Advertorial Activiteiten voor kids 8 apr. 2024 16:11

Activiteiten april 2024 Museumpark Archeon

In Museumpark Archeon staan er in april weer vele historische evenementen op de agenda. Duik op 13 en 14 april in de geschiedenis van Schotland tijdens het Schotse weekend. Verschillende re-enactment groepen laten bezoekers kennis maken met Schotland uit diverse periodes. Voor alle ridderliefhebbers is er het weekend van 20 en 21 april genoeg te beleven. Luister naar het verhaal van Sint Joris en de draak en word zelf een ridder! Tijdens de meivakantie zijn er extra activiteiten voor jong en oud. Van 28 t/m 30 april zijn er heel veel Romeinen in Archeon.

Advertorial Activiteiten voor kids 2 feb. 2024 12:49

Voorjaarsvakantie in Museumpark Archeon

Museumpark Archeon opent de deuren tijdens de voorjaarsvakantie. Van zaterdag 10 februari t/m zondag 25 februari* stappen bezoekers in Archeon terug in de tijd en beleven zelf hoe het was om te leven in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. Naast de vele activiteiten en verhalen op het park is er ook een bijzondere en indrukwekkende tentoonstelling: 'There is No Planet B’ en een middeleeuwse goochelshow ‘Geheim in het Klooster'.

Activiteiten voor kids 5 nov. 2023 12:55

Schaatsbaan Rijnplein gaat dit jaar niet door

De tijd van schaatsen komt er weer aan. Deze winter kan het ook weer in Alphen aan den Rijn. In het Archeon zal een schaatsbaan staan, de schaatsbaan op het Rijnplein gaat dit jaar niet door. 

Advertorial Activiteiten voor kids 9 okt. 2023 17:15

Volop kinderactiviteiten in de herfstvakantie bij Parkvilla

De herfstvakantie komt eraan en Parkvilla heeft een uitgebreid programma opgezet voor kinderen van alle leeftijden. Met films, theatervoorstellingen, ontbijtbuffet, workshops en een unieke combinatie van film en aansluitend een workshop.

Advertorial Activiteiten voor kids 5 okt. 2023 13:52

Flora Fantastica: een fantasievolle en creatieve cursus voor kinderen

Kinderen tussen zes en acht jaar kunnen zich aanmelden voor de creatieve cursus Flora Fantastica in de Bibliotheek aan de Aarkade. Vier vrijdagmiddagen (start: 27 oktober) krijgen deelnemers vier bijzondere natuurplaten uit oude boeken te zien, waar ze zelf een verhaal bij mogen verzinnen. Daarna kunnen ze een eigen vervolg hierop maken. De resultaten worden getoond in een expositie en audiotour in Bibliotheek Alphen-Centrum.

Advertorial Activiteiten voor kids 24 jun. 2023 15:04

Zomer themaweken bij Archeon: van Oermens tot Viking

Deze zomer zijn er speciale themaweken in Museumpark Archeon met volop activiteiten en levende geschiedenis waar de bezoekers zelf aan mee kunnen doen. Lees snel verder om erachter te komen welke thema's aan bod komen.

Activiteiten voor kids 11 jun. 2023 09:30

Nationale Archeologiedagen en Junioren Orkestenspektakel in Museumpark Archeon Alphen aan den Rijn

Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni 2023 zijn het de Nationale Archeologiedagen in Archeon. Ontdek welke verhalen er allemaal verstopt zitten in de Nederlandse bodem. Op 18 juni vindt ook het Junioren Orkestenspektakel voor de negende keer plaats in Archeon. Zo’n 400 jonge musici laten door het hele park hun mooiste klanken horen. Kom dit weekend dus horen, zien én graven in Archeon.

Advertorial Activiteiten voor kids 29 mei 2023 10:58

Ontmoet Bob de Bouwer bij winkelcentrum De Aarhof

Het succes van Bob de Bouwer kent geen grenzen en is razend populair bij kinderen zowel in Nederland als in de rest van Europa. Overal waar Bob de Bouwer verschijnt loopt het storm. De televisieheld zal ook in Alphen komen. Op 3 juni komt Bob de Bouwer naar winkelcentrum De Aarhof.

Activiteiten voor kids 23 mei 2023 11:29

Piraten nemen Zegerslootgebied over op 27 mei

Bezoekers van het Zegerslootgebied in Alphen aan den Rijn hebben op 27 mei een grote kans om oog in oog te komen met een grote piratenbende. Op deze dag organiseert De Fantasie Compagnie namelijk een speciale ‘piratendag’.

Advertorial Activiteiten voor kids 12 apr. 2023 18:10

Kids Festival op winkelcentrum De Baronie

Zaterdag 13 mei is het Kids Festival op winkelcentrum De Baronie in Alphen aan den Rijn: met optredens van meidengroep Raak!, Steven Kazan en een TikTok-dansworkshop.

Activiteiten voor kids 5 mrt. 2023 09:32

Ook dit jaar weer een PaasMysterie in Alphen aan den Rijn

Op zondag 9 april is het weer tijd voor een nieuwe editie van het ‘PaasMysterie’ in Alphen aan den Rijn. Stichting de Fantasie Compagnie verzorgt ook deze editie een vrolijke, interactieve speurtocht voor gezinnen.

Advertorial Activiteiten voor kids 22 feb. 2023 10:31

Genoeg te doen tijdens voorjaarsvakantie bij Parkvilla

Parkvilla heeft een speciaal programma opgezet voor kinderen in de voorjaarsvakantie. Met films, theater, workshops én een pyjama-ontbijt op 1 maart met pannenkoeken. 

Advertorial Activiteiten voor kids 16 feb. 2023 10:15

Activiteiten in zwembad de Hoorn tijdens de Voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie van 25 februari tot en met 5 maart is er genoeg te doen bij De Thermen2. Kom lekker recreatief zwemmen, glij van de glijbaan met een lichtshow of doe mee aan de extra vakantieactiviteiten, zoals het stuiverduiken, de stormbaan of discozwemmen.

Advertorial Activiteiten voor kids 14 feb. 2023 14:15

Voorjaarsvakantie in Museumpark Archeon

Museumpark Archeon opent de deuren tijdens de voorjaarsvakantie. Van zaterdag 18 februari tot en met zondag 5 maart is Archeon geopend van 10:00 tot 17:00 uur.