Josh Walet

Sloop tweede fase Rode Dorp gestart, nieuwbouwwoningen eind 2023 klaar

De bewoners van de eerste fase wonen alweer even in hun nieuwe huizen. Met de sloop van de tweede fase in het Rode Dorp is inmiddels gestart. De verwachting is dat deze nieuwbouwwoningen eind 2023 klaar zijn.

De wijk het Rode Dorp krijgt de komende jaren een flinke opknapbeurt. Zowel de wijk als de woningen worden aan de eisen van deze tijd aangepast. Voorafgaand aan de sloop worden de woningen onderzocht op aanwezigheid van asbest. Daarna zal een gedeelte van de woningen in de Hugo de Grootstraat, de Brittenruststraat en de Jan Nieuwenhuijzenstraat gesloopt worden. “Omdat sommige woningen heel dicht bij andere woningen staan die niet gesloopt worden, wordt er soms ‘handmatig’ gesloopt. De planning is dat de woningen in oktober allemaal zijn gesloopt.”

Nadat alle woningen gesloopt zijn, wordt de grond bouwrijp gemaakt. “De gemeente zorgt voor de aanleg van leidingen en riool. De bronnen voor de warmtepompen worden geslagen. Daarna begint de aanleg van de funderingen met boorpalen en worden de woningen gebouwd.” De verwachting is dat alle nieuwbouwwoningen eind 2023 klaar zijn. Vanaf dat moment kunnen ze ook verhuurd worden. Woonforte en ERA Contour houden wel een slag om de arm wat betreft de planning. “Er blijven altijd onzekere factoren zoals een strenge winter, levering van onderdelen en voldoende personeel en dat kan de planning vertragen.”

Op de foto: de sloop van de woningen uit de eerste fase.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Oud Alphen vandaag 16:54

Oud Alphen: De Raadhuisstraat

De Raadhuisstraat, de straat waar het kantoor van Alphens.nl nu staat, is genoemd naar het oude raadhuis van de voormalige gemeente Aarlanderveen. Na eeuwenlang vergaderd te hebben in herbergen als de Vergulde Wagen kreeg de toenmalige gemeente Aarlanderveen in de 19e eeuw een eigen raadhuis.

Advertorial Theater vandaag 15:41

Ronald Goedemondt komt naar Castellum

Goed nieuws: Ronald Goedemondt speelt momenteel zijn achtste avondvullende cabaretprogramma. Overal is hij tot en met december 2022 uitverkocht. Castellum heeft het echter voor elkaar gekregen dat hij op zondag 19 maart 2023 zijn voorstelling ‘Met knielende knikjes’ speelt voor het Alphense publiek. De kaartverkoop start op 13 december om 13:00 uur.

Politiek plein vandaag 14:29

Inbreng ChristenUnie in debat over begroting

Op 3 november 2022 werd in de gemeenteraad de begroting voor 2023 besproken en het beleid dat hiermee gevoerd zal gaan worden. Dit beleid is samengevat in het uitvoeringsprogramma 'Zichtbaar en dichtbij' van de coalitiepartijen. Aan dit debat leverde de ChristenUnie-fractie een inhoudsvolle bijdrage.

Feestdagen vandaag 13:12

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2023

Van het aftelen tot 00:00 uur en vuurwerk afsteken naar vuurwerkafval waar je niet zo veel mee kan. Voor het opruimen van dit vuurwerkafval wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn een oplossing bedacht.

Limesjaar 2022 vandaag 11:58

ROMEINEN Rantsoenen

Het Romeinse leger zorgt normaal gesproken goed voor haar manschappen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De commandant moet voor voldoende rantsoenen zorgen en dat is zelfs in vredestijd een behoorlijke klus.

Advertorial Horeca vandaag 10:37

Dit jaar een unieke kerst bij restaurant Bon Bini

Restaurant Bon Bini in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn komt dit jaar met een uniek concept. Op eerste kerstdag 2022 kun jij bij Bon Bini, in samenwerking met de chef, zelf jouw kerstdiner samenstellen.