Pixabay
Advertorial Cultuur

Simon Heijmans geeft podcastles aan jongeren 4 mei voorstelling

Goed nieuws voor de jongeren die op dit moment hard bezig zijn met de voorbereidingen van de voorstellingen die zij, samen met Castellum en Theater na de Dam, voor 4 mei maken. Omdat het nog onduidelijk is of de voorstelling live gespeeld kan worden, wordt er een podcast gemaakt. Acteur en schrijver Simon Heijmans zal podcastles verzorgen.

De bekende acteur en schrijver Simon Heijmans heeft zich bij het project aangesloten om er een online succes van te maken. Heijmans, die de award voor beste podcast van Nederland in ontvangst mocht nemen voor ‘De Brand in het Landhuis’, voorziet de jonge makers van tips en tricks. De podcast ‘Vrijheid, toen en nu’ is vanaf 4 mei onder andere te beluisteren via www.theatercastellum.nl.

In het kader van Theater na de Dam en 75 jaar bevrijding maken de Alphense theatermakers Iselin van Duuren en Manouk Martens, in samenwerking met Theater Castellum, met een aantal jongeren in de leeftijd van 12 tot 20 jaar een podcast over Vrijheid, toen en nu. Ze gaan in gesprek met getuigen uit de oorlog, lezen brieven uit die tijd en vertellen over hun eigen ervaringen nu vrijheid niet meer zo vanzelfsprekend is. Want Wat is vrijheid? En wanneer voel je je in je vrijheid beperkt? Hoe zit het met jouw vrijheid nu je thuis moet blijven, niet meer naar school mag en niet meer met je vrienden af kunt afspreken?

Het jongerenproject Vrijheid, toe en nu kwam tot stand met financiële steun van het Erfgoedfonds Alphen aan den Rijn.


Meer nieuws

Weer in Alphen gisteren 18:27

Alphen kleurt langzaam wit

De eerste sneeuw van het jaar is gevallen. In de loop van de middag dwarrelden de eerste sneeuwvlokken naar beneden en sindsdien kleurt Alphen langzaam steeds witter. En dat levert mooie plaatjes op!

Alphens.nl Magazine gisteren 15:54

Vrijwilliger Willem Versteeg: ‘’Dat virus draag je altijd met je mee’’

Geboren in Den Haag in een familie waar vrijwel iedereen in dienst was van de telefoondienst. Zijn lidmaatschap van een toneelvereniging bracht hem eigenlijk naar Alphen en voetbaldier als hij was zocht hij, omdat hij zaterdag werkte, een zondagsclub. Zo kwam hij bij Alphense Boys. De rest is geschiedenis. Dit is het verhaal van Willem Versteeg, een vrijwilliger pur sang.

Coronavirus in Alphen gisteren 11:45

Dit zijn de regels rondom quarantaine

Weet jij hoe het nu ook alweer zit met quarantaine? Wanneer ga je in quarantaine en wat kun je doen als je thuis moet blijven? Hier staat het nog allemaal een keer op een rijtje.

Alphens.nl Magazine gisteren 10:21

Eigenaren Proto hebben vertrouwen in de toekomst

In de nacht van 26 op 27 juni 2020 sloeg het noodlot toe: een brand en de daarop volgende blus-actie verwoestten een groot deel van het monumentale pand waarin restaurant Proto is gevestigd. De eigenaren, de Griekse broers Nikos en Alexandros Baloumis, voelden de grond onder hun voeten wegvallen, maar zijn nu vooral optimistisch: “We hebben een succesvolle formule en komen in 2021 alleen maar sterker terug!”