Josh Walet
Blog Sport

Storm en regen op het voetbalveld

AVV Alphen versloeg op het eigen kunstgras in september in het kader van het bekertoernooi het Rotterdams HOV/DJSCR vrij simpel met 3-0. Zondag was diezelfde club opnieuw te gast in Alphen, maar nu als opponent in de competitie van de derde klasse B.  

In storm en regen ging het deze keer echter aanzienlijk moeizamer. Uiteindelijk mocht de thuisclub nog heel blij zijn met een punt. Alphen was de competitie gestart met een 6-1 overwinning, gevolgd door een 5-0 nederlaag. HOV/DJSCR stond na twee wedstrijden nog op nul. Dit team met louter exotische namen en een drietal veertigers binnen de lijnen bleek opeens alleraardigst te kunnen voetballen.

Ondanks de barre weersomstandigheden hadden ze er plezier in en deden dat ook nog eens op uiterst sportieve wijze. Omdat ook de mannen van trainer Rob de Lange zich correct gedroegen werd het een wedstrijd zonder kaarten. De openingsfase was voor Alphen, maar enkele alleraardigste kansen bleven onbenut. De bezoekers voetbalden weliswaar leuk, maar echt gevaarlijk werden ze toch zelden. Halverwege stond het dan ook nog steeds 0-0.

Daar kwam een kwartier na de hervatting verandering in toen de Rotterdammers de leiding namen. Enkele minuten later leek het zelfs 0-2 te worden, maar de goal werd ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd. Overigens namen beide vlaggers arbiter Van Slooten uit Zoetermeer regelmatig in de maling.

Beide teams kregen in de slotfase nog volop kansen om te scoren, maar dat lukte door goed keeperswerk aan beide kanten niet. Totdat Brian Bor de uitstekende doelman in de laatste seconde van de drie minuten extra tijd uit een vrije trap de geweldige Rotterdamse doelman alsnog wist te passeren. Toch nog een punt dus, maar wel een teleurstellend resultaat.

ARC won in Spijkenisse verrassend gemakkelijk van de club met die naam. Het werd 3-0 door goals van Luuk Samsom, Timo de Graaf en Cas Knoester.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 12:11

Sem Spruit wint bronzen plak op Nationaal Pupillen Toernooi 2020

Op zaterdag 25 januari vond het Nederlands Pupillen Toernooi in Groningen plaats. Dit toernooi geldt wel als het officieuze nationaal kampioenschap voor pupillen. Van de Alphense schaatsvereniging STC De Rijnstreek waren vijf leden uitgenodigd voor het toernooi.

Rechtszaak vandaag 11:31

OM eist 7 jaar cel tegen verdachte woningoverval

Op vrijdag 5 april 2019 werd een Alphens echtpaar overvallen in hun eigen huis. Zij dachten via Marktplaats een koper te hebben gevonden voor een Rolex-horloge, maar dit bleek niet het geval te zijn. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft zeven jaar cel geëist tegen de hoofdverdachte.

Sport vandaag 09:01

Wouter Blok en KV Tempo aan het einde van het seizoen uit elkaar

Hoofdtrainer Wouter Blok en Tempo nemen aan het einde van dit seizoen afscheid van elkaar. Dat is in goed overleg tussen beide partijen besloten. De inwoner van Bodegraven is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Alphense korfbalvereniging. Ook Robin Sas, trainer van het tweede team, gaat Tempo verlaten. Hij is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Alphense club.