Start verkoop panelen zonneparken Rijnvicus en golfclub

Energiecoöperatie Zon op Alphen is gestart met de verkoop van certificaten voor zonneparken Rijnvicus en GC Zeegersloot. De afgelopen maanden hebben zo'n tweehonderd inwoners zich vrijblijvend ingeschreven. Inmiddels zijn de voorbereidingen zo ver gevorderd, dat de definitieve inschrijving is geopend. De voorinschrijvers kunnen hun aanmelding definitief maken via www.zonopalphen.nl.

"Als de deelnemers die aan de voorinschrijving hebben meegedaan ook daadwerkelijk tot de aanschaf van certificaten overgaan, zijn we al 65 procent van de panelen kwijt", zegt voorzitter Stef Strik van Zon op Alphen aan den Rijn. In totaal komen op de daken van Rijnvicus en de driving range van de golfclub circa 1.750 panelen te liggen.

Inwoners van de meeste Alphense postcodegebieden die thuis geen goed dak hebben en toch graag zelf groene energie opwekken, kunnen panelen bij Zon op Alphen kopen. Ze krijgen dan een lagere energierekening, vanwege korting op de energiebelasting dan wel een zogenoemde terugleververgoeding. Hun investering van 200 euro per certificaat, verdienen zij binnen zeven jaar terug. Gerekend over de totale looptijd van het project (vijftien jaar) verdienen de deelnemers hun inleg dubbel terug.

Informatieavonden
Zon op Alphen houdt eind november drie informatieavonden, zowel voor de deelnemers die zich bij de voorinschrijving al hebben aangemeld als voor nieuwe kandidaten. Hier wordt de actuele stand van zaken gegeven en uitleg gegeven over de inschrijving. De infoavonden worden gehouden op:

  • Dinsdag 20 november 2018, 20.00 uur. Locatie: Stadskantoor Alphen aan den Rijn.
  • Donderdag 22 november 2018, 20.00 uur. Locatie: Rijnvicus, Distributieweg 10, Alphen aan den Rijn.
  • Woensdag 28 november 2018, 20.00 uur. Locatie: Stadskantoor Alphen aan den Rijn.

Aanmelden voor een informatieavond kan via de website www.zonopalphen.nl.

Zon op Alphen
Zon op Alphen heeft afgelopen weken het offertetraject in gang gezet voor de aanleg van de zonneparken. De bouw daarvan is gepland in het voorjaar van 2019, zodat deelnemers aan Zon op Alphen volgende zomer al hun eigen groene stroom op kunnen wekken. Deze week heeft de coöperatie het Informatie Memorandum bij de Autoriteit Financiële Markt gepubliceerd. Het AFM-document helpt deelnemers om de risico's, de kosten en het rendement van hun belegging beter te begrijpen. Ook dit document is op de website van Zon op Alphen te lezen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 17:16

Gevluchte bestuurder blijkt 27-jarige man uit Boskoop

In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 januari reed een bestuurder van een personenauto tegen een boom aan, waarna de bestuurder op de vlucht sloeg. Uit onderzoek van de politie blijkt dat de eigenaar van de auto een 27-jarige man uit Boskoop is.

Rechtszaak vandaag 16:32

Verdachte in verkrachtingszaak blijft voorlopig vastzitten

Op 30 september 2019 verkrachtte een 26-jarige verdachte een vrouw in Kerk en Zanen. Volgens de verdachte ging het niet om een verkrachting, de vrouw zou zelf van harde seks houden. Het Openbaar Ministerie (OM) en de Haagse rechtbank geloofden het verhaal van de verdachte niet.

Blog Opinie vandaag 15:53

Geen tegenstand voor slordig spelend ARC

ARC moest zaterdag in principe een makkie hebben aan het bezoekende Achilles’29. De opponent uit Groesbeek met louter onuitspreekbare namen pakte dit seizoen immers slechts een punt. Ondanks het feit dat de thuisclub slordig en in een veel te laag tempo speelde, werd het ook een simpele overwinning.

Overige vandaag 15:17

Muse: een nieuw gedicht van de Alphense stadsdichter

Afgelopen weekend vond het Open Podium Alphen (OPA) plaats bij Soos aan den Rijn. De avond stond in het teken van Poetry meets Blues. De Alphense stadsdichter Lisa Veldkamp heeft hierover een gedicht gemaakt.

Advertorial Overige vandaag 14:46

Steun Melissa voor Kika

Op 1 maart 2020 loopt Melissa Mulder opnieuw de marathon van Tokyo om geld in te zamelen voor Kika. Ook in 2020 sponsoren All4finance en All4houses haar op weg naar succes.

Calamiteiten vandaag 14:11

Politie treft nepwapen en vuurwerk aan bij groepje jongens

Op zondag 19 januari reageerde de politie op een melding van een groepje jeugd dat met een luchtdrukwapen aan het schieten zou zijn. Op de Hoflaan in Alphen heeft de politie drie jongens staande gehouden.