Alphens.nl

Sinyo (13) is dé rapper van Alphen Noord: “Ik wil een voorbeeld zijn voor anderen”

Als klein jongetje rapte en schreef hij al veel, en inmiddels brengt de 13-jarige Jessey zijn eigen muziek uit. Aan wie hij dat te danken heeft? “De beste wijkagent die er ooit is geweest, Stefan.”

Jessey ‘Sinyo’ en wijkagent Stefan van Ellinkhuizen ontmoetten elkaar in 2021, in de Herenhof. De toen 11-jarige rapper mocht in de bus van de politie een stukje rappen wat vervolgens in een filmpje op het Instagram-account van de wijkagenten van Alphen Noord verscheen. Dit filmpje ging viraal en inmiddels staat Sinyo bekend als de rapper van Alphen Noord.

“Rap zit in hem”

Twee jaar na hun eerste ontmoeting zijn Stefan en Jessey nog goed bevriend. In een speeltuin in Alphen Noord vertelt de wijkagent waarom Sinyo zo’n goede rapper is. “Jessey is een leuke, spontane jongen en heel snel op de tong. Als hij praat is het al een rapper”, lacht Stefan. De wijkagent stelt dat de jonge rapper een ‘ritmische en rijmende spraaktechniek’ heeft. “Rappen zit in hem.”

Dat Sinyo een gewaardeerde rapper is in Alphen Noord blijkt wanneer Stefan wordt onderbroken door een bekende voorbijganger die hem en Jessey groet. Als de wijkagent aan de jongen vraagt waar Jessey goed in is aarzelt hij geen moment: “Rappen natuurlijk. Jessey heeft echt talent. Hij moet groot worden later.”

“Ik wil het echt maken”

Jessey rapt over zijn leven. “Vooral wat ik heb meegemaakt en wat ik meemaak. En de grind natuurlijk, ik wil het echt maken.” En daarvoor doet hij goed zijn best. Elke dag schrijft Sinyo nieuwe muziek en als de tekst af is, kan hij die opnemen in een studio. “Ik heb zelfs al eens een videoclip gemaakt, hier in Alphen Noord.”

Een paar weken geleden heeft Sinyo nieuwe muziek uitgebracht. “Ik heb het nummer op TikTok gezet, en het werd wel 11.000 keer bekeken”, vertelt hij trots. “Ik kreeg toen een bericht van iemand uit Alphen die een studio heeft en toen hebben we het nummer samen opgenomen.” Het nieuwe nummer heet verander voor geen ander en is via de onderstaande video te beluisteren.

“Laten zien dat het anders kan”

“De jeugd geeft aan het gevoel te hebben dat zij minder te besteden hebben dan de andere kant van Alphen. Ze zijn hier dan ook veel buiten”, vertelt Stefan. “Rappen is een goede uitlaatklep voor de jongens hier, in tegenstelling tot drugsgebruik of vandalisme.” Jessey vertelt dat hij en zijn vrienden vaak de straat op gaan. “Dan zetten we een beat op en proberen we daar met z’n allen op te rappen.”

Politie en rappers staan er om bekend niet goed samen te gaan. Jessey en Stefan bewijzen het tegendeel. “Hier is het andersom”, vertelt Stefan. “Hier blijven ze gelukkig ver weg van de drillrap en de machetes, en hebben ze plezier met elkaar.” Sinyo laat weten dat hij anderen wil inspireren. “Ik wil laten zien dat het anders kan. Je hoeft niet op de straat drugs te dealen, je kunt ook iets anders doen en er hard voor werken. Ik wil een voorbeeld zijn voor anderen.”

Als aan Sinyo gevraagd wordt of hij nog plannen heeft voor de toekomst hoeft hij niet lang na te denken. “Mijn droom? Een contract bij TopNotch en een sessie bij 101barz. Op mijn twintigste heb ik in ieder geval een miljoen.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Bikkels on Bikes: Fietsend naar Vietnam gisteren 17:03

Bikkels on Bikes: Het Balatonmeer

Het Balatonmeer is het grootste meer van Hongarije. Veel Hongaren hebben hier een tweede huisje of appartement om te genieten van het water en het warme weer. Hoe is het om langs dit meer te fietsen en waarom is het zo geliefd dat gaan wij ontdekken. Het balatonmeer is zo groot, toen mijn vader vanuit Griekenland naar huis vloog met het vliegtuig op een heldere dag vertelde de piloot, als je nu uit het raam kijkt, kun je het balaton meer duidelijk zien, het grootste meer van Hongarije.

Advertorial Theater gisteren 15:45

Een spektakel vol interactie in Castellum!

Stap binnen in de wereld van Checkpoint Theater en laat je meeslepen in een ongekend spektakel dat al je zintuigen prikkelt en je hart sneller doet kloppen!

Werken gisteren 14:16

Vacatureoverzicht week 17: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Verkeer en vervoer gisteren 11:55

Afsluiting kruising Pieter Doelmanstraat voor werkzaamheden

De gemeente kondigt aan dat de kruising Pieter Doelmanstraat, in samenwerking met aannemer Dura Vermeer, vanaf 29 april tot en met 3 mei tijdelijk afgesloten zal worden voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting is nodig vanwege de noodzakelijke werkzaamheden voor het aanbrengen van een pompput en het vernieuwen van de riolering.