Josh Walet
Blog Sport

Storm en regen op het voetbalveld

AVV Alphen versloeg op het eigen kunstgras in september in het kader van het bekertoernooi het Rotterdams HOV/DJSCR vrij simpel met 3-0. Zondag was diezelfde club opnieuw te gast in Alphen, maar nu als opponent in de competitie van de derde klasse B.  

In storm en regen ging het deze keer echter aanzienlijk moeizamer. Uiteindelijk mocht de thuisclub nog heel blij zijn met een punt. Alphen was de competitie gestart met een 6-1 overwinning, gevolgd door een 5-0 nederlaag. HOV/DJSCR stond na twee wedstrijden nog op nul. Dit team met louter exotische namen en een drietal veertigers binnen de lijnen bleek opeens alleraardigst te kunnen voetballen.

Ondanks de barre weersomstandigheden hadden ze er plezier in en deden dat ook nog eens op uiterst sportieve wijze. Omdat ook de mannen van trainer Rob de Lange zich correct gedroegen werd het een wedstrijd zonder kaarten. De openingsfase was voor Alphen, maar enkele alleraardigste kansen bleven onbenut. De bezoekers voetbalden weliswaar leuk, maar echt gevaarlijk werden ze toch zelden. Halverwege stond het dan ook nog steeds 0-0.

Daar kwam een kwartier na de hervatting verandering in toen de Rotterdammers de leiding namen. Enkele minuten later leek het zelfs 0-2 te worden, maar de goal werd ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd. Overigens namen beide vlaggers arbiter Van Slooten uit Zoetermeer regelmatig in de maling.

Beide teams kregen in de slotfase nog volop kansen om te scoren, maar dat lukte door goed keeperswerk aan beide kanten niet. Totdat Brian Bor de uitstekende doelman in de laatste seconde van de drie minuten extra tijd uit een vrije trap de geweldige Rotterdamse doelman alsnog wist te passeren. Toch nog een punt dus, maar wel een teleurstellend resultaat.

ARC won in Spijkenisse verrassend gemakkelijk van de club met die naam. Het werd 3-0 door goals van Luuk Samsom, Timo de Graaf en Cas Knoester.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen gisteren 16:42

De Kloostertuinen: alles wat nieuwbouw zo mooi maakt

Hoge bouwkwaliteit en volop mogelijkheden om je huis op je eigen smaak af te stemmen: het is zomaar een greep uit de vele pluspunten van de nieuwbouwhuizen en -villa’s in Kloostertuinen fase 3. Binnenkort start de bouw van dit project in nieuwbouwwijk Burggooi in Alphen aan den Rijn.  

Blog Opinie gisteren 15:46

Weekend

Ed, één van mijn oude voetbalmaten uit Weesp, stuurde vrijdagavond een appje of ik kaartjes kon regelen toen ik bij Wet 'n Wild op het terras zat. Ik had geen idee waar hij het over had. Maar toen onze jongste dochter ook een nerveus berichtje stuurde, was het tijd om op onderzoek uit te gaan. Wat bleek, Golden Earring en André Hazes jr. waren aan de line-up voor het Zomerspektakel toegevoegd. Met Bløf als afsluiting is dat wel een programma waar je mee voor de dag kan komen.  

Verkeer en vervoer gisteren 15:09

Fietsverlichtingsactie in Alphen

Op zaterdag 2 november wordt de jaarlijkse regionale fietsverlichtingsactie gehouden. Ook in Alphen kun je jouw fietsverlichting laten controleren en zo nodig laten repareren.  

Horeca gisteren 14:02

Restaurantweek: Bij Hen

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Deze keer zetten we Bij Hen in de schijnwerpers.

Advertorial Cultuur gisteren 13:07

The Naked Truth in Parkvilla

Op zondag 27 oktober staat de Golden Earring tribute band The Naked Truth met een try out concert in het Parkvilla Theater.   

Gemeente gisteren 12:12

Mogelijke verhoging afvalstoffenheffing

Landelijk nemen de verwerkingskosten van afval toe en de opbrengsten van grondstoffen af. Om deze reden wil de gemeente Alphen aan den Rijn de tarieven van afvalstoffenheffing in 2020 verhogen.