26 oktober om 15:00 uur wordt de nieuwe locatie feestelijk in gebruik genomen.

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 10:37

Gooi uw dak in de strijd tegen de stikstofcrisis

De uitspraak eind mei van de Raad van State over de stikstofaanpak van de Nederlandse overheid heeft veel teweeggebracht. Vergunningsaanvragen liepen vast, bouwprojecten kwamen stil te liggen. Intussen beraadt de regering zich op een nieuwe benadering. Maar ook bedrijven, VvE’s en scholen kunnen een steentje bijdragen – via hun platte dak!