Start verkoop panelen zonneparken Rijnvicus en golfclub

Energiecoöperatie Zon op Alphen is gestart met de verkoop van certificaten voor zonneparken Rijnvicus en GC Zeegersloot. De afgelopen maanden hebben zo'n tweehonderd inwoners zich vrijblijvend ingeschreven. Inmiddels zijn de voorbereidingen zo ver gevorderd, dat de definitieve inschrijving is geopend. De voorinschrijvers kunnen hun aanmelding definitief maken via www.zonopalphen.nl.

"Als de deelnemers die aan de voorinschrijving hebben meegedaan ook daadwerkelijk tot de aanschaf van certificaten overgaan, zijn we al 65 procent van de panelen kwijt", zegt voorzitter Stef Strik van Zon op Alphen aan den Rijn. In totaal komen op de daken van Rijnvicus en de driving range van de golfclub circa 1.750 panelen te liggen.

Inwoners van de meeste Alphense postcodegebieden die thuis geen goed dak hebben en toch graag zelf groene energie opwekken, kunnen panelen bij Zon op Alphen kopen. Ze krijgen dan een lagere energierekening, vanwege korting op de energiebelasting dan wel een zogenoemde terugleververgoeding. Hun investering van 200 euro per certificaat, verdienen zij binnen zeven jaar terug. Gerekend over de totale looptijd van het project (vijftien jaar) verdienen de deelnemers hun inleg dubbel terug.

Informatieavonden
Zon op Alphen houdt eind november drie informatieavonden, zowel voor de deelnemers die zich bij de voorinschrijving al hebben aangemeld als voor nieuwe kandidaten. Hier wordt de actuele stand van zaken gegeven en uitleg gegeven over de inschrijving. De infoavonden worden gehouden op:

  • Dinsdag 20 november 2018, 20.00 uur. Locatie: Stadskantoor Alphen aan den Rijn.
  • Donderdag 22 november 2018, 20.00 uur. Locatie: Rijnvicus, Distributieweg 10, Alphen aan den Rijn.
  • Woensdag 28 november 2018, 20.00 uur. Locatie: Stadskantoor Alphen aan den Rijn.

Aanmelden voor een informatieavond kan via de website www.zonopalphen.nl.

Zon op Alphen
Zon op Alphen heeft afgelopen weken het offertetraject in gang gezet voor de aanleg van de zonneparken. De bouw daarvan is gepland in het voorjaar van 2019, zodat deelnemers aan Zon op Alphen volgende zomer al hun eigen groene stroom op kunnen wekken. Deze week heeft de coöperatie het Informatie Memorandum bij de Autoriteit Financiële Markt gepubliceerd. Het AFM-document helpt deelnemers om de risico's, de kosten en het rendement van hun belegging beter te begrijpen. Ook dit document is op de website van Zon op Alphen te lezen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 16:06

Bouwactiviteiten Aarkadekwartier stand van zaken

De nieuwbouw op en bij het Aarplein en De Vest in het stadshart van Alphen aan den Rijn verlopen voorspoedig. Naar verwachting worden de woningen in fase 1 en 2 begin volgend jaar opgeleverd.

Sport vandaag 15:52

Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap

Het Scala College organiseert in samenwerking met Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek op woensdagmiddag 9 oktober het Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap.  

Advertorial Overige vandaag 15:07

Jaarmarkt bij Soos aan den Rijn

Natuurlijk doet Soos aan den Rijn iets leuks voor al hun bezoekers tijdens de Jaarmarkt op woensdag 18 september!  

Blog Sport vandaag 13:51

Nog geen promotievoetbal van Alphense Boys

De ambities zijn groot bij Alphense Boys. Forse investeringen zouden moeten leiden tot promotie naar de derde divisie. Na drie wedstrijden hoeven de doelen uiteraard nog niet te worden bijgesteld, maar als in de komende weken net zo gevoetbald wordt als zondag tegen promovendus JOS/Watergraafsmeer zal dat alsnog moeten.

Horeca vandaag 13:12

Win een ontbijtje Bij Hen voor het hele gezin

Sinds 1 september kun je Bij Hen terecht voor een heerlijk zondags ontbijtje. Van 9:00 tot 12:00 uur bieden zij een compleet ontbijtarrangement aan, maar het is ook mogelijk om losse gerechten te bestellen. Wij mogen een ontbijtje voor het hele gezin weggeven!