Josh Walet

Sloop tweede fase Rode Dorp gestart, nieuwbouwwoningen eind 2023 klaar

De bewoners van de eerste fase wonen alweer even in hun nieuwe huizen. Met de sloop van de tweede fase in het Rode Dorp is inmiddels gestart. De verwachting is dat deze nieuwbouwwoningen eind 2023 klaar zijn.

De wijk het Rode Dorp krijgt de komende jaren een flinke opknapbeurt. Zowel de wijk als de woningen worden aan de eisen van deze tijd aangepast. Voorafgaand aan de sloop worden de woningen onderzocht op aanwezigheid van asbest. Daarna zal een gedeelte van de woningen in de Hugo de Grootstraat, de Brittenruststraat en de Jan Nieuwenhuijzenstraat gesloopt worden. “Omdat sommige woningen heel dicht bij andere woningen staan die niet gesloopt worden, wordt er soms ‘handmatig’ gesloopt. De planning is dat de woningen in oktober allemaal zijn gesloopt.”

Nadat alle woningen gesloopt zijn, wordt de grond bouwrijp gemaakt. “De gemeente zorgt voor de aanleg van leidingen en riool. De bronnen voor de warmtepompen worden geslagen. Daarna begint de aanleg van de funderingen met boorpalen en worden de woningen gebouwd.” De verwachting is dat alle nieuwbouwwoningen eind 2023 klaar zijn. Vanaf dat moment kunnen ze ook verhuurd worden. Woonforte en ERA Contour houden wel een slag om de arm wat betreft de planning. “Er blijven altijd onzekere factoren zoals een strenge winter, levering van onderdelen en voldoende personeel en dat kan de planning vertragen.”

Op de foto: de sloop van de woningen uit de eerste fase.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.