Bibliotheek Alphen aan den Rijn logo
Tip!

Bibliotheek Alphen aan den Rijn

De Bibliotheek is voor velen een vertrouwd begrip in de gemeente Alphen aan den Rijn, met vestigingen in Alphen Centrum, Boskoop, Hazerswoude-Dorp en Hazerswoude-Rijndijk.

In Alphen aan den Rijn is de Bibliotheek te vinden op de Aarkade, middenin het centrum. In dit prachtige, nieuwe pand kun je 7 dagen in de week terecht om je leeshonger te stillen of jezelf te ontwikkelen. De actuele collectie bevat zowel leesboeken als informatieve boeken over allerlei onderwerpen, bestemd voor jong en oud. Er zijn prettige werkplekken waar je in alle rust kunt werken of studeren.

Daarnaast is de Bibliotheek dé plek waar je kunt oefenen met de Nederlandse taal en hulp kunt krijgen bij het verbeteren van je digitale vaardigheden. Denk hierbij aan het werken op de computer, hulp bij het aanvragen van een DigiD of andere zaken die je moet regelen via de digitale overheid.

De Bibliotheek heeft een uitgebreide programmering met uiteenlopende activiteiten, zoals voorlezen voor peuters en kleuters, workshops in De Maakplaats, lezingen en colleges, cursussen en culturele programmering op de zondagmiddag. Vanzelfsprekend staan taal en digitale vaardigheden centraal in de programmering, maar er is ook veel aandacht voor duurzaamheid en erfgoed. In de Bibliotheek vind je het Erfgoedcentrum en Het Huis van Duurzaamheid. De VVV, het Gemeentearchief en Werk Vinden zijn ook gevestigd in de Bibliotheek.

Tot slot is de Bibliotheek vooral een inspirerende plek om te verblijven. Om bekenden te ontmoeten, op je gemak een krant of tijdschrift te lezen of te genieten van een hapje of drankje in grand café KADE 10.

Openingstijden

Kijk voor de actuele openingstijden, routebeschrijving en andere informatie op de website: https://www.bibliotheekrijnenvenen.nl/home/vestigingen-en-openingstijden/openingstijden/openingstijden-detail.199261.html/bibliotheek-alphen-centrum/

Adres

Aarkade 10, 2406 BV Alphen aan den Rijn

Telefoon

+31 (0)172475771

E-mail

info@bibliotheekrijnenvenen.nl

Openingstijden

Kijk voor de actuele openingstijden, routebeschrijving en andere informatie op de website: https://www.bibliotheekrijnenvenen.nl/home/vestigingen-en-openingstijden/openingstijden/openingstijden-detail.5321607.html/bibliotheek-boskoop/

Adres

Raadhuisplein 3, 2771 EK Boskoop

Telefoon

+31 (0)172475771

E-mail

info@bibliotheekrijnenvenen.nl

Openingstijden

Kijk voor de actuele openingstijden, routebeschrijving en andere informatie op de website: https://www.bibliotheekrijnenvenen.nl/home/vestigingen-en-openingstijden/openingstijden/openingstijden-detail.1442067.html/bibliotheek-hazerswoude-dorp/

Adres

Pieter de Hooghstraat 3, 2391 VM Hazerswoude-Dorp

Telefoon

+31 (0)172475771

E-mail

info@bibliotheekrijnenvenen.nl

Openingstijden

Kijk voor de actuele openingstijden, routebeschrijving en andere informatie op de website: https://www.bibliotheekrijnenvenen.nl/home/vestigingen-en-openingstijden/openingstijden/openingstijden-detail.199837.html/bibliotheek-hazerswoude-rijndijk/

Adres

Joseph Haydnlaan 5, 2394 GJ Hazerswoude-Rijndijk

Telefoon

+31 (0)172475771

E-mail

info@bibliotheekrijnenvenen.nl

Een abonnement bij de Bibliotheek geeft je toegang tot een schat een informatie. Wist je dat je al lid kan worden voor nog geen 5 euro per maand?

Ontdek welk abonnement bij jou past! Klik hier

Is dit jouw bedrijf, maar klopt er iets niet?
Stuur een locatie in