Archieffoto

Schoonmaakactie bij Park Zegersloot is terug van weggeweest

Eén van de grootste ergernissen van bezoekers aan Park Zegersloot is het afval. Daarom organiseert de Vereniging Vrienden Park Zegersloot na een periode van afwezigheid op 2 oktober weer een schoonmaakactie.

Elk jaar organiseert de Verenging Vrienden Park Zegersloot (VVPZ) in het voorjaar en het najaar een  schoonmaakactie. Maar toen was daar de coronapandemie. “Tijdens die periode waarin corona volop heerste en de Alphenaren steeds meer gebruik gingen maken van Park Zegersloot, de groene long van Alphen aan den Rijn. Zij konden binnen de geldende beperkingen actief en passief recreëren en genieten van het groen en de rust het Park. Echter, wij konden ook in die periode geen opruimacties organiseren.”

Maar daar komt verandering in. “We kunnen nu weer aan de slag om in het park ook dit najaar de schoonmaakactie te houden”, laat VVPZ weten. “De herfst komt en voor de bladeren vallen kunnen we het zwerfvuil nog goed zien. We kunnen nu het park weer op de winter voorbereiden. Daarom organiseert VVPZ in samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn op 2 oktober de najaar schoonmaak. De gemeente zorgt voor grijpers, afvalzakken en zorgt dat het vuil wordt opgehaald.”

Iedereen die ook van het Park geniet is van harte welkom om deel te nemen. De schoonmaakactie start 2 oktober om 09:30 uur en eindigt om 12:00 uur. Je kunt op twee plaatsen starten: Bezoekerscentrum Veenweiden aan de Burgemeester Bruins Slotsingel 15 (van hieruit doe je het noordelijke deel) en Scouting Alphen aan den Rijn aan de Verlengde Aarkade 2 (van hieruit doe je het zuidelijke deel). Voor de deelnemers is er koffie, limonade en een versnapering op de startpunten.

Doe jij mee?


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Natuur en recreatie vandaag 11:39

Verre reizen, honderden euro’s voordeliger

Na bijna twee jaar kunnen we eindelijk weer eens gaan nadenken over de volgende verre reis die al een tijdje op het verlanglijstje staat. Zo’n reis plannen willen we natuurlijk zo voordelig mogelijk. Door direct bij de verre reizen specialist te boeken, scheelt dit tot honderden euro’s.

Overige vandaag 10:07

Uitbreiding van de Ontmoetingswinkel Leger des Heils Alphen aan den Rijn

De kledingwinkel van het Leger des Heils gaat uitbreiden en van naam veranderen. Dankzij nieuwe enthousiaste vrijwilligers gaan ze vanaf februari naast de woensdagochtend ook op de donderdagochtend open. Zo gaat de kledingwinkel een Ontmoetingswinkel worden voor iedereen.

Horeca gisteren 20:05

Alphense horeca weer open: we hebben jullie gemist

Namens All4Finance, Alphen Marketing, Bibliotheek Rijn en Venen, Carwash Easy and Go, Dool Assurantiën, JansenDeJong, Kocomon, Planet Gaming, Rijschool Joe en WikiWork: Alphense horeca, wat hebben we jullie gemist!

Coronavirus in Alphen gisteren 19:18

Versoepelingen aangekondigd: bijna alles open tot 22:00 uur

Cafés, restaurants, theaters en bioscopen mogen vanaf woensdag hun deuren weer openen, maar moeten wel om 22:00 uur sluiten. Bezoekers moeten bij binnenkomst wel een geldig coronatoegangsbewijs laten zien.