Stichting Landschapsfonds Alphen

Stichting Landschapsfonds Alphen krijgt € 10.000 voor afmaken natuurgebied

In de buurt van Kerk en Zanen, langs het Rietveldse pad, bevindt zich een klein natuur- en recreatiegebied. Sinds 2014 is Stichting Landschapsfonds Alphen bezig met het realiseren van het natuurgebied. Om dit gebied af te maken, heeft Fonds Alphen en omstreken een uitzonderlijke tweede bijdrage geleverd van € 10.000.

Het natuurgebied, grenzend aan de camping Polderflora, is sinds 2014 in ontwikkeling. Het project, Project IJsvogel genaamd, is samen met Avifauna en de gemeente tot stand gekomen. Inmiddels zijn de stroken land omgezet naar natuurgebied. Een gedeelte van het natuurgebied is al klaar, maar om de laatste toevoegingen en aanpassingen uit te voeren, heeft Stichting Landschapsfonds Alphen een bijdrage gekregen van Fonds Alphen en omstreken. “Deze bijdrage is heel uitzonderlijk”, vertelt Joost van Beek, secretaris van Stichting Landschapsfonds Alphen. “De voorloper van Fonds Alphen, VSB Fonds, heeft eerder al een bijdrage van € 20.000 geleverd aan het natuurgebied. We zijn er daarom ook erg blij mee.”

Educatieve inrichting
Er moet nog het een en ander gebeuren aan het natuurgebied. Met name aan de educatieve inrichting zal nog veel worden gedaan. “Het natuurgebied moet aantrekkelijk worden voor de jeugd, daarom zullen er diverse educatieve elementen terugkomen.” Op het eilandje van Avifauna zal er aan kinderen uitleg worden gegeven over de natuur en het landschap.

“Ook komen er bomen en struiken, ondiepe en diepe plassen, riet, bloemweides, een oeverzwaluwwand, krabbescheervelden, een observatiescherm, een bankje en ijsvogelnesten. Hiermee hopen we dat ijsvogels, de roerdomp en oeverzwaluwen komen broeden.”

Langere wandelingen
Daarnaast zal er nog een brug en een pad worden aangelegd. “We hopen de brug in januari te kunnen plaatsen, maar met het aanleggen van het pad moeten we nog even wachten. Dat kan alleen bij droog weer. Als het af is moet er een verbinding komen waarbij het onverharde wandelpad via een brug verbonden wordt met het Ravelijnpad. Hierdoor kunnen wandelaars een langere wandeling maken.”

Naar verwachting is het natuurgebied op 13 mei helemaal af.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 20:13

MINERVA Framen

Lig ik dus half in m'n blootje op een massagetafel. Moet ik uitleggen wat framen is. Voor wie het ook niet precies weet: framen is iets op een bepaalde manier voorstellen. Meestal niet met de bedoeling om dat feitelijk te doen of op een leuke positieve manier.

Advertorial Horeca vandaag 17:25

's-Molenaarsbrug pakt uit met een nieuwe menukaart

Ieder seizoen bereiden de chefs van restaurant ’s-Molenaarsbrug nieuwe specialiteiten voor op de menukaart. De nieuwe menukaart is deze week ingegaan, niet alleen voor het diner, maar ook voor de lunch kun je terecht voor heerlijk nieuwe gerechten.

Overige vandaag 16:42

Verhuizing Hondenspeelplaats laat op zich wachten

Er heerst een gevoel van irritatie en frustratie bij De Alphense Hondenbezitter. Zij moeten nog langer wachten voordat zij de nieuwe locatie voor de Hondenspeelplaats in gebruik kunnen nemen.

Sport vandaag 15:54

WV Avanti-renners naar NK veldrijden

Zaterdag 25 januari wordt in Moergestel het NK veldrijden verreden voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar. Een aantal leden van WV Avanti zullen ook deelnemen aan het NK.

Overige vandaag 15:11

Dakar Rally zit er bijna op voor Tim en Tom Coronel

Het einde is zicht van de Dakar Rally 2020. Het was niet eenvoudig voor Tim en Tom Coronel om het bivak van de een-na-laatste etappe te halen. Vooral de marathonstage was pittig voor de tweeling. Voor het eerste deel van de marathon kwamen de broers er niet geheel onbeschadigd uit.

Advertorial Cultuur vandaag 14:37

Vier het Theaterweekend met Beer in Castellum!

Tijdens het Nationale Theaterweekend organiseert Castellum in samenwerking met Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland een bereleuke theaterdag! Voor maar € 10* zie je de spannende voorstelling Beer (7+) en zijn er allerlei activiteiten te beleven!