Hans Doderer

Kids cruise door het Groene Hart bij Van der Valk Avifauna

Van der Valk Avifauna verzorgt jaarlijks rondvaarten door het Groene Hart. Speciaal voor de kinderen hebben zij iets nieuws geïntroduceerd, namelijk de kids cruise.

Tot en met eind september vaart Van der Valk Avifauna authentieke Hollandse rondvaarten. De rondvaart door het Groene Hart duurt 1,5 uur en vaart door natuurgebied De Hemmen en over het Braassemermeer. Onderweg kom je langs prachtige polders en molens.

Kids cruise

Om de kinderen enthousiast te maken tijdens de vaart ontvangen zij een kleurplaat en verzorgt Van der Valk een quiz. Onderweg vertelt de schipper de highlights van de route, met deze informatie moeten de kinderen de vragen proberen te beantwoorden. Aan het einde van de rondvaart kunnen de kinderen de quiz en kleurplaat inleveren bij de bemanning en mogen zij een presentje uitzoeken. Iedere maand maakt Van der Valk de winnaar bekend van de best ingevulde quiz en de mooiste kleurplaat, houd hiervoor de Facebook-pagina van Van der Valk Avifauna in de gaten.

Tickets voor de rondvaart zijn telefonisch via 0172 48 75 75 of via de link te reserveren.


Meer nieuws

Werken vandaag 11:45

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 39

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Voorkeuren van bezoeker vandaag 09:11

Dansen: "Quality time" voor twee!

Dansen is plezier voor twee was jarenlang de slogan van de Nederlandse dansscholen. Het was in een tijd dat werkelijk iedereen wekelijks danslessen bezocht bij zo'n 500 dansscholen in het hele land, het was in een tijd dat de discomuziek letterlijk uit de radio schalde en dat je op vrijdagmiddag de Top-40 volgde voor de belangrijkste verschuivingen in de hitparade. Platen (vinyl) in singles en lp's gingen grif over de toonbank want je wilde die muziek ook echt graag in huis hebben.

Blog Opinie gisteren 20:34

MINERVA Ongehinderd

Volgende week is er een evenement in het Alphense Stadshart. Op het Thorbeckeplein is een hindernisbaan ingericht met obstakels om het mensen die slecht zien, in rolstoelen zitten of met rollators lopen moeilijk te maken. Iedereen mag de uitdaging aangaan op donderdagmiddag 5 oktober.

Politiek gisteren 18:13

Zorg over Lint Lagewaard en Landlustweg bij woningbouw in Gnephoek

De omwonenden van de groene Gnephoekpolder zijn zeer geïnteresseerd in de plannen voor woningbouw. Het Gnephoekberaad, Dorpsoverleg Koudekerk en Stichting Landschappelijk Lint Lagewaard en Landlustweg spraken in tijdens de commissievergadering van 28 september. Zij benadrukken allemaal de cultuurhistorische waarde van het Lint.

Politiek gisteren 17:03

Sociaal plan voor woonwagenbewoners Marokkostraat

De gemeenteraad zal in haar vergadering van 12 oktober instemmen met een sociaal plan voor de woonwagenbewoners in de Marokkostraat. Al in 2018 is besloten dat de wagens moeten verhuizen, omdat er te grote verzakkingen zijn. Nu is een sociaal plan gemaakt om de bewoners te ondersteunen bij hun verhuizing.