Josh Walet

Sloop tweede fase Rode Dorp gestart, nieuwbouwwoningen eind 2023 klaar

De bewoners van de eerste fase wonen alweer even in hun nieuwe huizen. Met de sloop van de tweede fase in het Rode Dorp is inmiddels gestart. De verwachting is dat deze nieuwbouwwoningen eind 2023 klaar zijn.

De wijk het Rode Dorp krijgt de komende jaren een flinke opknapbeurt. Zowel de wijk als de woningen worden aan de eisen van deze tijd aangepast. Voorafgaand aan de sloop worden de woningen onderzocht op aanwezigheid van asbest. Daarna zal een gedeelte van de woningen in de Hugo de Grootstraat, de Brittenruststraat en de Jan Nieuwenhuijzenstraat gesloopt worden. “Omdat sommige woningen heel dicht bij andere woningen staan die niet gesloopt worden, wordt er soms ‘handmatig’ gesloopt. De planning is dat de woningen in oktober allemaal zijn gesloopt.”

Nadat alle woningen gesloopt zijn, wordt de grond bouwrijp gemaakt. “De gemeente zorgt voor de aanleg van leidingen en riool. De bronnen voor de warmtepompen worden geslagen. Daarna begint de aanleg van de funderingen met boorpalen en worden de woningen gebouwd.” De verwachting is dat alle nieuwbouwwoningen eind 2023 klaar zijn. Vanaf dat moment kunnen ze ook verhuurd worden. Woonforte en ERA Contour houden wel een slag om de arm wat betreft de planning. “Er blijven altijd onzekere factoren zoals een strenge winter, levering van onderdelen en voldoende personeel en dat kan de planning vertragen.”

Op de foto: de sloop van de woningen uit de eerste fase.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 17:02

Het nieuws van week 22 lees je in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van een geslaagde editie van het Zomerspektakel aan het Meer en een zwaargewonde agent na valse melding tot aan een verhitte bijeenkomst over de opvang van vluchtelingen. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 15:34

CinePlus in Castellum

Elke woensdag én iedere eerste donderdag en derde dinsdag van de maand nemen enthousiaste filmliefhebbers van 50+ plaats in de bioscoopstoelen van Castellum. Tijdens de CinePlus worden speciaal geselecteerde kwaliteitsfilms vertoond, waar bezoekers van kunnen genieten na een gastvrij ontvangst met een kopje koffie/ thee en wat lekkers.

Advertorial Horeca gisteren 09:31

Vier Vaderdag bij Lodge Alphen

Verras je vader met een heerlijk Vaderdag BBQ-buffet bij Lodge Alphen in Alphen aan den Rijn. Op Vaderdag, zondag 18 juni, kun je genieten van een heerlijk uitgebreid BBQ-buffet in de Wunderbar op het overdekte terras bij de Lodge.