Bibliotheek Alphen aan den Rijn

Flora Fantastica: een fantasievolle en creatieve cursus voor kinderen

Kinderen tussen zes en acht jaar kunnen zich aanmelden voor de creatieve cursus Flora Fantastica in de Bibliotheek aan de Aarkade. Vier vrijdagmiddagen (start: 27 oktober) krijgen deelnemers vier bijzondere natuurplaten uit oude boeken te zien, waar ze zelf een verhaal bij mogen verzinnen. Daarna kunnen ze een eigen vervolg hierop maken. De resultaten worden getoond in een expositie en audiotour in Bibliotheek Alphen-Centrum.

Elke week krijgen de kinderen een andere beeldende techniek en materialen aangeboden. Kinderen kunnen bijvoorbeeld herfstbladeren maken, frottage-techniek met grafiet gebruiken, beelden maken of werken met oliepastel met ecoline.

Eindtentoonstelling met audiotour

De kinderen worden als echte kunstenaars geïnterviewd over hun werk en leren zo hun ideeën onder woorden brengen. Na afloop van de cursus worden de gemaakte werken een aantal weken tentoongesteld inclusief audiotour van de vertelde verhalen. De expositie is in december te zien in Bibliotheek-Alphen Centrum. Iedereen is welkom om te komen kijken en luisteren.

Meer informatie en aanmelden

De workshopreeks vindt plaats op 27 oktober en 3, 10 en 17 november van 15:30 tot 16:45 uur. De workshops worden begeleid door kunstenares Isabel Alonso Pola en verhalenverzamelaar en -verteller Annet Breure. De eigen bijdrage voor de cursus is 10 euro per kind voor het gehele traject. Er zijn twaalf plekjes beschikbaar, vol=vol! Aanmelden kan via de activiteitenagenda op de website van Bibliotheek Rijn en Venen: 


Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg vandaag 16:26

Je kunt het Mantelzorgcompliment weer aanvragen!

Mantelzorg is zorgen voor een naaste, vaak uit liefde voor een partner, kind, familielid, vriend of buur. Deze zorg lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Zonder deze onbetaalde hulp zou het leven voor veel mensen er heel anders uitzien. Daarom willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem alle mantelzorgers die langdurig en intensief voor hun dierbare zorgen, met het Mantelzorgcompliment bedanken voor hun enorme inzet.

Sport vandaag 14:50

Tempo C1 uit Alphen aan den Rijn wint NK Korfbal

De C1 van Korfbalvereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn heeft de afgelopen weken op het veld een ongeëvenaarde reeks neergezet door alle wedstrijden te winnen. Afgelopen zaterdag stonden ze op het Nederlands Kampioenschap en wisten ze de felbegeerde titel mee naar huis te nemen.

Dieren vandaag 13:53

Dierenambulance redt hanen uit benarde situatie in Aarkanaal

Vorige week dinsdag deden zich bijzonder trieste omstandigheden voor langs het Aarkanaal achter ARC, waar twee jonge hanen in een schrijnende situatie werden aangetroffen. De dierenambulance deelde op Facebook het volgende: "Vaak denken we dat we alles wel gezien hebben, totdat het tegendeel weer bewezen wordt."

Evenement vandaag 11:28

Bereid je voor op de Alphense Bruggenrun

Op donderdag 20 juni vindt de 14e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen aan den Rijn, met twee afstanden om uit te kiezen en talloze bruggen om te trotseren: de 10 km (33 bruggen) en de 5 km (21 bruggen). De 5 km route is ook uitstekend geschikt om op eigen tempo te wandelen. Het thema van dit jaar is "Oranje Boven", dus deelnemers worden aangemoedigd om in het oranje te verschijnen!

Sport vandaag 10:32

De eerste halve week van de Sportontmoeting zit erop

Woensdag 12 juni begon de Sportontmoeting van dit jaar met dertien deelnemende Alphense sportverenigingen, twee meer dan in 2023. De commissie Sportontmoeting hoopt dat er volgend jaar nog meer verenigingen zullen deelnemen.