Bibliotheek Alphen aan den Rijn
Advertorial Kunst en Cultuur

Schitterende Seniorendagen in de Bibliotheek

In de maanden december en januari organiseert Bibliotheek Rijn en Venen de Schitterende Seniorendagen. In samenwerking met verschillende partners is er een breed aanbod aan activiteiten. Ben je op zoek naar goed gezelschap, een luisterend oor, of iets leuks om te doen... kom naar de Bibliotheek!

Ontmoet leeftijdsgenoten tijdens één van de activiteiten, zoals creatieve workshops, mooie concerten, een muziekquiz, Tour d’Amour of vrolijke beweegbingo. De meeste activiteiten vinden plaats in Bibliotheek in Alphen Centrum (Aarkade 10), de andere activiteiten in de andere bibliotheekvestigingen of op locatie bij woonzorginstellingen. De activiteiten zijn kleinschalig, vanzelfsprekend op voldoende afstand van elkaar en met vaste (zit)plaatsen.

Alle activiteiten zijn gratis en soms inclusief een hapje en drankje. Ben je benieuwd? Voor een overzicht van alle activiteiten kun je terecht op de website.

Aanmelden voor de workshops en andere activiteiten kan via de website, bij de infobalie in de Bibliotheek of telefonisch via 0172 475 771. 

De Schitterende Seniorendagen worden mede mogelijk gemaakt door Sluyterman Van Loo Ouderenprojecten.


Meer nieuws

Alphens Magazine 2021 gisteren 16:34

100 jaar Albert Heijn in Alphen aan den Rijn

In 2021 was het een eeuw geleden dat Albert Heijn zich vestigde in Alphen aan den Rijn. Op 1 maart 1921 opende er namelijk voor het eerst een winkel van Albert Heijn in de Julianastraat. Dat filiaal is inmiddels alweer jaren gesloten, maar Albert Heijn is nog steeds te vinden in het Alphense straatbeeld. Het jubileum is wel een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen honderd jaar. Duik je mee in de geschiedenis van de Albert Heijn in Alphen aan den Rijn? 

Werken gisteren 14:40

De nieuwste vacatures van week 3

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, vind je hier.

Limesjaar 2022 gisteren 11:51

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.

Alphens Magazine 2021 gisteren 09:39

(On)bekende Alphenaar Rianne Kompier: "Ik heb mijn zinnen gezet op het WK Freerunnen"

Als je de 20-jarige Rianne Kompier vraagt of zij zichzelf ziet als een bekende Alphenaar, dan zal ze daar ontkennend op antwoorden. Rianne, die tot de vaderlandse top in het freerunnen behoort, heeft met haar sport (in het verleden ook turnen) vaak in kranten en op websites gestaan. “Maar ik denk niet dat mensen mij dan op straat herkennen, dus ik zie mezelf toch meer als een onbekende Alphenaar.” 

Alphens Magazine 2021 22 jan. 2022 16:50

‘Het bunkertje’ onder de Salvatorikerk verdwijnt

We schrijven 1969 als na een innige samenwerking tussen de Hervormde en Alphense kerken onder de Salvatorikerk een jeugdsociëteit genaamd ‘Het Bunkertje’ haar deuren opent. Uitgangspunt was de jeugd vanaf 18 jaar elkaar te laten ontmoeten en ze zodoende weghouden van Café Markx en Midas.