Pixabay
Advertorial Cultuur

Simon Heijmans geeft podcastles aan jongeren 4 mei voorstelling

Goed nieuws voor de jongeren die op dit moment hard bezig zijn met de voorbereidingen van de voorstellingen die zij, samen met Castellum en Theater na de Dam, voor 4 mei maken. Omdat het nog onduidelijk is of de voorstelling live gespeeld kan worden, wordt er een podcast gemaakt. Acteur en schrijver Simon Heijmans zal podcastles verzorgen.

De bekende acteur en schrijver Simon Heijmans heeft zich bij het project aangesloten om er een online succes van te maken. Heijmans, die de award voor beste podcast van Nederland in ontvangst mocht nemen voor ‘De Brand in het Landhuis’, voorziet de jonge makers van tips en tricks. De podcast ‘Vrijheid, toen en nu’ is vanaf 4 mei onder andere te beluisteren via www.theatercastellum.nl.

In het kader van Theater na de Dam en 75 jaar bevrijding maken de Alphense theatermakers Iselin van Duuren en Manouk Martens, in samenwerking met Theater Castellum, met een aantal jongeren in de leeftijd van 12 tot 20 jaar een podcast over Vrijheid, toen en nu. Ze gaan in gesprek met getuigen uit de oorlog, lezen brieven uit die tijd en vertellen over hun eigen ervaringen nu vrijheid niet meer zo vanzelfsprekend is. Want Wat is vrijheid? En wanneer voel je je in je vrijheid beperkt? Hoe zit het met jouw vrijheid nu je thuis moet blijven, niet meer naar school mag en niet meer met je vrienden af kunt afspreken?

Het jongerenproject Vrijheid, toe en nu kwam tot stand met financiële steun van het Erfgoedfonds Alphen aan den Rijn.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 15:07

Talent van de maand: Roberto van Raamsdonk

De 22-jarige Roberto van Raamsdonk (Rovara) uit Alphen timmert hard aan de weg. Samen met de winnaar van The X Factor in Australië, Joey Djia brengt hij deze maand een single uit. “Ik ben heel erg trots op het resultaat.”

De Heerlijkheid van Alfen gisteren 13:24

De Heerlijkheid van Alfen: strategisch Alphen

Alphen was in de middeleeuwen en later niet alleen een gezapig dorp van boeren en turfgravers. Vlakbij lag een belangrijk strategisch punt waar hard om werd gevochten: de Goudse sluis. Gastauteur Bertus Brokamp is Alphenaar, militair historisch geograaf, maakt harnassen en doet steekspelen in het openluchtmuseum Archeon. Hij heeft zich verdiept in de militaire kant van de Alphense geschiedenis.

Advertorial Winkels gisteren 11:12

Primera Aarhof start met digitaliseren van oud beeld-, en geluidsmateriaal

Voor veel mensen een bekende vraag: wat doen we met al die oude negatieven? Of: zou het niet zonde zijn als onze trouwfilm verloren zou gaan? Primera Jacobs in Winkelcentrum Aarhof heeft het antwoord. Je kunt sinds kort terecht voor het digitaliseren van kostbare dia's, negatieven, alle gangbare videoformaten zoals VHS, MiniDV, Hi8, Super8, Vinyl, en nog veel meer!

Coronavirus in Alphen gisteren 10:17

Aquasport, peuterzwemmen en recreatief zwemmen hervat

Vanaf maandag 8 juni start De Thermen2 weer met Aquarobics, Seniorfit, Peuterzwemmen en Recreatief zwemmen. De Thermen2 mocht de zwembaden in Alphen aan den Rijn drie weken geleden weer openen. De herstart van zwemlessen en banenzwemmen bleek zo soepel te zijn verlopen dat een volgende stap gezet kan worden.

Heel Alphen Beweegt gisteren 09:33

#HeelAlphenBeweegt brengt Alphenaren in beweging

Bewegen is belangrijk. Door te bewegen blijf je gezond en zit je lekkerder in je vel. Bewegen, en daarmee zorgen voor je gezondheid, is essentieel voor jong en oud. Maar bewegen heeft ook een sociale component, want het zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Daarom wordt op maandag 8 juni gestart met #HeelAlphenBeweegt.

Blog Opinie 5 jun. 2020 19:59

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.