Josh Walet

Scheepvaart gestremd door voertuig op bodem van de Gouwe

Donderdag was een bestuurder van een auto niet helemaal wakker. Het voertuig stond niet op de handrem en rolde daardoor de Gouwe in. De auto ligt nu op de bodem.

Het incident gebeurde bij brugwachtercentrum Steekterpoort, naast hefbrug Gouwesluis. De auto belandde in het water nadat de bestuurder deze vergeten was op de handrem te zetten. De bestuurder is volgens een woordvoerder van de Provincie Zuid-Holland van een schoonmaker en stond geparkeerd op het terrein van de dienstcentrale. 

Doordat de auto op de bodem ligt, is de scheepvaart gestremd. Hulpdiensten zijn ter plaatse. Er zijn geen gewonden gevallen. Een bergingsbedrijf moet de auto van de bodem halen.

UPDATE 13:25 uur: de auto is uit het water getrokken. 

UPDATE 14:16 uur: de takelwagen van de brandweer kreeg de auto niet uit het water. Een vuilniswagen is ingezet om de auto eruit te halen. 

auto rolt gouwe in - eruit gehaald.jpeg

munneke.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken vandaag 16:53

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 12

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Vrijwilliger vandaag 15:24

Word jij vrijwilliger bij de dierenambulance? “Het is leuk, leerzaam én zinvol!”

Van gewonde egels en uit het nest gevallen jonge vogels tot aan verdwaalde huiskatten en ernstig verzwakte zwanen – als vrijwilliger bij Dierenambulance Alphen aan den Rijn kom je van alles tegen. Het werk is zeker niet altijd even makkelijk, maar aan positiviteit is nooit gebrek. En dat komt vooral door de waardering en voldoening die alle vrijwilligers ervaren.

Milieu en duurzaamheid vandaag 14:01

Geen grap: vanaf 1 april statiegeld op blikjes

Lege blikjes van bijvoorbeeld bier of cola is een veel voorkomende vorm van zwerfafval. Daarom zal vanaf 1 april statiegeld worden ingevoerd op blikjes. Eerder werd dit al gedaan met kleine plasticflesjes. Waar je je lege blikjes vanaf 1 april kan inleveren lees je hier.

Advertorial Horeca vandaag 09:27

Tot en met april voordelig smullen van de beste Argentijnse spareribs bij El Caballo

Argentijns vlees dat écht uit Argentinië komt, en dan ook nog eens van de beste kwaliteit. Dat krijg je bij Argentijns restaurant El Caballo. Heb jij al trek in spareribs? Dan heeft het restaurant goed nieuws. Vanaf maandag 27 maart tot en met eind april eet je hun Argentijnse spareribs voor een nóg betere prijs.